Σάββατο, 20/04/24
ΠΑΟΚ

Κουλούρης: Σημαντικά τα γκολ! Σου δίνουν ψυχολογία!

Ο Ευθύμης Κουλούρης, αμέσως μετά το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, μίλησε στο “GOAL” για το πόσο σημαντικό είναι το σκοράρισμα, για τον προκριματικό του Champions League και αναφέρθηκε στα “παιδιά των ακαδημιών” που βρίσκονται στην προετοιμασία…

Πώς είδες την ομάδα στο φιλικό κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ;

“Ήταν ένα καλό φιλικό, πολύ πιο χρήσιμο από αυτό της περασμένης Τετάρτης, με αντίπαλο τη Σιλφόλντε, που το είδαμε περισσότερο ως ένα οικογενειακό διπλό στην προπόνηση, κυρίως λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Ξέραμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα η Κλαμπ Μπριζ, που είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της, αλλά παρουσιαστήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, ασχέτως αν μέχρι τώρα αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε στις προπονήσεις. Προσπαθήσαμε να είμαστε συμπαγείς, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να έχουμε εμείς την κατοχή, πράγματα που μας ζητά συνέχεια ο προπονητής. Υπήρχαν στιγμές όπου αφήσαμε κενά, ίσως αυτό να είναι λόγω της κούρασης που υπάρχει από τις διπλές προπονήσεις. Μαθαίνουμε πράγματα από αυτά τα παιχνίδια.”

Τι σημαίνει για σένα στο ξεκίνημα της χρονιάς το γκολ στο ματς με την πρωταθλήτρια Βελγίου και πόσο σε βοηθάει να σκοράρεις σε κάθε παιχνίδι;

“Νομίζω ότι για κάθε επιθετικό είναι σημαντικό το γκολ. Σου δίνει ψυχολογία, νιώθεις ότι επιβραβεύεσαι για τη δουλειά που κάνεις. Προσπαθώ να δουλεύω πολύ στις προπονήσεις, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα. Αυτές οι εβδομάδες θα μας βοηθήσουν για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Ακόμη, πάντως, είναι νωρίς για συμπεράσματα.”

Τι πιστεύεις ότι πήγε καλά και τι όχι στο ματς με την Κλαμπ Μπριζ;

“Θα μιλήσουμε και με τον προπονητή, για να δούμε τι δεν κάναμε σωστά μέσα στο γήπεδο, τι ήθελε αυτός να κάνουμε και δεν το κάναμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Είμαστε στο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η φυσική κατάσταση και να δεθούμε περισσότερο μεταξύ μας ως ομάδα. Θα έρθει η στιγμή που θα δούμε το παιχνίδι για να το αναλύσουμε.”

Εσύ, ο Γιαννούλης, ο Πούγγουρας μεγαλώσατε μέσα σ’ έναν χρόνο, γίνατε άνδρες, παίξατε σε κανονικά πρωταθλήματα. Θεωρείς ότι τα παιδιά των ακαδημιών μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους;

“Όσοι βρισκόμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι, όλα τα παιδιά έχουν τουλάχιστον έναν χρόνο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι πολύ διαφορετικό από το να παίζεις στα πρωταθλήματα των ακαδημιών. Έχουμε δει διαφορές, τις συζητάμε μεταξύ μας, πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μας και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι είμαστε στην ίδια θέση.”

Πάντως ο ΠΑΟΚ δείχνει φρέσκος, με πολλά νέα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του και είμαστε ακόμη στα μισά της προετοιμασίας. Το περίμενες;

“Είναι νωρίς ακόμα, αλλά βλέπουμε και στα φιλικά παιχνίδια ότι δεν βγάζουμε τόση κούραση, έχουμε την κυριαρχία της μπάλας, κάνουμε φάσεις, ίσως πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο κάποια πράγματα, αλλά είμαστε σε καλό επίπεδο.”

“Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι”

Στην ερώτηση για το αν του έλειπε ο ΠΑΟΚ, ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν ξεκάθαρος…. “θα έλεγα πολύ” απάντησε και χαμογέλασε, ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Δικέφαλο.

Βλέπεις διαφορές με τον ΠΑΟΚ που άφησες με αυτόν που βρήκες φέτος;

“Από πολύ νωρίς υπάρχει οργάνωση στον φετινό ΠΑΟΚ. Πράγματα τα οποία έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια, κινήσεις από τις οποίες καταλαβαίνεις πως κάτι άλλαξε. Υπάρχει ένα πλάνο. Κάτι που τα προηγούμενα χρόνια άργησε πιο πολύ να γίνει στην πράξη.”

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League;

“Δίκαια βρισκόμαστε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ομάδα έδωσε όλες τις δυνάμεις της στο φινάλε της περσινής σεζόν, έχοντας αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι τότε και πήρε την πρώτη θέση. Θα διεκδικήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε παραπάνω. Είμαστε ισάξιοι με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν το βλέπω ότι πρέπει να φοβηθούμε από κάτι, τα πάντα εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους.”

Τι καινούργιο βλέπεις να έχει περάσει στην ομάδα ο Βλάνταν Ίβιτς;

“Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και πειθαρχία σ’ όλους τους τομείς.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...