Σάββατο, 27/07/24
Ισπανία

Συμφωνία – Μαμούθ για Μπάρτσα και Nike! (photos)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Η τρέχουσα χορηγία της κορυφαίας εταιρίας αθλητικών ειδών με την πρωταθλήτρια κόσμου έληγε στις 30 Ιουνίου του 2018, ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν για πρόωρη επέκταση, με αναπροσαρμογή των απολαβών των Καταλανών. Αν και στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ενημέρωση για το οικονομικό όφελος του συλλόγου, τα καταλανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 105.000.000 ευρώ κάθε σεζόν, νούμερο που μπορεί να φτάσει στα 155.000.000 ευρώ ανάλογα με τα μπόνους και τις αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας.

Το προηγούμενο συμβόλαιο προέβλεπε στάνταρ 33 εκατ. που μπορούσαν να γίνουν 65 μαζί με τα μπόνους. Η συνεργασία των δύο πλευρών άρχισε το 1998 και το νέο συμβόλαιο θα τεθεί σε ισχύ από τη νέα σεζόν. Η πρώτη ενέργεια της Nike μετά από τη νέα συμφωνία είναι οι φανέλες της νέας χρονιάς, οι οποίες θα θυμίζουν την πρώτη εμφάνιση των σεζόν 1990-1991 και 1991-1992.

Το νέο deal είναι με μεγάλη διαφορά το υψηλότερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Adidas (98 εκατ. ευρώ). Είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το φημολογούμενο ανάμεσα σε Ρεάλ και Adidas (140 εκατ.).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Εδώ και δύο χρόνια, κυρίως μετά την ανακοίνωση του deal Γιουνάιτεντ – Adidas, οι “Μπλαουγκράνα» πίεζαν αφόρητα τους ανθρώπους της εταιρείας να προχωρήσουν σε πρόωρη ανανέωση, θεωρώντας πως η Μπάρτσα έπαιρνε πολύ λίγα χρήματα για το εμπορικό της μέγεθος και τις αγωνιστικές της επιτυχίες. Οι Αμερικανοί δεν έδειχναν θετικοί, τονίζοντας πως είναι νωρίς για ανανέωση.

Ωστόσο, έχοντας χάσει τα τελευταία χρόνια Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα ήταν η μοναδική ομάδα από τις ιστορικά κορυφαίες που είχε μείνει στο χαρτοφυλάκιο τους. Παράλληλα, βλέποντας πως η Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να βρει τα χρήματα που θέλει ακόμα και αν χρειαστεί να σπάσει το συμβόλαιο, οι άνθρωποι της Nike αποφάσισαν να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν τη σύνδεση της εταιρείας τους με το καταλανικό κλαμπ. Έτσι φτάσαμε σε αυτό το ανεπανάληπτο ποσό.

Οι αυξημένες απολαβές από τη συνεργασία με τη Nike φέρνει τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα πιο κοντά στον μεγάλο της στόχο, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπερτομέου, είναι να ανέλθει ο ετήσιος τζίρος στο 1 δισ. ευρώ, έως το 2021. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία στην συμφωνία παροχής αθλητικού υλικού, όλο το ενδιαφέρον των «Μπλαουγκράνα» θα πέσει στην πιο δύσκολη “μάχη”, αυτή του βασικού χορηγού φανέλας. Το συμβόλαιο με την Qatar Airways λήγει σε λίγες ημέρες, οι διαπραγματεύσεις με το κράτος του Κατάρ συνεχίζονται, φήμες για άλλες εταιρείες κολοσσούς ακούγονται, αλλά από επίσημη συμφωνία τίποτα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο «και πέντε», εντούτοις οι Καταλανοί δε βιάζονται, αφού θέλουν να καταφέρουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Τα τρελά λεφτά από τη Nike τους προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...