Σάββατο, 27/07/24
Ουγγαρία

Ο 20χρονος ομογενής Κώστας Οικονόμου ονειρεύεται Εθνική Ελλάδος!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Η ουγγρική ειδησεογραφική σελίδα szeged.ma, η οποία φιλοξενεί συνέντευξή του, αναφέρεται στην μεταγραφή του Κώστα Οικονόμου από την ΜΤΚ της Βουδαπέστης στην ομάδα της πόλης Σέγκεντ, SZEOL, η οποία φιλοδοξεί να επιστρέψει σύντομα στην Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο νεαρός Έλληνας ομογενής δουλεύει σκληρά και θα αποτελεί πλέον βασικό στέλεχος της ομάδας της SZEOL, στο πρωτάθλημα, που άρχισε την πρωηγούμενη Κυριακή (31/7).

Ο 20χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού, έχει γεννηθεί το 1996 στη Βουδαπέστη, όπου βρέθηκε για σπουδές ο πατέρας του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, παραμένοντας πλέον μόνιμα εκεί.

Ο Κώστας Οικονόμου είχε επιλέξει πριν τέσσερα χρόνια να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, παρά τις προσπάθειες της ουγγρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να τον προσελκύσει στις τάξεις της, αλλά ήδη τον είχε ανακαλύψει η ελληνική Ομοσπονδία και συγκεκριμένα ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός στις ομάδες παίδων και νέων Θοδωρής Παχατουρίδης.

Είχε προηγηθεί η υπόδειξη του επιτελείου του Φερνάντο Σάντος, που είχε ανακαλύψει τον νεαρό Έλληνα ομογενή μέσω του Πάολο Σόζα που ήταν τότε προπονητής στην ουγγρική Βιντεοτόν.

Η μεγάλης κυκλοφορίας ουγγρική αθλητική εφημερίδα Nemzeti Sport, σε δημοσίευμά της τον Ιανουάριο του 2013, με τίτλο “Εκλάπη αμυντικός”, είχε αναφερθεί στην “αρπαγή, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, από τους Έλληνες”, του “ταλαντούχου” 16χρονου (τότε) ποδοσφαιριστή, Κώστα Οικονόμου, παίκτη της Ακαδημίας της ΜΤΚ.

Το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως τα “λαγωνικά” της ΕΠΟ ενήργησαν αστραπιαία και κάλεσαν τον Οικονόμου ένα χρόνο νωρίτερα στην εθνική παίδων Ελλάδας, επέρριπτε έμμεσα ευθύνες στους ανθρώπους της ουγγρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που είχαν καθυστερήσει να καλέσουν αυτοί πρώτοι τον Οικονόμου στη δική τους Εθνική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...