Σάββατο, 27/07/24
Αργεντινή

Μαθήματα ζωής από τον 10χρονο πιτσιρικά με το ένα πόδι! (photos/vids)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντιέγκο Μιλίτο τραβήχτηκε μια φωτογραφία, που κάνει το γύρο του κόσμου, και δείχνει δύο πιτσιρικάδες να είναι ανεβασμένοι πάνω σε μία πατερίτσα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Μόνο που ο ένας από αυτούς έχει ένα πόδι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο 10χρονος Σαντιάγκο αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας το οποίο ανάγκασε τους γιατρούς να του ακρωτηριάσουν το δεξί του πόδι. Αυτό δεν εμπόδισε τον πιτσιρικά να ακολουθήσει τα όνειρα του.

Καθημερινά παίζει ποδόσφαιρο με τους φίλους του δίπλα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας Ράσινγκ Κλουμπ, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το τάε κβον ντο και την ποδηλασία. Σύμφωνα μάλιστα με την μητέρα του, του αρέσει να πηγαίνει βόλτες στο βουνό, δείχνοντας ότι το πρόβλημα του δεν τον “νίκησε”.

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι προς τιμήν του Ντιέγκο Μιλίτο και φυσικά πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να το παρακολουθήσουν. Ανάμεσα τους ήταν και ο  10χρονος “Σάντι”, όπου μαζί με ένα φίλο του αποφάσισαν να σκαρφαλώσουν έναν τοίχο ύψους 1,70, για να μπορέσουν να δουν τον αγώνα.

Όπως αποκάλυψε ο “Σάντι”, συνηθίζει να βλέπει τα ματς πατώντας πάνω στην πατερίτσα του. Κάτι, που δεν ίσχυε για το φίλο του. “Εγώ βλέπω τα ματς πάντοτε ανεβασμένος στην πατερίτσα, αλλά ο φίλος μου συνεχώς πηδούσε για να μπορέσει να δει το ματς και έτσι του δάνεισα τη μία” τόνισε μιλώντας στον τοπικό Τύπο.

Sadi_arg_1

 

Την εικόνα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία αποθανάτισε η μητέρα του, η οποία είδε από μακριά τη συγκεκριμένη εικόνα και φρόντισε να την “αφήσει στην ιστορία” ως “ένα μάθημα ζωής”.

“Πάει πάντα παντού με την μπάλα. Το παιδί δίπλα του είναι ένα από αυτά με τα οποία παίζουν μαζί ποδόσφαιρο. Περίπου 20 άτομα ήταν πίσω από τον τοίχο και έβλεπαν τον αγώνα. Ο “Σάντι” ανέβηκε πάνω στην πατερίτσα του, ενώ ο φίλος του πηδούσε και προσπαθούσε να δει έτσι το παιχνίδι. Τότε ο “Σάντι” του έδωσε τη μία πατερίτσα του και έκατσαν δίπλα δίπλα και είδαν το παιχνίδι. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό και αποφάσισα να τραβήξω τη φωτογραφία” ήταν ορισμένα από τα λόγια που είπε η μητέρα του 10χρονου.

Να προσθέσουμε ότι ο πιτσιρικάς βρίσκεται στις ακαδημίες της Ρασίνγκ και ήδη είναι ιδιαίτερα γνωστός κι αγαπητός στις τάξεις της. Στα τελευταία γενέθλιά του μάλιστα είχε λάβει και μία ειδική αφιέρωση από το είδωλό του, τον Ντιέγκο Μιλίτο.

 

Όσο για το πρόβλημα υγείας του, αναζητείται τρόπος για να του τοποθετηθεί τεχνητό πόδι, καθώς έχει λάβει τη σχετική υπόσχεση από το υπουργείο υγείας. Ωστόσο η αλλαγή κυβέρνησης στην Αργεντινή, έχει αφήσει το θέμα στάσιμο… Όλα τα παραπάνω έκαναν τον “Σάντι” πρόσωπο των ημερών και όπως θα δείτε παρακάτω αρκετά ρεπορτάζ έγιναν για εκείνον και τη μεγάλη του αγάπη για τη Ράσινγκ και το ποδόσφαιρο.

https://www.youtube.com/watch?v=2Nttzln8Y2A

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...