Παρασκευή, 29/03/24
Προπονητική

“Soccer Evaluation” – Μια μεθοδολογία, ένα πρόγραμμα, πολλά τα οφέλη… (photos)

Σήμερα έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω το “Soccer Evaluation“. Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αξιολόγησης ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα χρήσιμο σε προπονητές που εργάζονται σε τμήματα υποδομών.

Η ιδέα για τη δημιουργία του προγράμματος γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια, όταν με την τότε ομάδα μου, τον Αστέρα Τρίπολης, βρεθήκαμε αντιμέτωποι για το UEFA Europa League με την  Ραπίντ Βιέννης. Στα πλαίσια της εκτός έδρας αναμέτρησής μας, είχα την τύχη και ευκαιρία αφενός να παρακολουθήσω και αφετέρου να συζητήσω με ανθρώπους της αυστριακής ομάδας, τον τρόπο λειτουργίας και αξιολόγησης των ποδοσφαιριστών τους, τόσο σε επίπεδο επαγγελματικής ομάδας όσο και ακαδημιών. Με βάση λοιπόν των εμπειριών που αποκόμισα, η ιδέα της αξιολόγησης και της καταγραφής δεδομένων “σε μια φόρμα” μπήκε στο μυαλό μου.

Έπειτα από 4 χρόνια προσωπικής έρευνας, φέτος, η ιδέα πήρε “σάρκα και οστά” με τη βοήθεια του Excel,  αλλά και της εταιρίας Sportbook, η οποία ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει. Έτσι το  “Soccer Evaluation” είναι γεγονός και “έτοιμο προς χρήση”.

Το “Soccer Evaluation” παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να αξιολογήσει (με κλίμακα από το 1 έως το 10) κάθε ποδοσφαιριστή σε 72 διαφορετικές παραμέτρους, καλύπτοντας λεπτομερώς κάθε τομέα της ποδοσφαιρικής του ικανότητας (Φυσική Κατάσταση, Τεχνική, Τακτική, Ψυχολογία κ.ά.). Η αξιολόγηση διενεργείται ανά τρίμηνο, σύμφωνα με τα σύγχρονα παιδαγωγικά πρότυπα, δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθηθεί, αναλυθεί η εξέλιξη του ποδοσφαιριστή μέσα στη σεζόν. Όλες οι αξιολογήσεις των τριμήνων συγκεντρώνονται αυτόματα σε ξεχωριστή καρτέλα, στην οποία υπολογίζονται και εμφανίζονται οι μέσοι όροι της σεζόν, παραμετρικά. Όλες οι παράμετροι αξιολόγησης, αυτόματα αποτυπώνονται και σε γραφήματα, ώστε ο προπονητής να έχει στα χέρια ένα εντυπωσιακό εργαλείο παρουσίασης της δουλειάς του στους τεχνικούς διευθυντές, στους γονείς, στους ατζέντηδες κ.λπ.

Επιπρόσθετα, μέσω του “Soccer Evaluation“, παρέχεται η δυνατότητα καταγραφής “συνηθισμένων τακτικών ενεργειών” των ποδοσφαιριστών, ενώ μπορούν να εισαχθούν σχόλια και υπερσυνδέσεις με βίντεο, υποστηρίζοντας την αξιολόγηση και με οπτικοακουστικό υλικό.

Η δομημένη μεθοδολογία αξιολόγησης των ποδοσφαιριστών του “Soccer Evaluation” έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει τους προπονητές, τους τεχνικούς διευθυντές και τους επικεφαλής των προπονητικών ομάδων των συλλόγων και των ακαδημιών, να αποκτήσουν πλήρη και σαφή εικόνα των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του “έμψυχου δυναμικού” τους.

Παράλληλα με τη χρήση του “Soccer Evaluation” υποστηρίζεται η καλύτερη και σαφέστερη  παρουσίαση της προόδου των μικρών ποδοσφαιριστών στους γονείς, στους ατζέντηδες και μάνατζερ.

Κάθε προπονητής που επιθυμεί να αγοράσει το “Soccer Evaluation”, μπορεί να το “κατεβάσει” από το site sportbook.gr. Είναι άμεσα διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή και κυκλοφορεί και στα αγγλικά, εκτός από τα ελληνικά.

Το πρόγραμμα “Soccer Evaluation” εφαρμόζεται και χρησιμοποιείται ήδη σε επαγγελματικές ομάδες, προσφέροντας ανάλυση και αξιολόγηση των επιδόσεων των ποδοσφαιριστών τους. Πάνω από 40 ακαδημίες χρησιμοποιούν με επιτυχία το “Soccer Evaluation”, όπως αυτές των ΠΑΕ Πανιώνιος και ΠΑΕ ΑΕΛ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...