Παρασκευή, 19/04/24
Ισπανία

Η συμβουλή του Μέσι σε πιτσιρικά που δοκιμάζεται στη Μασία!(photo)

Ο Φράνκο Μπαρτούτσι είναι ένας Αργεντίνος πιτσιρικάς που επιλέχτηκε για δοκιμή από τη μεγαλύτερη ακαδημία του κόσμου, τη Μασία, και έχει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν πολύ σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Το γεγονός ότι επιλέχθηκε, δεν συνεπάγεται σίγουρη επιτυχία. Άλλωστε, πολλοί πέρασαν από εκεί, χωρίς να εξελιχθούν σε μεγάλους ποδοσφαιριστές και δεν έπεισαν τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, ώστε να πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Ο Αργεντίνος πιτσιρικάς είχε την τύχη να συναντήσει τον Λιονέλ Μέσι, τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Έναν ποδοσφαιριστή που πάντα είχε το μυαλό στο κεφάλι του, δεν σταμάτησε να δουλεύει και γι’ αυτό κατάφερε να κάνει μια τόσο μεγάλη καριέρα.

Franco_Bartucci

“Όταν πρωτοήρθα στην Ισπανία, είχα… πεταλούδες στο στομάχι μου. Δυο ημέρες πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ήμουν λίγο νευρικός. Όμως, είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να χαλαρώσω, να κάνω αυτό που ξέρω και να το απολαύσω.

Είναι μια μοναδική εμπειρία και έρχεται μια φορά, δεν επαναλαμβάνεται. Όσο πλησίαζε ο καιρός για τις δοκιμές, έκανα περισσότερη προπόνηση. Ο Μέσι είναι το είδωλό μου και μου μίλησε. Μου είπε ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά, διότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς προσπάθεια και αφοσίωση.

Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Με ρώτησε αν θα έπαιζα στη Μασία και απλά απάντησα πως ναι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός άσος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...