Συμμετοχή από την Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση του Βαλκανικού Global Sport Innovation Competition που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην χώρα μας και διοργανώθηκε από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το Hype Foundation του Ισραήλ και την EMGI. O διαγωνισμός έλαβε χώρα στην Πάτρα στο Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής.
Στον τελικό βρέθηκαν εννέα φιναλίστ από την Ελλάδα, την Κροατία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία οι οποίες παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους στο κοινό και την Κριτική Επιτροπή.
Την απονομή τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κα. Irit Ben-Abba και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Κώστας Φωτάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρέθηκε στην Πάτρα κι ανακάλυψε για ακόμα μια φορά την τεράστια επιστημονική δυναμική και τη ζωντανή επιχειρηματική κοινότητα που υπάρχει στην περιοχή και τόνισε πως στην μετά κρίση ημέρα το θέμα της ανάπτυξης θα αποτελέσει ένα σημαντικό ζήτημα για τη χώρα και η πολιτεία θα πρέπει να είναι ο καταλύτης για νέες ευκαιρίες και τα ταλέντα όπως αυτές οι δραστηριότητες ανάλογες με τον διεθνή διαγωνισμό που βοηθούν στη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ.
Νικητής στέφθηκε το Sports Electroceutical, μια καινοτομία της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας της Φαρμακευτικής Πατρών με επικεφαλής τον αν. Καθηγητή Κωνσταντίνο Πουλά. Αφορά τεχνολογία που εφαρμόζεται σε αθλητές μετά από μυϊκούς τραυματισμούς και επιτυγχάνεται με την διοχέτευση μικρορευμάτων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο τραυματισμένο μέλος. Η επιτυχία της τεχνικής ανέρχεται περίπου στο 25%. Η μέθοδος θεραπείας αφορά όλους τους αθλητές και αγωνιστικά ζώα. Να σημειωθεί ότι έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ και έχει παρουσιαστεί στην ιατρική ομάδα της Μπαρτσελόνα. Μέλος της διαγωνιστικής ομάδας είναι και ο γιατρός της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ Αλκιβιάδης
Ο νικητής θα συμμετάσχει στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 για να διεκδικήσει το πρώτο βραβείο των 100.000 ευρώ
Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Ελληνο-Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Υποστηρικτές του διαγωνισμού ήταν ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), τη Velti, τους Google Developers, την Ekinisi AE, το Δίκτυο Πράξη και την one9six.