Παρασκευή, 19/04/24
Έρευνα

Περνάνε σε άλλο επίπεδο οι ακαδημίες των Άγγλων;

Εδώ και χρόνια οι Άγγλοι έχουν δείξει πως το θέμα των ακαδημιών το βλέπουν παραπάνω από… σοβαρά.

Πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ -και όχι μόνο- ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά κάθε χρόνο, ώστε να κάνουν όσο το δυνατόν πιο σύγχρονες τις εγκαταστάσεις τους, αλλά και για να τις στελεχώσουν με τα κατάλληλα άτομα που θα μπορέσουν σε  βάθος χρόνου να αναδείξουν τα ταλέντα του αύριο.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την Άρσεναλ δεν υπάρχει. Από το 1996 ως και σήμερα οι “κανονιέρηδες” έχουν κάνει θεαματικά βήματα προόδου στον συγκεκριμένο τομέα και δεν είναι τυχαίο που πολλοί θεωρούν τα τμήματα υποδομής τους ως τα καλύτερα στο Νησί.

aka1

Και αυτό γιατί οι Λονδρέζοι από τους 100 νεαρούς παίκτες που έχουν δοκιμάσει στην πρώτη τους ομάδα οι 49 προέρχονται από τα φυτώριά τους. Αυτό πιστώνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον τεχνικό του συλλόγου, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος μπορεί να δέχεται έντονη και σκληρή κριτική τόσο από τους φίλους της Άρσεναλ, αλλά και από τα αγγλικά ΜΜΕ, λόγω έλλειψης τίτλων.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πως δεν έχει κάνει τους “κανονιέρηδες” μία ομάδα που παράγουν δικούς τους παίκτες που εν συνεχεία τους πουλάνε με το κέρδος να είναι μεγάλο. Τόσο για τον ίδιο το σύλλογο, όσο και για τον ίδιο τον παίκτη.

Παρόλα αυτά στατιστική έρευνα δείχνει πως οι νεαροί, Άγγλοι ποδοσφαιριστές είναι πολύ πιο πίσω σε σχέση με εκείνους της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας. Στις παραπάνω χώρες οι ανερχόμενοι αστέρες κάνουν προπονήσεις με τις ομάδες τους από τέσσερις ως έξι φορές την εβδομάδα.

aka2

Σε αντίθεση με την Αγγλία όπου δεν ισχύει κάτι τέτοιο με τους πιτσιρικάδες στο Νησί να κάνουν προπονήσεις μέχρι και τρεις φορές μέσα στην εβδομάδα. Αυτό, όπως είναι φυσιολογικό έχει επιπτώσεις στην εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα η επαφή που έχουν με την μπάλα να μην είναι ίδια με εκείνη που έχουν τα παιδιά από Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία. Ακόμη ακόμη και με αυτά που είναι από τη Βραζιλία.

Οι πιτσιρικάδες από τη “χώρα του καφέ” μπορεί να μην είναι σε κάποιο συγκεκριμένο “καλούπι”, όπως οι αντίστοιχοι από την Ευρώπη. Ωστόσο, το παιχνίδι στις αλάνες φτάνει και περισσεύει για να έχουν καλύτερη τεχνική κατάρτιση από τους Άγγλους.

aka3

Αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους των ακαδημιών στην Αγγλία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τα προγράμματά τους πιο απαιτητικά για τους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι πλέον αφιερώνουν διπλάσιο χρόνο στο γήπεδο, ώστε να φτάσουν το επίπεδο των ανταγωνιστών τους από τις άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...