Σάββατο, 20/04/24
Έρευνα

Οι παλιοί είναι διαφορετικοί, αλλά και οι νέοι είναι… ωραίοι!

Η εμπειρία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Πόσο μάλλον όταν αυτή συνδυάζεται με το ταλέντο, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες ομάδες του κόσμου που φροντίζουν να έχουν παίκτες στη μεσαία τους γραμμή που να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις μερικών ποδοσφαιριστών που χαλάνε… την πιάτσα. Ποδοσφαιριστές που παίζουν βασικοί στους συλλόγους τους, παρά το γεγονός πως είναι νεαροί σε ηλικία αν και το ταλέντο που έχουν απλά… περισσεύει!

Συγκεκριμένα ο Ενγκολό Καντέ με τη φανέλα της Λέστερ στην Premier League αν και είναι 23 ετών με τις εμφανίσεις του… έσπασε τα κοντέρ, με αποτέλεσμα να κερδίσει την θέση του καλύτερου χαφ στο αγγλικό πρωτάθλημα με τον Γάλλο μέσο να συμβάλει σημαντικά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης για λογαριασμό των “αλεπούδων”.

Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα του “Football Observatory” άφησε πίσω τους πιο έμπειρους μέσους, όπως ο Γιάγια Τουρέ (6ος), Μούσα Ντεμπελέ (2ος), ενώ ξεχωρίζει και ο 19χρονος (γεννημένος το 1997)χαφ της Τότεναμ, Ντέλε Άλι, που φιγουράρει στη θέση της σχετικής λίστας.

Πρωτιά και για τον Πολ Πογκμπά στην Ιταλία με τη Γιουβέντους. Ο Γάλλος μέσος “καταπίνει” αμέτρητα χιλιόμετρα στα ματς των “μπιανκονέρι”, ενώ η τεχνική του κατάρτιση και η σωματοδομή που τον κάνει έναν από τους πιο ολοκληρομένους μέσους όχι μόνο της Serie Α, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, με αποτέλεσμα να θέλουν να τον αποκτήσουν πολλές ομάδες.

Μέσα στους καλύτερους μέσους, βάσει αριθμών πάντα, είναι και ο Τζούλιαν Γουίγκλ της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο 19χρονος (γεννημένος το 1997) παίκτης μπορεί φέτος να έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα των Βεστφαλών, όμως, δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και να κάνει τον Τόμας Τούχελ να τον εμπιστευτεί, ενώ δεν αποκλείεται την επόμενη σεζόν να τον κάνει βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αρχικής 11αδας.

Και στην Ισπανία βλέπουμε τον Σαούλ Νίγκες της Ατλέτικο Μαδρίτης να βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους μέσους της τρέχουσας σεζόν με τους Αντρές Ινιέστα και Τόνι Κρόος από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να είναι οι κορυφαίοι, ενώ στη Γαλλία εκείνος που ξεχώρισε γι’ ακόμη μία αγωνιστική χρονιά ήταν ο Μπλαζέ Ματουιντί που ήταν και φέτος κομβικός στην πορεία των Παριζιάνων τόσο στο πρωτάθλημα που κατέκτησαν γι’ ακόμη μία φορά όσο και στην πορεία που εκείνοι έκαναν στην Ευρώπη και που σταμάτησε στην προημιτελική φάση κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...