Παρασκευή, 19/04/24
Ακαδημίες

Συνάντηση Ολυμπιακού με τη Σχολή Σικάγο

Στο μακρινό Σικάγο των ΗΠΑ κάθε φορά όπου ο Ολυμπιακός δίνει αγώνα για το UEFA Champions League όλα τα παιδιά με τους προπονητές της Σχολής συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι!

Έχουν δει τον Ντομίνγκεζ να σκοράρει απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Κασάμι να βάζει γκολ στην μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού, τη Γιουβέντους, τον Πάρντο να “σκορπίζει” την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον Φορτούνη να “αλώνει” με τα άλλα παιδιά το “Emitates”. Εικόνες που τους έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στο μυαλό. Εικόνες και παιχνίδια που τους έκαναν ν’ αγαπήσουν πιο πολύ τον Ολυμπιακό, την ομάδα τους.

Κανείς από τους ποδοσφαιριστές της Σχολής του Ολυμπιακού στο Σικάγο δεν είχε φανταστεί πως θα συναντήσει τους παίκτες της πρώτης ομάδας. Ότι θα τους μιλήσουν, θα φωτογραφηθούν μαζί τους, θα πάρουν αυτόγραφα και θα τους σφίξουν το χερί.

Τα παιδιά από την Σχολή που επισκέπτονται από τη Δευτέρα την Ελλάδα και ότι έχει σχέση με τον Ολυμπιακό είδαν το πρωί της Παρασκευής την προπόνηση της πρώτης ομάδας και εν συνεχεία τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Η ομάδα τελείωσε την προπόνηση και όλοι οι ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου ήταν τα παιδιά της Σχολής Σικάγο.

Οι Πρωταθλητές γνώρισαν την αποθέωση, υπέγραψαν τις φωτογραφίες που κρατούσαν τα παιδιά του Σικάγο και έδειχναν φυσικά εκείνους και έμαθαν ότι κάποιοι εκ των ποδοσφαιριστών του Σικάγο κατέκτησαν πέρσι το Πρωτάθλημα ΗΠΑ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού απέσπασαν το χειροκρότημα των μελών της αποστολής Σικάγο και έμειναν μαζί τους για αρκετή ώρα για να δώσουν και συμβουλές!

Ο… σταρ της γιορτής ήταν ο Άλαν Πουλίδο και αυτό γιατί τα περισσότερα παιδιά από τη Σχολή έχουν καταγωγή από το Μεξικό. Ο άσος του Ολυμπιακού μίλησε και στους νεαρούς ευχαριστώντας τους που ήρθαν από το Σικάγο: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που ήρθατε από το Σικάγο στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Σας νιώθουμε σαν οικογένεια μας και χαιρόμαστε όταν μαθαίνουμε νέα σας. Αυτό που θέλω να σας πω είναι πως πρέπει να δουλεύεται και για την ομάδα αλλά και για την ατομική σας βελτίωση. Το ποδόσφαιρο έχει σκαλοπάτια και σιγά σιγά θα τ’ ανεβείτε με δουλειά και πίστη. Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ και μας δώσατε ιδιαίτερη χαρά”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Η απίστευτη ηρεμία του Τζολάκη και η… θετική επιστροφή...

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έμειναν... όρθιοι την ώρα που η μπάλα "έκαιγε" σε μια "καυτή"...
UEFA Youth League

Οι πιθανές ενδεκάδες του Ολυμπιακός – Ναντ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ναντ σε λίγη ώρα και χρειάζεται τη νίκη για να φτάσει στον τελικό...
Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...