Παρασκευή, 19/04/24
Ιταλία

Το άγχος της κορυφής στα… πόδια του Γιάννη Ασβεστόπουλου!

Είχε στόχο να επανέλθει καλύτερος και πιο δυνατός από ποτέ και εν τέλει με επιμονή και υπομονή τα κατάφερε! Άλλωστε, κάθε δυσκολία για καλό λένε. Δίχως βέβαια αυτό να επιβεβαιώνεται πάντα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η ρήξη έξω μηνίσκου δεν είναι μια «απλή υπόθεση», έτσι όμως την έκανε να φαίνεται ο Γιάννης Ασβεστόπουλος!

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής που «ξεδιπλώνει» εδώ και χρόνια τις ποδοσφαιρικές του αρετές στην Ιταλία, αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο τον «εφιάλτη» κάθε αθλητή. Αυτόν ενός σοβαρού τραυματισμού, ο οποίος ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τον αντίκτυπο που «αφήνει» στην αγωνιστική κατάσταση του καθενός.

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όμως επιστρέφει και πάλι, μιας και έχει ακόμα πολλά να δώσει! Από την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει τότε, μέχρι και την τωρινή στην οποία νιώθει πιο σίγουρος από ποτέ, είχαν μεσολαβήσει αρκετά πράγματα… Η αποθεραπεία του έλαβε χώρα τόσο εδώ όσο και στην Ιταλία, στην οποία μάλιστα είχε τη δυνατότητα να πάρει μέρος τον Μάιο σε δύο φιλικά όπου και διακρίθηκε (ενάντια σε Κόμο και Κούνεο). Στη Θεσσαλονίκη, προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Στέφανου Μάμαλη, ο οποίος εκτός των άλλων, του παρείχε και τη μέγιστη ψυχολογική υποστήριξη, που θα μπορούσε να του δώσει.

Διανύοντας τον Ιούλιο πλέον όλα δείχνουν να «παίρνουν το δρόμο» τους. Για τον «Άσβε» παρόλα αυτά, αλλά και κάθε αθλητή υψηλού επιπέδου, οι απαιτήσεις της ζωής δεν έχουν τελειωμό. Βέβαια πλέον οι «πονοκέφαλοι» που προστίθενται στην ατζέντα του, έχουν θετικό πρόσημο.

Το ταλέντο αλλά και η «σκληρή δουλειά» του τον έχουν «αποζημιώσει», με τον ίδιο να καλείται να διαχειριστεί πλέον μια κατάσταση, η οποία δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως απόφαση ζωής. Ο Γιάννης Ασβεστόπουλος έχει κερδίσει υποτροφία σε Πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Όντας ο ίδιος γνώστης αρκετών ξένων γλωσσών, του δόθηκε η ευκαιρία να πετύχει σε ακόμη έναν τομέα. Αυτόν των πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων.

Στην αντίπερα όχθη, οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί επί ιταλικού εδάφους δεν άφησαν αδιάφορους συλλόγους από άλλες χώρες. Ισπανικές και βελγικές ομάδες έχουν επαφές μαζί του, με τον ίδιο ωστόσο να θέτει ως προτεραιότητα τη χώρα όπου έχει καταφέρει να αναδειχθεί.

Ο συνδυασμός που έφεραν εις πέρας ουκ ολίγοι αξιοθαύμαστοι αθλητές. Αυτός των σπουδών και της αθλητικής καριέρας τον ελκύει. Επίσης η Ιταλία αποτελεί ένα μέρος του εαυτού του πλέον, καθώς ο ίδιος κατάφερε να «δικτυωθεί» εκεί πέρα και να εισχωρήσει στον ιταλικό τρόπο παιχνιδιού.

Ο ίδιος όμως δεν έχει καταλήξει ακόμα σε ποιον δρόμο θα συνεχίσει να διαγράφει την πορεία του…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Η απίστευτη ηρεμία του Τζολάκη και η… θετική επιστροφή...

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έμειναν... όρθιοι την ώρα που η μπάλα "έκαιγε" σε μια "καυτή"...
UEFA Youth League

Οι πιθανές ενδεκάδες του Ολυμπιακός – Ναντ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ναντ σε λίγη ώρα και χρειάζεται τη νίκη για να φτάσει στον τελικό...
Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...