Πέμπτη, 18/04/24
Ρουμανία

Ο Ιάνις Χάτζι “Με την αξία μου”! (photos/vid)

Κουβαλά όνομα βαρύ σαν ιστορία. Ο Ιάνις Χάτζι, το μεγαλύτερο ίσως ταλέντο του ρουμανικού ποδοσφαίρου, κατάφερε σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βιτορούλ Κοστάντσα σκοράροντας απέναντι στη Μποτοσανι, ενώ παράλληλα πρόλαβε να γίνει ο νεαρότερος αρχηγός σε σύλλογο της Ρουμανίας!

Ο Ιάνις Χάτζι, ο οποίος φιλοδοξεί να βαδίσει χνάρια του πατέρα του Γκεόργκε συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι να συνεχίσει την καριέρα του στη «Φιορεντίνα» με τους «Βιόλα» να τον αφήνουν για έναν χρόνο δανεικό στη ρουμανική ομάδα.

Οι Ιταλοί ωστόσο δεν κατέβαλαν την προβλεπόμενη ρήτρα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Βιτορούλ με αποτέλεσμα το μέλλον του Χάτζι τζούνιορ να βρίσκεται στον αέρα.

Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες το όνομα του ακούστηκε και για τον ΠΑΟΚ! Ο «Μαραντόνα των Καρπαθίων» επιμένει πως ο γιος του μπορεί ακόμη και να τον ξεπεράσει. Ο ίδιος παρά την δημοσιότητα και τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν διατηρεί χαμηλούς τόνους εντυπωσιάζοντας με την σεμνότητα του.

Ο Ιάνις Χάτζι συνόδευσε τον πατέρα του στη Σόφια για το φιλικό που διεξήχθη για τα 50 χρόνια ζωής του Χρίστο Στόιτσκοφ.

Το gazzetta.gr άδραξε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον εκκολαπτόμενο αστέρα του ρουμανικού ποδοσφαίρου.

«Ξεκίνησα από τις ακαδημίες της ομάδας του πατέρα μου, της Βιτορούλ. Μου δόθηκε στη συνέχεια η ευκαιρία να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ελπίζω να καθιερωθώ σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε αρχικά ο 17χρονος μεσοεπιθετικός.

Ο Ιάνις Χάτζι εξέφρασε την άγνοια του για το ποδοσφαιρικό μέλλον του από την στιγμή που η Φιορεντίνα δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

rt

«Συμφώνησα με την Φιορεντίνα, αλλά με άφησε για μια σεζόν στην Βιτορούλ. Είναι μία μεγάλη ομάδα και με τιμάει το γεγονός πως ασχολήθηκε μαζί μου».

Ο γιος του «Τζίκα» Χάτζι αναφέρθηκε και στον παραλίγο συμπαίκτη του, Παναγιώτη Κονέ.

«Τον γνωρίζω, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την Φιορεντίνα. Επίσης γνωρίζω τον Κώστα Κατσουράνη για τον οποίο ο πατέρας μου τρέφει μεγάλο σεβασμό».

Πως είναι όμως να είσαι γιος του τεράστιου Γκεόργκε Χάτζι;

«Είναι κάτι που έχω συνηθίσει. Εγώ είμαι ο Ιάνις Χάτζι και θέλω να παίξω ποδόσφαιρο με την αξία μου και όχι επειδή είμαι γιος του Χάτζι. Όλα στο γήπεδο φαίνονται. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί».

 

Διάβασε περισσότερα στο  gazzetta.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...