Παρασκευή, 29/03/24
Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά

Δημήτρης Χρυσικός

Ποιοι οι στόχοι σου για φέτος με τον Λεβαδειακό;

Στόχος μου φέτος για τον Λεβαδειακό είναι να ολοκληρώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την χρόνια ως ομάδα ώστε να κλείσουμε όσο δυνατόν πιο θετικά την σεζόν και προσωπικά να μου δοθεί η ευκαιρία να ανέβω στην πρώτη ομάδα.

xrisikos lev

Οι στόχοι σου για το μέλλον;

Όπως είπα και πριν να μου δοθεί η ευκαιρία να ανέβω στην πρώτη ομάδα του Λεβαδειακού, να καθιερωθώ με την πάροδο του χρόνου και βήμα-βήμα, άλλα και με σκληρή δουλειά να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα, άλλα και στην Εθνική ομάδα.

Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο σε οδήγησε μακριά από τον Παναθηναϊκό;

Να σου πω την αλήθεια ακόμα και τώρα δεν γνωρίζω τους λόγους που έμεινα μακριά από τον Παναθηναϊκό, τότε το είχα παράπονο, αλλά ο χρόνος περνάει, η ζωή συνεχίζεται και το αφήνω πίσω μου.

xrisikos lev3

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα U-20; Είναι ανταγωνιστικό; Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει; Βοηθάει τους παίκτες για να εξελιχτούν και να είναι έτοιμοι για τις ανδρικές ομάδες;

Αν και πιστεύω ότι σε σχέση με άλλα χρόνια έχει πέσει κάπως το επίπεδο, νομίζω ότι παραμένει ανταγωνιστικό και έτσι βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται, κατά συνέπεια διευκολύνει την μετάβαση τους στην πρώτη ομάδα.Όσο αναφορά τις ομάδες, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός με διάφορα από την δεύτερη διαθέτει την καλύτερη ομάδα, το δείχνουν άλλωστε και τα αποτελέσματά του.

Ποια η γνώμη σου για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας;

Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί καλύτερα τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας και να είχαμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

xrisikos lev4

Ποιος είναι ο βασικός λόγος -κατά τη γνώμη σου- που δεν βλέπουμε πολλούς νέους παίκτες στο πρωτάθλημα;

Άποψή μου είναι πως το νόμισμα έχει δυο όψεις. Δηλαδή από την μια ο τρόπος λειτουργίας των ακαδημιών έχει μείνει πολύ πίσω και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το εξετάσουν οι υπεύθυνοι, από την άλλη πολλοί ποδοσφαιριστές που τους δόθηκε η ευκαιρία σε νεαρή ηλικία είτε άρπαξαν την ευκαιρία ξέφυγαν, είτε έμειναν στάσιμοι και δεν είχαν την εξέλιξη που θα περίμεναν. Αυτός ο συνδυασμός νομίζω πως βοήθησε στο να μην δίνονται πολλές ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες.

Γιατί οι προπονητές δεν εμπιστεύονται παίκτες της ηλικίας σου, ενώ στο εξωτερικό υπάρχουν και νεότεροι που πρωταγωνιστούν;

Κατά τη γνώμη μου πολλοί προπονητές είναι καχύποπτοι με τον βαθμό ετοιμότητας των παιδιών της ηλικίας μου και με το αν θα μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα, έτσι προτιμούν ποδοσφαιριστές πεπειραμένους ασχέτως με το εάν αυτοί διαθέτουν περισσότερο ταλέντο ή όχι.

xrisikos lev6

Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα; Και αν ναι γιατί δεν αξιοποιείται;

Θεωρώ πως στην χώρα μας υπάρχουν εξαιρετικά ταλέντα, τώρα γιατί δεν αξιοποιούνται είναι ένας λόγος που δεν τον ξέρω και δεν είναι και δουλειά μου άλλωστε να τον αναλύσω.

Θα ήθελες να πας στο εξωτερικό; Και αν ναι σε ποια χώρα;

Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός κάποια στιγμή να παίξω στο εξωτερικό. Νομίζω ότι τα χαρακτηριστικά μου ταιριάζουν καλύτερα στο ισπανικό ή ολλανδικό πρωτάθλημα.

Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι;

Μεγάλοι ποδοσφαιριστές και οι δυο αναμφίβολα αλλά ο Μέσι είναι ένα επίπεδο μόνος του. Μακάρι να έχει υγεία και να συνεχίσει να χαρίζει σε όλο το φίλαθλο κοινό μαγικές στιγμές.

Ποια ομάδα βλέπεις να κατακτά το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ;

Αν δεν μεσολαβήσουν τραυματισμοί στα κρίσιμα παιχνίδια πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα το κατακτήσει η Μπάγερν Μονάχου.

Με ποιον σπουδαίο προπονητή θα ήθελες να συνεργαστείς κάποια στιγμή στο μέλλον;

Με τον Κλοπ διότι όπου και αν εργάστηκε στο παρελθόν το έκανε με επιτυχία και γιατί ζει κάθε παιχνίδι πολύ έντονα

Ποιον παίκτη θα ήθελες να έχεις συμπαίκτη και ποιον αντίπαλο;

Για συμπαίκτη θα διάλεγα τον Ροναλντίνιο, τον θεωρώ τον ορισμό της λέξης ποδόσφαιρο. Για αντίπαλο τον Τζέραρντ γιατι είναι κατά την άποψή μου ένας από τους πληρέστερους μέσους που είδε το ποδόσφαιρο.

Ποιον παίκτη έχεις ως πρότυπο;

Ως πρότυπο έχω τον Πίρλο και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν έχει προκαλέσει ποτέ με την συμπεριφορά του, είναι νικητής και στάθηκε αντάξια στις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του αλλά και στην εθνική του ομάδα.

Σε ποιο γήπεδο του εξωτερικού θα ήθελες να παίξεις κάποια στιγμή;

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα επιλέξω το “Άνφιλντ” λόγω της Λίβερπουλ που υποστηρίζω από μικρός. Πιστεύω πως σε αυτό το γήπεδο ακόμα και οι αντίπαλοι νιώθουν σπουδαίοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...