Ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά “Μεμόριαλ Κριστίνα Βαράνι”, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 30 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτεμβρίου. Το τουρνουά διοργανώνεται από την τοπική Ρασίνγκ Κλαμπ με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων, όπως οι Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Ίντερ, Βαλένθια, Ρόμα, Λάτσιο κι αρκετές ακόμα ομάδες. Το τουρνουά αφορά ποδοσφαιριστές γεννημένους ως το 2003.
Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Β’ γκρουπ με αντιπάλους την Απρίλια, την Πεσκάρα, τη Σάβιο και τη Ρόμα. Από κάθε γκρουπ περνάει μόνο η πρώτη ομάδα και στις 4 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν το πρωί οι δυο ημιτελικοί και το απόγευμα ο τελικός.
Οι πράσινοι θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους το πρωί 30 Αυγούστου με αντίπαλο την Απρίλια. Την 1η Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν με την Πεσκάρα, ενώ την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη Ρόμα. Το τέταρτο παιχνίδι του ομίλου θα το δώσουν στις 3 Σεπτέμβρη απέναντι στη Σάβιο.
Το διεθνές τουρνουά “Μεμόριαλ Κριστίνα Βαράνι” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2004 ως ”Μεμόρια Αγκοστίνο Ντι Μπαρτολομέι”, αφιερωμένο στη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Ρώμης των δεκαετιών ‘70 και ’80. Το 2008 άλλαξε το όνομά του σε “Μεμόριαλ Ναρντόνι Λάουρα”, στη μνήμη της συζύγου του Σάντρο Τοβαλιέρι, ενός διοργανωτή του τουρνουά. Το 2015 μετονομάστηκε σε “Μεμόριαλ Κριστίνα Βαράνι”, στη μνήμη της μητέρας ενός από τα στελέχη της διοργανώτριας ομάδας Ρασίνγκ Κλαμπ από την ιταλική πρωτεύουσα.
Η Ρόμα είναι η πολυνίκης του τουρνουά, καθώς έχει κερδίσει τρεις φορές τον τίτλο, δυο φορές η Μίλαν κι από μία Λέτσε, Έμπολι, Αταλάντα, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα και πέρσι η Ίντερ.
Αξιοσημείωτο είναι πως τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις του τουρνουά θα δοθούν στην πανεπιστημιούπολη του ποδοσφαίρου της Ρώμης για τους νέους που προέρχονται από λιγότερο εύπορες οικογένειες.