Σάββατο, 20/04/24
Αγγλία

Έσπασε ρεκόρ η Γουόλσολ για μεταγραφή 20χρονου Κύπριου!(vid)

Την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της πραγματοποίησε η Γουόλσολ, καθώς απέκτησε τον 20χρονο Κύπριο επιθετικό, Ανδρέα Μακρή, από την Ανόρθωση.

Η Γουόλσολ, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην ΑγγλίαLeague One, θα βγάλει συνολικά από τα ταμεία της το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ για να κάνει δικό της τον διεθνή ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης.

Τα ποσά της μεταγραφής

Στην πρώτη επαφή της Γουόλσολ με την Ανόρθωση δεν πρόσφερε ποσά. Απλά ρώτησε τους ιθύνοντες της Ανόρθωσης πόσα ζητούν και η απάντηση ήταν 300 χιλιάδες. Η Γουόλσολ ετοίμασε πρόταση 150 χιλιάδων, η Ανόρθωση αντιπρότεινε 250 και το deal έκλεισε στις 200 χιλιάδες. Η ομάδα της Αμμοχώστου θα επωφεληθεί και διαφορετικά. Σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη θα πάρει μερίδιο 20%, ενώ όταν ο Μακρής συμπληρώσει 100 παιχνίδια με την Γουόλσολ η Ανόρθωση θα πάρει άλλες 50 χιλιάδες. Το ίδιο ποσό θα μπει στα ταμεία της Ανόρθωσης εφόσον ανεβεί κατηγορία η Γουόλσολ, ενώ σε περίπτωση ανόδου στην Premier League το μπόνους φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής (γεννημένος 27/11/1995) υπόγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα αγωνίζεται με το νούμερο “33” στην πλάτη.

Οι δηλώσεις του αφεντικού της Γουόλσολ

Λίγο πριν τις υπογραφές το αφεντικό της Αγγλικής ομάδας, Τζον Ουίτνι, μίλησε για τον πρώην πλέον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης σε ιστοσελίδα της χώρας του, αναφέροντας:

“Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από ιατρικά και θα έχω συζήτηση μαζί του για προσωπικά θέματα. Ήθελα να τον φέρω στην Αγγλία για να τον δω αυτοπροσώπως. Μιλήσαμε πολλές φορές τηλεφωνικώς και έχω καταλάβει ότι είναι εξαίρετος χαρακτήρας.

Πιστεύω ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορούμε να αναπτύξουμε. Στην Κύπρο σκόραρε αρκετά γκολ και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνει το ίδιο και στην League One. Θα τον παρακολουθήσω σήμερα τόσο στις ιατρικές εξετάσεις, όσο και στην προπόνηση με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας.

Θα έχουμε συζήτηση για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και πως αυτές θα ικανοποιηθούν μέσω της Γουόλσολ.”

Ποιος είναι ο Ανδρέας Μακρής

Ο Μακρής άνηκε στην Πάφο και παίζοντας στη δεύτερη ομάδα τη σεζόν 2012-13 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος U18. Εκείνη τη σεζόν κάθισε για πρώτη φορά και στον ανδρικό πάγκο της ΑΕ Πάφου, όπου δηλώθηκε μάλιστα ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας, καθώς δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. Δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό με την ανδρική ομάδα, παρ’ όλα αυτά η Ανόρθωση έδωσε 20.000 ευρώ τροφεία στην Πάφο και τον απέκτησε. Σε αυτή την τριετία ο Μακρής πρόλαβε και μέτρησε 85 συμμετοχές με την Ανόρθωση, σκοράροντας μάλιστα 14 φορές. Τη σεζόν 2014-15 έσπασε τα κοντέρ με 9 γκολ σε 26 ματς, ενώ έχει φορέσει 10 φορές τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Κύπριος δοκιμάστηκε στο παρελθόν από την ΑΕΚ, αλλά και από τη Μίλαν.

Δείτε τις δηλώσεισ του νεαρού Κύπριου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...