Παρασκευή, 29/03/24
Euro 2016

Τα “νεαρά ταλέντα” που θα λάμψουν στο Euro 2016! (vids)

Κίνγκσλεϊ Κομάν (Γαλλία)
Ίσως μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν (από ‘κει ξεκίνησε και έφυγε ελεύθερος) και η Γιουβέντους (τον έδωσε δανεικό στην Μπάγερν) να μην κατάλαβαν έγκαιρα το ταλέντο του Γάλλου εξτρέμ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε πολλές ευκαιρίες φέτος στον Κομάν, ο οποίος κυριολεκτικά τις «άρπαξε από τα μαλλιά». Αυτό, φυσικά, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος τον κάλεσε τον περασμένο Νοέμβριο στην εθνική ομάδα (έκανε ντεμπούτο στο φιλικό Γαλλία-Γερμανία, που έξω από το Σταντ Ντε Φρανς έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι). Ο Κομάν δεν αποκλείεται να γιορτάσει ακόμη και ως βασικός στο Euro τα 20α του γενέθλια. Στην έναρξη δε θα τα έχει κλείσει, όμως θα το κάνει λίγες ημέρες αργότερα, στις 13 Ιουνίου.

Μάρκους Ράσφορντ (Αγγλία)
Ίσως από τα λίγα θετικά που άφησε ο Λουίς Φαν Χααλ στο πέρασμά του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άγγλος επιθετικός «άρπαξε από τα μαλλιά» τις ευκαιρίες, που του έδωσε τη φετινή σεζόν ο Ολλανδός τεχνικός, πετυχαίνοντας 8 τέρματα σε 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 19χρονος φορ βρέθηκε αρχικά στην προεπιλογή και στη συνέχεια στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Euro. Μάλιστα, στην πρώτη συμμετοχή του με τα «λιοντάρια», στο πρόσφατο φιλικό με την Αυστραλία, ο – γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου 1997 – Ράσφορντ βρήκε δίχτυα και έγινε ο νεότερος Άγγλος που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα.

Ρενάτο Σάντσες (Πορτογαλία)
Πριν καν κλείσει τα 19 του χρόνια (γεννημένος στις 18 Αυγούστου 1997) ανάγκασε την Μπάγερν Μονάχου να δαπανήσει για χάρη του 35 εκατομμύρια ευρώ (συν 45 εκατ. μπόνους) και να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο Πορτογάλο σε αυτή την ηλικία. Ο Ρενάτο Σάντσες έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων της χώρας του, πριν ο Φερνάντο Σάντος τον καλέσει για πρώτη φορά στους «μεγάλους» τον περασμένο Μάρτιο. Η παρουσία του στην αποστολή για το Euro τον καθιστά ως τον νεότερο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, που αγωνίστηκε ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του… κλαψιάρη Κριστιάνο Ρονάλντο στο Euro 2004.

Εμρέ Μορ (Τουρκία)
Θα μπορούσε τώρα να ήταν εκτός Euro, όχι λόγω της μικρής του ηλικίας, αλλά αν είχε επιλέξει την εθνική Δανίας. Γεννημένος στα δυτικά προάστια της Κοπεγχάγης, στις 24 Ιουλίου 1997, από γονείς Τούρκους μετανάστες, ο Εμρέ Μορ αρχικά φόρεσε τη φανέλα των μικρών εθνικών ομάδων της Δανίας. Ωστόσο, στις αρχές του 2016, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός αποφάσισε να «μεταπηδήσει» στην εθνική Τουρκίας. Ο Φατίχ Τερίμ  τον εμπιστεύθηκε, συμπεριλαμβάνοντάς τον στην αποστολή για το Euro, όπως εμπιστεύθηκε τις ικανότητές του και η Ντόρτμουντ, η οποία τον απέκτησε από τη Νόρτζελαντ, πριν από λίγες ημέρες.

 

Αλεξάντρ Ζιντσένκο (Ουκρανία)
Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που ξεπέρασε την παλιά δόξα της χώρας, Αντρέι Σεφτσένκο. Ούτε σε ταλέντο, ούτε σε επιτεύγματα (άλλωστε είναι μικρός ακόμα), αλλά στη λίστα με τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ουκρανίας. Πριν από μία εβδομάδα, ο μέσος της ρωσικής Ούφα πέτυχε γκολ στη φιλική νίκη της Ουκρανίας επί της Ρουμανίας (4-3) και σε ηλικία 19 ετών και 6 μηνών ξεπέρασε τον Σεφτσένκο, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ.

https://www.youtube.com/watch?v=H9sNz8wNGwQ

Μπάρτος Καπούστκα (Πολωνία)
Από τις ακαδημίες της Κρακοβίας «μεταπήδησε» στην πρώτη ομάδα το 2014 και ένα χρόνο αργότερα ήρθε και η πρώτη κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μάλιστα, στο πρώτο του παιχνίδι με την εθνική ανδρών της Πολωνίας, ο Καπούστκα σκόραρε στη νίκη επί του Γιβραλτάρ. Παρά τη νεαρή ηλικία του (γεννημένος στις 23/12/1996) έχει δύο γεμάτες σεζόν στο πολωνικό πρωτάθλημα και πριν κλείσει τα 20 θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Euro.

https://www.youtube.com/watch?v=nMGpEqZBXc8

Άντε Τσόριτς (Κροατία)
Μόλις στα 12 του είχε γίνει «μήλον της έριδος» ανάμεσα στις ακαδημίες της Μπάγερν, της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα. Τελικά, ο Κροάτης επέλεξε την Σάλτσμπουργκ(!), ισχυριζόμενος πως στην αυστριακή ομάδα θα είχε καλύτερους συμπαίκτες και θα έκανε καλύτερη προπόνηση. Στα 16 επέστρεψε στην πατρίδα του, για χάρη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και από το 2014 είναι μέλος της πρώτης ομάδας. Σε ηλικία 17 ετών και 157 ημερών πέτυχε γκολ εις βάρος της ρουμανικής Άστρα και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά από παρουσία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας, ο 19χρονος (γεννημένος στις 14/4/1997) μέσος κλήθηκε τον Μάιο για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών και τώρα βρίσκεται στην αποστολή για το Euro.

Μπριλ Εμπολό (Ελβετία)
«Προϊόν» των ακαδημιών της Βασιλείας, που υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο λίγες εβδομάδες, αφού έκλεισε τα 16 του χρόνια (γεννημένος στις 14/2/1997). Τις δύο τελευταίες σεζόν, ο Μπριλ Εμπολό έχει σημειώσει ξεχωριστά την κάθε χρονιά διψήφιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα, ενώ τον Μάρτιο του 2015, σε ηλικία 18 χρονών, έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα ανδρών της Ελβετίας. Από τότε είναι αναπόσπαστο μέλος του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και στα 19 του θα αγωνιστεί στο Euro.

Ντένις Ζακάρια (Ελβετία)
Γέννημα-θρέμμα της Σερβέτ, που το προηγούμενο καλοκαίρι μετακόμισε στην Γιουνγκ Μπόις. Μετά από μία γεμάτη σεζόν, που μέτρησε 27 συμμετοχές στο ελβετικό πρωτάθλημα, ο 19χρονος αμυντικός μέσος (γεννημένος στις 20/11/1996) κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ελβετίας στα φιλικά πριν το Euro και στις 30 Μαΐου ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς τον συμπεριέλαβε στην τελική 23άδα.

 

Πηγή gazzetta.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναχαϊκή (U19) - Διαγόρας Ρόδου (U19)

Στα… χαρτιά το παιχνίδι της Παναχαϊκής επί του Διαγόρα!

Το παιχνίδι είχε οριστεί, ωστόσο ο Διαγόρας δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο και έτσι η Παναχαϊκή το...
Super League U19/U17/U15

Με μισές… αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα!

Τα πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αύριο και θα ολοκληρωθούν αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει. Εκτός από το πρωτάθλημα της...
This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...