Πέμπτη, 28/03/24
UEFA Youth League

UEFA Youth League: Μένει ένας για τα ημιτελικά

Το μόνο ζευγάρι που δεν έχει ακόμη λύσει τους λογαριασμούς του, είναι αυτό της Τσέλσι με τον Άγιαξ, με την αναμέτρηση αυτή να είναι προγραμματισμένη για τις 15/3.

Ρεάλ η… πρώτη
Η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πιτσιρικάδες της “βασίλισσας” δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στους αντίστοιχους της Μπενφίκα.

Έτσι, επικράτησαν -σχετικά- εύκολα με σκορ 2-0 και πήραν το “εισιτήριο” που οδηγεί στην επόμενη φάση του θεσμού! Οι Μαδριλένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν καλύτεροι και ήταν εκείνοι με τις περισσότερες φάσεις για γκολ κόντρα στους “αετούς” που δεν έδειξαν πολλά πράγματα. Το 1-0 για τους γηπεδούχους έκανε ο Φέμπας στο 66′ με τον Σάλτο στο 77′ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:
Ρεάλ Μαδρίτης: Ζιντάν, Ντάνι Φερνάντες, Άλεξ Μάρτιν, Φιντάλγκο, Σεντρέ (87′ Ροντρίγκες), Φεμπά, Μαγιοράλ (82′ Ντάνι Γκόμες), Λάζο, Χακίμι, Σάλτο, Όσκαρ (79′ Σεοάν)
Μπενφίκα: Φάμπιο Ντουάρτε, Μπούτα, Ζοάο Εσκοβάλ, Ζοάο Λίμα, Πέδρο Αμαράλ, Πέδρο Ροντρίγκες (78′ Ζοάο Φελίπε), Ντιόγκο Γκονσάλβες, Σάρκιτς (61′ Χοσέ Γκόμες), Ζοάο Καρβάλιο, Χιλντεμπέρτο Περέιρα.

Άντερλεχτ η… δεύτερη
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Youth League πήρε η Άντερλεχτ, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 στον προημιτελικό της Μπαρτσελόνα.

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 53’ με τον Βανκάμπ, ενώ «κλείδωσαν» την πρόκριση δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, χάρη σε τέρμα του Μπερνιέ. Αξίζει να αναφερθεί πως η Άντερλεχτ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μανγκαλά με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Οι συνθέσεις:
Άντερλεχτ: Σβίλαρ, Φες, Αμρανί, Μπουράρντ, Βανκάμπ (90’ Πετί), Αζεβέδο-Ζάνελας (71’ Αμούζου), Βαν Ντερ Χέιντεν (54’ Σιλίνου), Ντε Μεντίνα, Σοβαχ, Μανγκαλά, Μπερνιέ.
Μπαρτσελόνα: Κάσες, Παλένσια, Γκαρσία, Σαρσανέντας (80’ Ρίο), Αλένια, Μπουσκέτς (56’ Σεντρί), Καμπενί, Μουτζίκα, Σέουνγκ Χο Πάικ (64’ Πέρες), Λι, Φρανκέσα.

Παρί η… τρίτη
Το τρίτο εισιτήριο των ημιτελικών πήγε στα χέρια της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επιβλήθηκε της Ρόμα με 3-1.

Οι Γάλλοι άνοιξαν από νωρίς το σκορ με τον Τουρέ (26′), ενώ στο 39′ ο Μεϊτέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Ιταλοί μπήκαν στο παιχνίδι ξανά στο 75′, χάρη σε γκολ του Τουμινέλο, ωστόσο ο Νκουνκού στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Παρί.

Οι συνθέσεις:
Παρί: Ντεσάμπ, Γκεοργκέν, Τουρέ, Εμπόα Εμπόα, Ντουκουρέ, Ντεμονσί, Καλεγκάρι, Νκουνκού, Εντουάρντ, Ικόνε (75′ Κάνγκα), Μεϊτέ (83′ Κονάτε).
Ρόμα: Κρισάντο, Αμπτουλαχί (81′ Τοφανάρι), Ντε Σάντις, Μαρκίζα, Βάσκο, Ντ’Ούρσο, Ουμάρ (65′ Τουμινέλο), Ντο Λίβιο (73′ Παλεγκρίνι), Σολέρι, Γκρόσι, Σπινόζι.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Όσο για τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης; Το πρώτο, είναι αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν και το δεύτερο αυτό της Άντερλεχτ με μία εκ των ΤσέλσιΆγιαξ. Και οι δύο αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 15 Απριλίου, στην Νιόν, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 18 του ίδιου μήνα και στην ίδια πόλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...