Παρασκευή, 19/04/24
EURO 2016

Οι 7 νεότεροι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε EURO! (photos/vid)

Ο Φατίχ Τερίμ είχε επιφυλάξει μία μεγάλη έκπληξη στην προεπιλογή της Τουρκίας: τον 18χρονο Εμρέ Μορ, ο οποίος δεν είχε ούτε μία συμμετοχή. Ο νεαρός Τούρκος επιθετικός, γεννημένος στη Δανία, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο μόλις τον περασμένο Νοέμβριο με τη Νόρτζελαντ και λίγους μήνες αργότερα η καριέρα του έχει εκτοξευθεί.

during the UEFA EURO 2016 Group D match between Turkey and Croatia at Parc des Princes on June 12, 2016 in Paris, France.

Ο Μορ όχι μόνο δεν κόπηκε από την αποστολή της Τουρκίας για το EURO, αλλά έκανε και το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση της Τουρκίας με την Κροατίας για την πρώτη αγωνιστική. Σε ηλικία 18 ετών και 323 ημερών έγινε ο νεότερος Τούρκος, που εμφανίζεται σε τελική φάση και ο 7ος νεότερος συνολικά! Και όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ, η οποία βλέπει την επένδυσή της έτοιμη να αποδώσει άμεσα… Δείτε ποιοι είναι μπροστά του.

6. Άλεξ Όξλαντ-Τσάμπερλεϊν – Αγγλία

Μετά από την πρώτη του σεζόν με την Άρσεναλ, ο Τσάμπερλεϊν είχε κληθεί από τον Χότζον για το EURO του 2012. Τον Μάιο έκανε το ντεμπούτο του και λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε βασικός στην πρεμιέρα της Αγγλίας στη διοργάνωση στην ισοπαλία 1-1 με την Γαλλία. Εκείνη η εμφάνιση είχε έρθει σε ηλικία 18 ετών και 301 ημερών.

during the UEFA EURO 2012 group D match between England and Ukraine at Donbass Arena on June 19, 2012 in Donetsk, Ukraine.

5. Γουέιν Ρούνεϊ – Αγγλία

Θεωρούταν το παιδί-θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου και στο EURO του 2004 ήταν από τα βασικά στελέχη των Λιονταριών. Έκανε το ντεμπούτο του στην ήττα με 2-1 από την Γαλλία σε ηλικία 18 ετών και 223 ημερών, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σκόραρε με την Ελβετία, κάνοντας ρεκόρ, το οποίο τελικά στη συνέχεια έσπασε ο Φονλάντεν. Παραμένει ο νεότερος Άγγλος, που φόρεσε τη φανέλα της εθνικής.

4. Γιόχαν Φονλάντεν – Ελβετία

Ο θόρυβος που γινόταν γύρω από το όνομά του πριν το EURO του 2004 ήταν τεράστιος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε άμεσα το ντεμπούτο του, ενώ στη συνέχεια σκόραρε στο παιχνίδι με την Γαλλία, για να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ρεκόρ που ισχύει μέχρι σήμερα. Η πρώτη του εμφάνιση είχε έρθει σε ηλικία 18 ετών και 137 ημερών.

forlanten

3. Βαλέρι Μποζίνοβ – Βουλγαρία

Ο Βούλγαρος επιθετικός έβγαζε μάτια στην Ιταλία και σε πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στην αποστολή της Βουλγαρίας για το EURO του 2004. Στο παιχνίδι με την Ιταλία έκανε την εμφάνισή του ως αλλαγή. Αυτή ήταν και η μοναδική του παρουσία, καθώς στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πιάσει κορυφή και με τα χρόνια χάθηκε από το προσκήνιο. Τότε, είχε παίξει σε ηλικία 18 ετών και 136 ημερών.

bojinov

2. Έντσο Σίφο – Βέλγιο

Ο Σίφο είχε δείξει το ταλέντο του από νωρίς. Στην τελική φάση της Γαλλίας το 1984 εμφανίστηκε και στα τρία ματς του Βελγίου στη φάση των ομίλων. Σε ηλικία 18 ετών και 115 ημερών αυτό ήταν εντυπωσιακό και το ρεκόρ του κράτησε μέχρι το 2012. Ο Βέλγος μέσος δεν έπαιξε ξανά σε EURO, όμως έκανε την εμφάνισή του σε τέσσερα Μουντιάλ, το τελευταίο ξανά στη Γαλλία το 1998, όταν ήταν 32 ετών.

 

scifo

1. Γιέτρο Βίλεμς – Ολλανδία

Τον Ιούνιο του 2012 η Ολλανδία αντιμετώπιζε την Δανία και την εμφάνισή του είχε κάνει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γιέτρο Βίλεμς. Έναν χρόνο νωρίτερα, ο τελευταίος δεν είχε καν κάνει το ντεμπούτο του στην Eredivisie με την Αϊντχόφεν! Αυτό δεν εμπόδισε τον Φαν Μάρβαϊκ όχι μόνο να τον καλέσει, αλλά και να του δώσει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ του Σίφο, που είχε κρατήσει για 28 ολόκληρα χρόνια. Ο Βίλεμς είχε παίξει σε ηλικία 18 ετών και 71 ημερών.

during the UEFA EURO 2012 group B match between Portugal and Netherlands at Metalist Stadium on June 17, 2012 in Kharkov, Ukraine.

Πηγή gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...