Παρασκευή, 29/03/24
Θέμα

Πίτσα, μπάλα και… νίκες! (photos)

Για να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο του πρωταθλητισμού πρέπει να κάνεις και αρκετές θυσίες.

Θα πρέπει να στερηθείς μερικά πράγματα.

Οι παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα διατροφής, ώστε το σώμα τους να έχει την κατάλληλη ενέργεια, αλλά και το σωστό βάρος, προκειμένου να μπορούν να αποδίδουν το μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να γευτούν μερικές τροφές, όπως η πίτσα. Ή τουλάχιστον με την ίδια συχνότητα που κάνουν οι… κοινοί θνητοί!

Ωστόσο, η φετινή πορεία της Λέστερ στην Premier League ήρθε να καταρρίψει το μύθο πως η πίτσα κάνει κακό στους παίκτες. Έτσι, ο τεχνικός του συλλόγου, Κλαούντιο Ρανιέρι, κατά τη διάρκεια της σεζόν έβαζε στοίχημα με τους παίκτες του ότι για όσες φορές θα κράταγαν ανέπαφη την εστία τους θα τους έβγαζε σε μία τοπική πιτσαριά για να τους κεράσει.

Ranieri-pizza

Με αυτό τον τρόπο ο Ιταλός προπονητής κατάφερε και να “δέσει” την ομάδα, αλλά και να δώσει στους παίκτες του ένα παραπάνω κίνητρο, αφού η πίτσα αποτελεί… αδυναμία για πολλούς.

Ένας από αυτούς που τρελαίνεται για πίτσα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν είχε μερικά κιλά παραπάνω και όπως είχαν κάνει γνωστό οι άνθρωποι της ομάδας της Καταλωνίας αυτό οφείλονταν στο γεγονός πως ο “Λέο” έτρωγε την μία πίτσα μετά την άλλη, κάτι που είχε επίπτωση στην απόδοσή του.

Τώρα όσον αφορά τις ομάδες της Super League πολλές είναι εκείνες (ΠΑΟΚ,ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) που επιτρέπουν στους παίκτες τους να τρώνε πίτσα μετά το τέλος ενός εκτός έδρας αγώνα ή ενός καλού αποτελέσματος. Εξαίρεση αποτελεί ο Ολυμπιακός που δεν αφήνει τους ποδοσφαιριστές του ούτε να την… δουν!

Παρόλα αυτά όπως δείχνουν μελέτες και τονίζουν διατροφολόγοι η πίτσα δεν είναι απαγορευτική σε τέτοιο επίπεδο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν υπάρχει υπερκατανάλωση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...