Πέμπτη, 25/04/24
Αγγλία

Ο 20χρονος Σανέ που μάγεψε τον Πεπ και έδωσε 44 εκατ. ευρώ!

Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε από τα ταμεία της 44 εκατομμύρια ευρώ για τον Λιρόι Σανέ, ενώ στο deal συμπεριλαμβάνονται και έξι εκατομμύρια για μπόνους επίτευξης στόχων. Η μεταγραφή ενός 20χρονου ποδοσφαιριστή, λοιπόν, μπορεί να αγγίξει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Θα δικαιώσει, όμως, ο νεαρός Γερμανός τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν και τη διοίκηση των «πολιτών» που κατέβαλε αυτό το υπέρογκο ποσό για την απόκτησή του; Το σίγουρο είναι πως έχει όλα τα φόντα να το κάνει, αλλά «καθρέφτης» πάντοτε είναι το γήπεδο.

Τη μεταγραφή του Σανέ είχε χαρακτηρίσει εξαρχής ως επιβεβλημένη ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να τον εντάξει στο ρόστερ της ομάδας του. Ο Ισπανός κόουτς, άλλωστε, τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς το πρόσωπο του νεαρού εξτρέμ.

Ας δούμε κάποιες άγνωστες πτυχές του νέου αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι:

Ο Σανέ προέρχεται από οικογένεια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό. Η μητέρα του, Ρεγγίνα Βέμπερ, ήταν αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, ενώ ο πατέρας του, Σουλειμάν Σανέ ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όπως δηλώνει ο πατέρας του: “Ο Λιρόι έχει ως πρότυπο τόσο τον Ρονάλντο όσο και τον Μέσι”. Και τα αδέρφια του, επίσης, είναι ποδοσφαιριστές, όχι βέβαια τόσο υψηλού επιπέδου.

Ο Σανέ έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στη Βάτενσαιντ προτού μετακομίσει στη Σάλκε το 2005. Ο πρώτος προπονητής που συνεργάστηκε μαζί του, είχε ξεχωρίσει από πολύ νωρίς το ταλέντο του: “Ήταν από μικρός πολύ μπροστά σε φυσική κατάσταση. Ο πιτσιρικάς με το περίεργο κούρεμα αλώνιζε το γήπεδο, ήταν πραγματικά εκπληκτικός.”

Δείτε στα videos περί τίνος πρόκειται:

https://www.youtube.com/watch?v=TovPOhY8H_w

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...
Κωνσταντίνος Κωστούλας

Έχει έναν… βράχο με μέλλον ο Ολυμπιακός! (photos/vid)

Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έχει φέρει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο... Ευρωπαϊκό προσκήνιο, που άφησαν θετικές εντυπώσεις. Συνεχίζοντας...
Γερμανία

Τούρκικο ενδιαφέρον για τον νεαρό Τζόλη!

Ο Χρήστος Τζόλης κάνει... παπάδες με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Ο...