Παρασκευή, 29/03/24
Ελλάδα

Απίστευτο σκηνικό στη Ρόδο με 14χρονο παίκτη να παίζει με πατερίτσες (photos/vid)

Ένα απίστευτο σκηνικό, από εκείνα που λες πως αξίζει να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, καταγράφηκε στην Ρόδο, αποδεικνύοντας ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν και ξέρουν να διδάσκουν ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι».

Ο προπονητής των ακαδημιών των Ιπποτών της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, Πέτρος Ζουρούδης, είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της εβδομάδας, του μήνα και ίσως το πρόσωπο της χρονιάς.

Γιατί; Γιατί έκανε το αυτονόητο και δεν έπαψε ποτέ να συμπεριφέρεται σε ένα 14χρονο παιδί που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο, ως μέλος του συνόλου και της ομάδας και στο τελευταίο ματς της σεζόν τον έκανε αλλαγή, βάζοντας τον στο χορτάρι με… πατερίτσες.

Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής Μίλτος Σωτηρίου, με την μοναδική ψυχή που μπήκε στο ματς των Ιπποτών με την ΑΕΡΑ σε διεθνές τουρνουά στη Ρόδο και έπαιξε με πατερίτσες, τραυματίστηκε σε τροχαίο τον περασμένο Σεπτέμβρη, από κάποιον που οδηγούσε μεθυσμένος. Αυτό δεν εμπόδισε τον ίδιο από το μείνει μακριά από την ομάδα και φυσικά τον προπονητή του, Πέτρο Ζουρούδη, από το να χαρίσει στον Μίλτο μια απίστευτη σκηνή.

zouroudis3

zouroudis4

Ο Πέτρος Ζουρούδης, με τη σημαντική καριέρα σε Παναιτωλικό, ΑΕΛ και Λεβαδειακό, μίλησε στο sportfm.gr και τον Γιώργο Σπανομανώλη για την απόφαση του να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση.

«Μια βδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα παίδων, τον Σεπτέμβρη, ο πιτσιρικάς έφυγε με το μηχανάκι από την προπόνηση μαζί με τον πατέρα του. Εμένα με ενημέρωσε ο υπεύθυνος της ακαδημίας που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ένας μεθυσμένος τους χτύπησε με το αυτοκίνητο και τους εγκατέλειψε. Το παιδί χτύπησε στο πόδι σε τρία σημεία και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο» δήλωσε ο Πέτρος Ζουρούδης και συνέχισε:

«Από εκείνο το βράδυ που τον είδα λίγα λεπτά πριν μπει στο χειρουργείο, μου καρφώθηκε η ιδέα που έγινε πράξη προχθές. Ήθελα με τον τρόπο αυτό να του δώσω κουράγιο και να του φτιάξω την ψυχολογία. Εκείνο το βράδυ του υποσχέθηκα πως θα παίξει μπάλα ξανά και το έκανα πράξη, παρόλο που ο Μίλτος δεν με πίστευε».

Ο προπονητής των Ιπποτών περιγράφει τη στιγμή που έβαλε στο ματς τον παίκτη με τις πατερίτσες: «Από το προηγούμενο βράδυ τον είχα προετοιμάσει και του είχα πει ότι θα μπει έστω και για λίγο στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε στο γήπεδο όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Μίλτος. Το παιδί έτρεμε και δεν ήξερε πως να μας ευχαριστήσει. Το έκανα με την ψυχή μου, το έκανα γιατί το ένιωθα και η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι που έκανα χαρούμενο αυτό το παιδί».

zouroudis5

zouroudis2

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...