Σάββατο, 27/07/24
Λιονέλ Μέσι «La Pulga»

Η ημέρα που γεννήθηκε ο Λιονέλ Μέσι… (photos/vids)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Η ημέρα που γεννήθηκε στο Ροζάριο ο γιος ενός εργάτη ενός εργοστασίου και μιας καθαρίστριας, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός που θα ζούσε ως τα 14 του σε ένα χαμόσπιτο ενός ορόφου, στο χρώμα του μπετόν, το οποίο είναι πλέον εγκαταλειμμένο. Είχε κοινό δωμάτιο με την μικρή αδερφή του, Μαρία Σολ.

Η ημέρα που γεννήθηκε το παιδί που θα γινόταν ποδοσφαιριστής μετά από την παρότρυνση της γιαγιάς του, Σέλια. Σε αυτήν αφιερώνει κάθε γκολ του σηκώνοντας τα χέρια του στον ουρανό.

lionel-messi_2

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός που στα εννέα του χρόνια ήταν ήδη στις ακαδημίες της αγαπημένης του Νιούελς Ολντ Μπόις.

Η ημέρα που γεννήθηκε το παιδί που στα 11 του διαγνώστηκε με ορμονικό πρόβλημα: ήταν υπερβολικά κοντός και δύσκολα θα αναπτυσσόταν.

Η ημέρα που γεννήθηκε ο… «Pulga», ο… Ψύλλος, όπως τον ονόμασε ένας Αργεντινός δημοσιογράφος.

lionel-messi_3

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός στον οποίο θα πιστέψει ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρεσακ, και θα τον καλέσει για δοκιμαστικά στη Μπαρτσελόνα.

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός που υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιό του σε μια… χαρτοπετσέτα, δίνοντας άδεια στη Μπαρτσελόνα να καλύψει όλα τα έξοδα για την θεραπεία του.

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός που θα άφηνε άπαντες άφωνους με το ταλέντο του στη «Μασία» και τελικά στις 16 Οκτωβρίου του 2004, σε ηλικία μόλις 17 ετών, θα έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

lionel-messi_4

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός που πρώτα μαζί με τον Ανρί και τον Ετό και τώρα με τον Νεϊμάρ και τον Σουάρες συνθέτουν τις κορυφαίες επιθετικές τριπλέτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός που έχει κατακτήσει, στα 29 του, πέντε φορές τη «Χρυσή Μπάλα», οι τέσσερις από αυτές συνεχόμενες.

lionel-messi_5

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός που θα γινόταν πριν πατήσει τα πρώτα – άντα πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός για τον οποίο ο Ντιέγο Μαραντόνα είπε: «Βρήκα τον άνθρωπο που θα πάρει τη θέση μου στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Λιονέλ Μέσι το όνομά του. Είναι ήδη ο κορυφαίος και θα γίνει ακόμα καλύτερος».

lionel-messi_6

Η ημέρα που γεννήθηκε αυτός στον οποίο υποκλίθηκε ακόμα και ο θρύλος Γιόχαν Κρόιφ: «Ο Μέσι παίρνει 10 στα 10 για ό,τι κάνει. Αλλά και πάλι μπορεί να βελτιωθεί».

H ημέρα που γεννήθηκε αυτός που χάρη στις επιδόσεις του, αναδείχθηκε πρώτος καλύτερος παίκτης της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα από το περιοδικό World Soccer και πρώτος καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Champions League  τα τελευταία 20 χρόνια από την UEFA.

lionel-messi_7

H ημέρα που γεννήθηκε ο Λιονέλ Μέσι…

Η ημέρα που ξαναγεννήθηκε το ποδόσφαιρο… 

lionel-messi_8

https://www.youtube.com/watch?v=k_XWxvCor6o

https://www.youtube.com/watch?v=16RFCioIAXI

Πηγή sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...