Ισπανία

Οι πέντε πιτσιρικάδες της Ρεάλ που ετοιμάζει ο Ζιντάν!(photos/vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναχώρησε πριν λίγες μέρες για την περιοδεία της στη Βόρεια Αμερική. Είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνει ο Ζινεντίν Ζιντάν ως πρώτος προπονητής. Μεταγραφές εκτός της επιστροφής του Αλβαρο Μοράτα δεν θα έχει στη διάθεση του, αλλά στους 25 παίκτες που πήρε μαζί του, συμπεριέλαβε και πέντε πιτσιρικάδες. Οι μικροί προέρχονται οι περισσότεροι από την Β’ ομάδα (Καστίγια), αλλά υπάρχουν και κάποιοι που αποκτήθηκαν πρόσφατα. Και οι πέντε θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Ζιζού ότι αξίζουν μία μόνιμη θέση στο ρόστερ για τη σεζόν που έρχεται. Ένας, δύο βρίσκονται πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως εξελίσσονται τα ταλέντα και τι εκπλήξεις μπορεί να παρουσιάσουν. Σίγουρα όμως οι Μερένγκες έχουν να ελπίζουν σε δικά τους παιδιά και αυτό είναι σούπερ…

Μάρκο Ασένσιο
Αναμφίβολα πρόκειται για τον πιο έτοιμο απ’ όλους. Διεθνής με όλα τα κλιμάκια της Ισπανίας, έχει ήδη εμπειρίες, παίζοντας με τους μεγάλους μία διετία στη Μαγιόρκα (2013-’15), αλλά και πέρσι με την Εσπανιόλ, όπου μέτρησε τέσσερα γκολ και κυρίως 13 ασίστ σε 34 ματς. Ως επιθετικός μέσος με επιτελικές ιδιότητες και εξαιρετικό vision στο παιχνίδι του, στα 20 του δείχνει ότι μπορεί να παίξει από τώρα. Δεν προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ (αγοράστηκε το 2015 από τη Μαγιόρκα) και θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι θα έχει τις ευκαιρίες του.

 

asensio_real

Μάρτιν Όντεγκααρντ
Στα 17 του αναμφίβολα είναι ο πιο πιτσιρικάς της παρέας. Ωστόσο, είναι και ο πλέον πολυδιαφημισμένος. Όταν το 2015 η Ρεάλ πλήρωσε στη Στρόμσγκοντσετ τέσσερα εκατ. ευρώ για το wonderkid από τη Νορβηγία, έγινε μεγάλος χαμός με την περίπτωση του, καθώς άπαντες μιλούσαν για σούπερ ταλέντο. Η αλήθεια είναι πως ακόμα είναι πολύ μικρός, αλλά ο μεσοεπιθετικός, που παίζει και ως εξτρέμ, δεν έχει δείξει μεγάλα δείγματα παικταρά με την Καστίγια. Τσαλιμάκια κάνει πάρα πολλά με τη μπάλα, έχει παίξει μία φορά με τους μεγάλους και είναι ήδη εννέα φορές διεθνής με την Ανδρών της Νορβηγίας. Ο Κάρλο Αντσελότι πάντως πρόσφατα είχε μιλήσει αρνητικά για τον μικρό, λέγοντας ότι ήταν μία μεταγραφή για λόγους PR.

https://www.youtube.com/watch?v=GfLAUJe-Dac

odeggard

Μαριάνο Ντίαζ
Προέρχεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Η Ρεάλ τον τσίμπησε για τις ακαδημίες της το 2011 από τη Μπανταλόνα. Με τους μεγάλους δεν έχει πάρει συμμετοχή παρότι είναι 22 ετών. Ωστόσο, από το 2014 ο ντριμπλέρ επιθετικός, που αγωνίζεται και ως εξτρέμ, έχει μετρήσει 30 γκολ σε 40 αγώνες με την Καστίγια, ενώ είναι μία φορά διεθνής με την Ανδρών της πατρίδας των γονιών του. Πέρσι πάντως έκανε το ξεπέταγμα του με 25 γκολ και έχει εξαιρετικά μακρινά χτυπήματα, συμπεριλαμβανόμενων και των εκτελέσεων φάουλ.

mariano_diaz-metrord

Μάρκος Γιορέντε
Εδώ μιλάμε για ένα πραγματικά ιστορικό στοίχημα που άπαντες στη Ρεάλ θα ήθελαν να τους βγει. Βλέπετε ο αδελφός του παππού του είναι ο θρυλικός Πάκο Χέντο των εννέα τελικών και των έξι κατακτήσεων του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στα 21 του πήρε και πέρσι δύο συμμετοχές. Είναι καθαρά αμυντικός χαφ-εξάρι, που από το 2014 υπήρξε αναντικατάστατος στην Καστίγια και έφτασε ο καιρός να δείξει εάν μπορεί να σταθεί με τους μεγάλους. Εχει υπάρξει τέσσερις φορές διεθνής με την U19 της Ισπανίας.

llorente

Σέρχιο Ντίας
Τι κι αν είναι ακόμα 18 ετών. Στη Σέρο Πορτένιο τον έριξαν στα βαθιά από τα 16 του και εκείνος έβαλε 15 γκολ σε 62 αγώνες πρωταθλήματος. Σούπερ ντριμπλαδόρος και ταχύτατος περιφερειακός επιθετικός βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στη Μαδρίτη και ο Ζιντάν έκανε την ανατροπή, μιας και κανείς δεν περίμενε ότι θα τον έπαιρνε μαζί του. Δεν έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει με τους μεγάλους, καθώς προορίζεται για φέτος να ενισχύσει την γραμμή κρούσης της Καστίγια. Κανείς όμως δεν ξέρει με τον δεύτερο (μετά τον Ρομπέρτο Ακούνια) Παραγουανό στην ιστορία των Μερένγκες. Ο πιτσιρικάς είναι διεθνής με την Ελπίδων των Γκουαρανί (6 γκολ σε 12 αγώνες).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vlBXBFEPlVE

diaz_sergio

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιταλία

Ο Μαρτίνες κλείνει τα αυτιά του στις “σειρήνες”!

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες νιώθει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Μιλάνο και γι' αυτό τον λόγο δεν βλέπει καμία...
Εθνική Ανδρών

Ο επικρατέστερος για την θέση του αντί – Πογέτ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με το πρώτο όνομα να...
Ολλανδία

Ισπανικό… μπάσιμο για τον Παυλίδη!

Ο Έλληνας παιχταράς έχει μπει στο μάτι των Ισπανών, που... τσεκάρουν την περίπτωση του για το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά...
EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...