Παρασκευή, 29/03/24
Ολυμπιακός

Στόχος η ανάδειξη ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού!

Ο Βασίλης Βούζας και ο Φώτης Στρακόσια μίλησαν στο olympiacos.org για τη νέα χρονιά, τους τρεις που πήραν προαγωγή στην ανδρική ομάδα αλλά και γι’ όλα αυτά που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους στον Ολυμπιακό.

Βούζας: “Βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη”

Ο 50χρόνος τεχνικός της ομάδας Νέων, Βασίλης Βούζας, μας δίνει από την αρχή της κουβέντας το στίγμα για την νέα περίοδο, ξεκαθαρίζοντας τους στόχους. “Η ομάδα έχει πολλούς στόχους. Ο πρώτος είναι η συνεχής βελτίωση των ποδοσφαιριστών και η προετοιμασία τους για την πρώτη ομάδα. Ο δεύτερος και αυτονόητος για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Η ομάδα φέτος μετά από δυο εξαιρετικές χρονιές δεν θα παίξει στο Youth League που ήταν και ένας ακόμη μεγάλος στόχος και αυτό μας στεναχωρεί”, δηλώνει ο έμπειρος προπονητής και συνεχίζει μιλώντας για την προώθηση των τριών (Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος) στην πρώτη ομάδα αλλά και για τα παιδιά που έχουν τα φόντα για ν’ ακολουθήσουν τα βήματα τους: “Αυτά τα τρία παιδιά είναι η απόδειξη της σωστής δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο πρώτος στόχος που σημειώσαμε στην αρχή της κουβέντας επιτεύχθηκε σε πολύ καλό βαθμό. Η δουλειά όμως δεν σταματάει και θέλουμε να έχουμε και συνέχεια σ’ αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορεί να σταθούν σ’ αυτό το επίπεδο. Να περάσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας και να σταθούν σ’ αυτή.”

Οι πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας έχουν κυλήσει, ο προπονητής μετά και από τα δυο φιλικά παιχνίδια, έχει αξιολογήσει σε πρώτη φάση το ρόστερ του το οποίο όπως υποστηρίζει είναι πολύ ποιοτικό: “Έχουμε πολύ καλό ρόστερ. Στόχος μας είναι η ομάδα να είναι καλύτερη από την περσινή. Ο πήχης ανεβαίνει συνεχώς. Θέλουμε να παίξουμε καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η ποιότητα που έχει το ρόστερ θα μας δώσει πολύ καλή εικόνα στα παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Ως προπονητής είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παίκτες που αυτά που σχεδιάζουμε τα εφαρμόζουν πολύ καλά μέσα στο γήπεδο”. Ο Βασίλης Βούζας μίλησε και για τις ιδανικές συνθήκες που υπάρχουν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού: “Στην Ακαδημία μας έχουμε τα πάντα. Αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά η αλήθεια. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αυτό βοηθά και εμάς και τα παιδιά να δουλέψουμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η προετοιμασία μας εδώ στο Πήλιο δίνει πολλούς πόντους σ’ αυτή την ομάδα.”

Στρακόσια: “Βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον”

Μετά από μια σπουδαία καριέρα ως τερματοφύλακας, και του Ολυμπιακού, ο Φώτης Στρακόσια είναι τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία του συλλόγου, ως άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Βούζα στην U20 αλλά και ως προπονητής τερματοφυλάκων. Ο έμπειρος τεχνικός σημειώνει με έμφαση πως στόχος είναι η δημιουργία παικτών που θα γίνουν επαγγελματίες. “Η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία είναι σημαντική. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που τρία παιδιά από την U20 είναι φέτος στην πρώτη μας ομάδα. Ο πήχης έχει ανέβει για την Ακαδημία. Αυτό εμάς μας αρέσει. Είναι μεγάλο κίνητρο”, τονίζει αρχικά ο Φώτης Στρακόσια και συνεχίζει: “Έχουμε κερδίσει πολλά αυτά τα χρόνια αλλά το σημαντικότερο είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τα παιδιά. Στόχος μας είναι να δώσουμε στα παιδιά τα εφόδια που θα χρειαστούν στη συνέχεια της καριέρας τους προκειμένου να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Σίγουρα δεν θα παίξουν όλοι στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αλλά θέλουμε να γίνουν επαγγελματίες και να πρωταγωνιστήσουν και σ’ άλλους συλλόγους.”

Στη συνέχεια της συζήτησης δηλώνει ότι η Ακαδημία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και εστιάζει σ’ αυτά που προσφέρει ο Ολυμπιακός στους νεαρούς: “Φυσικά και η Ακαδημία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Προσφέρουμε τα πάντα στα παιδιά. Πίσω από εμάς υπάρχει ένα τιμ εξειδικευμένων ανθρώπων, όπως είναι ο ψυχολόγος, ο διατροφολόγος, ο καθηγητής που είναι δίπλα στα παιδιά όλη την ημέρα. Στην Ακαδημία μας εδώ και χρόνια υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψουμε σωστά. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα παιδιά που έφυγαν. Πολλά απ’ αυτά όταν έπαιξαν  στον Ολυμπιακό δεν κατάλαβαν πόσο σημαντικές είναι οι παροχές και οι βάσεις που τους δώσαμε. Τώρα έχουν μετανιώσει για πολλά. Είναι ευτυχία για ένα παιδί να είναι στην Ακαδημία του Ολυμπιακού με τις συνθήκες που υπάρχουν.”

Φυσικά ο έμπειρος προπονητής δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στο κομμάτι των τερματοφυλάκων: “Ο τερματοφύλακας είναι ιδιαίτερο και δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Θέλει προσωπικότητα αλλά και σωστή τεχνική. Έχουμε λίγους αλλά καλούς τερματοφύλακες αλλά με υπομονή και δουλειά πιστεύω θα δούμε κάτι καλό τα επόμενα χρόνια.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...