Παναθηναϊκός

Το πρόβλημα με την ακαδημία, δεν είναι της… ακαδημίας!

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης, αναφέρθηκε και στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για τις αλλαγές που θα επιτευχθούν αν όλοι σκέφτονται και πράττουν με θετικό τρόπο.

Στο κομμάτι ακαδημία, είναι οριστική πλέον η παραμονή του κυρίου Σαμαρά;

“Όταν ήρθα στον σύλλογο και μίλησα μαζί του, βρήκαμε τη λύση στα θέματα που υπήρχαν. Έχει ξεκινήσει ήδη να δουλεύει για την επόμενη χρονιά, είμαστε σε επαφή. Το πρόβλημα με την ακαδημία, δεν είναι της… ακαδημίας, είναι πρόβλημα του κλαμπ. Μετά τη μετακόμιση που έγινε απ’ την Παιανία στο προπονητικό κέντρο που είμαστε τώρα στο Κορωπί, πρέπει να γίνουν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. Δουλεύουμε σ’ αυτό, απ’ τη μέρα που έφτασα στην ομάδα, αναλύοντας το πώς ήταν η κατάσταση, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά συνολικά για το κλαμπ.

Έχω μιλήσει με τον Γιάννη (σ.σ. Σαμαρά) για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για να τους δώσουμε τα εφόδια για να δουλέψουν. Διότι είναι κάτι που αφορά το μέλλον του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει πολλά απ’ αυτό σε παίκτες. Δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή για την ακαδημία για να δουλέψει με τις συνθήκες που υπάρχουν, όμως πλέον πρέπει να το δούμε πολύ πιο αναλυτικά όλο αυτό και να δουλέψουμε για το μέλλον. Όλοι στο κλαμπ πρέπει να δουλέψουν με έναν θετικό τρόπο για την ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι τους φύλακες στην πύλη, απ’ τους ανθρώπους των γραφείων, μέχρι τον κόουτς, από μένα ως τους παίκτες.

Όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε και να δουλεύουμε θετικά για να κάνουμε κάτι καλό για τον Παναθηναϊκό. Ανεξάρτητα απ’ τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ναι, υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να το αλλάξεις, είναι να αλλάξεις την νοοτροπία σου. Αν σκέφτεσαι πως η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη, θα βρίσκεις πάντα… δικαιολογίες Δεν είμαι εδώ για να βρίσκω δικαιολογίες. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες γιατί δεν προπονήθηκα καλά, γιατί δεν έκανα καλά τη δουλειά μου.

Οκέι, μπορεί σήμερα να μην ξύπνησα καλά, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερό μου. Και την επόμενη μέρα, θα μπορέσω να “καλύψω” την προηγούμενη. Πρέπει να έχω στο μυαλό μου το πώς θα πετύχω πράγματα και όχι πως θα βρω δικαιολογίες. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε όλοι μαζί. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου, ο πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του, ο προπονητής το ίδιο, οι παίκτες το ίδιοι. Αν είμαστε όλοι μαζί θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί.”

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Sport24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...