Παρασκευή, 19/04/24
Insider

Η… επανάσταση της Λίβερπουλ στους τραυματισμούς

Στη Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια οι τραυματισμοί στους παίκτες είναι πολλοί, αλλά και απανωτοί.

Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι του συλλόγου από το Μερσεϊσάιντ είχαν ξεκινήσει να σκέφτονται πως μπορούν να λύσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που εν μέρει, ευθύνεται για την πορεία της ομάδας.

Έτσι, οι “reds” έχουν δώσει ένα νέο… όπλο στα χέρια του ιατρικού τους επιτελείου. Ποιο είναι αυτό; Η τεχνολογία και η δύναμη του replay.

Το “myplayXplay” έχει ως στόχο να… λύσει τα χέρια των φυσικοθεραπευτών της Λίβερπουλ, αφού εκείνοι από τον πάγκο θα μπορούν κατά τη διάρκεια του αγώνα να δουν όσες φορές θέλουν τον τραυματισμό ή το χτύπημα ενός ποδοσφαιριστή του συλλόγου, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να αντιμετωπίζουν καλύτερα το τραύμα του.

“Μια εξαιρετική συνεργασία που μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε replays των τραυματισμών την ώρα του αγώνα. Έχει να κάνει με το καλό των παικτών και την φυσική τους κατάσταση και ποτέ δεν πρέπει να απορρίπτουμε την τεχνολογία όταν προσπαθούμε για το καλό των παικτών μας.”, τα λόγια του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΛίβερπουλΆνταμ Μάσεϊ.

Από την πλευρά του ο Ιβάν Ριλ που ανήκει στην ομάδα εκείνων που σκέφτηκε και δημιούργησε το “myplayXplay” και εδρεύει στον Καναδά, τόνισε:

“Η παλαιά ροή εργασίας του ιατρικού επιτελείου, είχε να βασιστεί πάνω σε ανακριβείς πληροφορίες από τον πάγκο. Αυτή η μέθοδος αποκαλούνταν από πολλές ομάδες της Premier League ως αναξιόπιστη. Έχοντας γίνει μάρτυρας των ανακριβών πληροφοριών, 50% αποτελεσματικότητα είναι ίσως πολύ υψηλό για ποσοστό. Θα δουν κάποια σημεία άμεσα την ώρα του αγώνα και μετά θα περιμένουν με την εντύπωση πως δύσκολα θα ξαναδούν την φάση.

Αν το επιτελείο της Λίβερπουλ ήταν τυχερό θα έβλεπε ένα επιπλέον replay. Αυτό θα ήταν όλο κι όλο το έλεος των προγραμμάτων που μεταδίδουν το ματς. Όχι και ιδανικό όταν προσπαθείς να εκτιμήσεις την υγεία ενός ποδοσφαιριστή.”

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UEFA Youth League

Οι πιθανές ενδεκάδες του Ολυμπιακός – Ναντ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ναντ σε λίγη ώρα και χρειάζεται τη νίκη για να φτάσει στον τελικό...
Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...