Πέμπτη, 13/03/25
Θέμα

Πίτσα, μπάλα και… νίκες! (photos)

Για να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο του πρωταθλητισμού πρέπει να κάνεις και αρκετές θυσίες.

Θα πρέπει να στερηθείς μερικά πράγματα.

Οι παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα διατροφής, ώστε το σώμα τους να έχει την κατάλληλη ενέργεια, αλλά και το σωστό βάρος, προκειμένου να μπορούν να αποδίδουν το μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να γευτούν μερικές τροφές, όπως η πίτσα. Ή τουλάχιστον με την ίδια συχνότητα που κάνουν οι… κοινοί θνητοί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Πιο κοντά σε μένα ο Τζόλης"!

Ωστόσο, η φετινή πορεία της Λέστερ στην Premier League ήρθε να καταρρίψει το μύθο πως η πίτσα κάνει κακό στους παίκτες. Έτσι, ο τεχνικός του συλλόγου, Κλαούντιο Ρανιέρι, κατά τη διάρκεια της σεζόν έβαζε στοίχημα με τους παίκτες του ότι για όσες φορές θα κράταγαν ανέπαφη την εστία τους θα τους έβγαζε σε μία τοπική πιτσαριά για να τους κεράσει.

Ranieri-pizza

Με αυτό τον τρόπο ο Ιταλός προπονητής κατάφερε και να “δέσει” την ομάδα, αλλά και να δώσει στους παίκτες του ένα παραπάνω κίνητρο, αφού η πίτσα αποτελεί… αδυναμία για πολλούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Πιο κοντά σε μένα ο Τζόλης"!

Ένας από αυτούς που τρελαίνεται για πίτσα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν είχε μερικά κιλά παραπάνω και όπως είχαν κάνει γνωστό οι άνθρωποι της ομάδας της Καταλωνίας αυτό οφείλονταν στο γεγονός πως ο “Λέο” έτρωγε την μία πίτσα μετά την άλλη, κάτι που είχε επίπτωση στην απόδοσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Πιο κοντά σε μένα ο Τζόλης"!

Τώρα όσον αφορά τις ομάδες της Super League πολλές είναι εκείνες (ΠΑΟΚ,ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) που επιτρέπουν στους παίκτες τους να τρώνε πίτσα μετά το τέλος ενός εκτός έδρας αγώνα ή ενός καλού αποτελέσματος. Εξαίρεση αποτελεί ο Ολυμπιακός που δεν αφήνει τους ποδοσφαιριστές του ούτε να την… δουν!

Παρόλα αυτά όπως δείχνουν μελέτες και τονίζουν διατροφολόγοι η πίτσα δεν είναι απαγορευτική σε τέτοιο επίπεδο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν υπάρχει υπερκατανάλωση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΟΚ (U17) - Πανσερραϊκός (U17)

Νίκη και βήμα τίτλου για την U17 του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού, επικρατώντας με 2-0, για την 14η αγωνιστική της Super League...
Εθνική Ανδρών

Αλλαγή στις κλήσεις της Εθνικής – Άτυχος ο νεαρός...

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είδε την... ατυχία να του χτυπά την πόρτα και έτσι να παίρνει παράταση στο...
Παναθηναϊκός Ακαδημία

Από τον… Βορρά έρχεται ο “μαέστρος” της Ακαδημίας του...

Ο Παναθηναϊκός και πρωτίστως ο Γιάννης Αλαφούζος ψάχνει τον ιδανικό "μαέστρο" για να αναλάβει τις τύχες της...
Εθνική Κορασίδων (U17)

Ήττα για την Εθνική μας από την Πορτογαλία!

Η Εθνική Κορασίδων ηττήθηκε 2-0 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στην Ulf Arena της πόλης Σάντνες στην...
ΠΑΟΚ Ακαδημία

Τσέκαρε ταλεντάκι για την Ακαδημία ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ενισχύει διαρκώς την Ακαδημία του, με νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να αποτελέσουν το...