Σάββατο, 27/07/24
Παρί Σεν Ζερμέν

Back to… future

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Τι και αν είναι μόλις 17 ετών (γεννημένος στις 17/9/ 1998);

Τι και αν ακόμη δεν έχει ιδρώσει ούτε ένα λεπτό με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν;

Αυτό δεν έχει εμποδίσει τους Παριζιάνους από το περασμένο καλοκαίρι κιόλας να του προσφέρουν επαγγελματικό συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να τον κρατήσουν στις τάξεις τους και να μην πάει πουθενά αλλού.

Ο λόγος για τον Αλέκ Ζεορζέν που αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και με τις εμφανίσεις του ήδη έχει κάνει τους ανθρώπους του γαλλικού συλλόγου να στάζουν… μέλι για χάρη του και να πιστεύουν πως έχουν βρει τον παίκτη που θα βρίσκεται στο δεξί “φτερό” της άμυνάς τους για πολλά χρόνια!

Βουτιά στα… βαθιά

Ο Αλέκ Ζεορζέν κατά πολλούς θεωρείται ένα ακατέργαστο “διαμαντάκι”. Γι’ αυτό το λόγο και ο τεχνικός της Παρί, Λοράν Μπαν, τον προορίζει βασικό στο εκτός έδρας παιχνίδι του Κυπέλλου Γαλλίας απέναντι στη Σεντ Ετιέν (2/3). Όχι μόνο για να δει αν μπορεί ο πιτσιρικάς να ανταποκριθεί σε υψηλό, αλλά και γιατί στην συγκεκριμένη θέση πλέον απουσιάζει ο Σερζ Ουριέρ μετά τις δηλώσεις του που έκανε κατά του Γάλλου προπονητή.

Δείξε μου τον μάνατζέρ σου να σου πω ποιος είσαι

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά, Μάρκο Βεράτι, Γκρέγκορι Φαν Ντερβιλ, Μπλαζέ Ματουϊντί. Είναι μόνο μερικοί από τους παίκτες που εκπροσωπεί ο Μίνο Ραϊόλα. Πλέον σε αυτή τη λίστα ανήκει και το όνομα του Αλέκ Ζεορζέν, ο οποίος εμπιστεύεται τον Ιταλό μάνατζερ για το μέλλον του και που αποτελεί από τους κορυφαίους στο σινάφι του. Σίγουρα κάτι ξέρει ο πιτσιρικάς μπακ.

Εχθρός του ο… εαυτός του

Δύναμη και… μάζα δεν έχει ακόμη. Και πως να έχει άλλωστε, αφού μιλάμε για ένα παιδί που ακόμη δεν έχει γίνει ενήλικος. Ωστόσο, η θέση του δεξιού μπακ είναι απαιτητική, καθώς αν θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα ο Αλέκ Ζεορζέν θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο μυώδης και ακόμη πιο γρήγορος για να μπορεί να κοντράρει στα ίσα τους αντίπαλους επιθετικούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις έχει ύψος 1,72 και ζυγίζει 65 κιλά. Κοινώς φτερό στον άνεμο. “Είναι πολύ καλός παίκτης για τη θέση που αγωνίζεται. Ειδικά στο ένας εναντίον ενός. Ωστόσο, πρέπει να γίνει ακόμη καλύτερος και να δυναμώσει”, τα λόγια του προπονητή του, Φράνσις Ροντρίγκες, στην ομάδα U-19 της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πρωταθλητής Ευρώπης από… κούνια

Στην Παρί Σεν Ζερμέν οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Όχι μόνο στην πρώτη ομάδα, αλλά και σε αυτές των τμημάτων υποδομής. Ωστόσο, ο Αλέκ Ζεορζέν δείχνει -προς το παρόν- πως ξέρει από πίεση, αφού με την εθνική ομάδα της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2015 κατέκτησε τη κορυφή του Euro U-17 κόντρα στη Γερμανία με σκορ 4-1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...