Σάββατο, 13/04/24
Ολλανδία

“Διαβασμένοι” οι μικροί στην Ολλανδία

Είναι γνωστό πως οι Ολλανδοί έχουν τρομερή τεχνογνωσία όσον αφορά τις υποδομές.

Γι’ αυτό άλλωστε οι “οράνιε” βγάζουν συνεχώς νέους ποδοσφαιριστές που με το ταλέντο τους φτάνουν να αγωνίζονται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Ωστόσο, δεν μένουν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και πως θα τους αναπτύξουν το ταλέντο τους. Οι άνθρωποι των ακαδημιών είναι υποχρεωμένοι από την Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας να μαθαίνουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους κανόνες του παιχνιδιού, ώστε να ξέρουν αν μία απόφαση του διαιτητή είναι λάθος ή όχι.

Συγκεκριμένα ο κάθε αθλητής που έχει δελτίο στην ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παραλαμβάνει κάθε χρόνο έναν προσωπικό κωδικό με τον οποίο μπαίνει σε μία ειδική ιστοσελίδα η ολλανδική Ομοσπονδία απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου παρακολουθώντας βίντεο μιας φάσης επιλέγοντας την σωστή απάντηση ανάμεσα από τέσσερις προκαθορισμένες απαντήσεις.

Η απάντηση θα πρέπει να επιλεχθεί σε περιορισμένο χρόνο ο οποίος μετράει αντίστροφα. Υπάρχουν πέντε επίπεδα ερωτήσεων. Αν δεν απαντηθούν σωστά οι ερωτήσεις ο αθλητής θα πρέπει να κάνει το τεστ από την αρχή.  Για να πάρει την έγκριση ο αθλητής από την ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι μπορεί να αγωνιστεί θα πρέπει να ξεκλειδώσει και τα πέντε επίπεδα ερωτήσεων που υπάρχουν.

Σε περίπτωση που ένας αθλητής δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία αυτή σε μία ορισμένη ημερομηνία που καθορίζεται από΄την ολλανδική Ομοσπονδία τότε ο αθλητής τιμωρείται με ένα μήνα αποκλεισμό από τους επίσημους αγώνες της ομάδας του.

Μέσα από αυτή την διαδικασία η ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταφέρνει να μάθει στους νεαρούς αθλητές τους κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΣ Γιάννινα (U15) - Λαμία (U15)

“Χ”ορταστική ισοπαλία στα Γιάννινα!

ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία μοίρασαν θέαμα στο γήπεδο, μένοντας στο 2-2 στην αναμέτρηση της Super League U15. Η...
Κηφισιά (U19) - ΠΑΟΚ (U19)

Πέρασε από την Κηφισιά ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει και από την έδρα της Κηφισιάς, επικρατώντας με 2-0 για το πρωτάθλημα...
Αστέρας Τρίπολης (U15) - Παναθηναϊκός (U15)

Εμφάνιση… τριών αστέρων για Αστέρα!

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν άφησε... πολλά - πολλά στον Παναθηναϊκό και πήρε τη νίκη με 3-1 για...
Βόλος (U17) - ΠΑΟΚ (U17)

“Φτωχό” πέρασμα από τον Βόλο για ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τον Βόλο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0, για το πρωτάθλημα της Super...
Ολυμπιακός (U15) - Ατρόμητος (U15)

Επέστρεψε στις νίκες η U15 του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός πήρε το αποτέλεσμα από τον Ατρόμητο, επικρατώντας με 2-0 για την τέταρτη αγωνιστική της δεύτερης...