Παρασκευή, 29/03/24
Premier League U21

Γκόγκιτς: Είμαι ο Άλεξ, όχι ο Σίνισα!

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Άλεξ Γκόγκιτς στο επίσημο σάιτ της Σουόνσι. Ο γιος του Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίζεται στις ακαδημίες της αγγλικής Σουόνσι και μίλησε για την καριέρα του μέχρι τώρα.

Για τον πατέρα του:
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα περιστοιχιζόμουν από πράγματα και ανθρώπους που είχαν να κάνουμε με το ποδόσφαιρο. Φυσικά και ο πατέρας μου είναι ο λόγος για τον οποίο αγάπησα το ποδόσφαιρο. Έπαιζε επιθετικός στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ήταν αρκετά καλός. Την ώρα που τα άλλα παιδιά παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, οι δικές μου αναμνήσεις είναι να βλέπω τον πατέρα μου να παίζει στο Champions League και να σκοράρει.

Για τον Ολυμπιακό:
Τα χρόνια αυτά ήταν φανταστικά επειδή στον Ολυμπιακό έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι μου επέτρεπαν να κάθομαι στον πάγκο σε κάποια ματς του πρωταθλήματος. Πήγαινα κάθε μέρα στην προπόνηση μαζί του και τον παρακολουθούσα από τις κερκίδες. Κάποιες άλλες φορές η μητέρα μου με έντυνε με τα ρούχα του Ολυμπιακού και με πήγαινε στο γήπεδο. Σήκωσα ακόμη και τρόπαια μαζί του. Είναι φανταστικό για κάθε παιδί να έχει τέτοιες εμπειρίες από το ποδόσφαιρο με τον πατέρα του. Φανταστείτε άκουγα χιλιάδες οπαδούς να φωνάζουν τ’ όνομά του και δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς αισθανόμουν. Ακόμη ανατριχιάζω.

Για τη σύγκριση με τον πατέρα του:
Είναι πολύ ωραίο να έχει παίξει ποδόσφαιρο ο πατέρας σου, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να σε συγκρίνουν μαζί του. Πολλές φορές ο κόσμος δεν αναφέρεται σ’ εμένα ως Άλεξ, αλλά ως ο γιος του Γκόγκιτς, δεν κοιτούν τι ποδοσφαιριστής είμαι. Μόλις μετακόμισα εδώ λίγοι άνθρωποι γνώριζαν τον πατέρα μου και τι είχε κάνει. Δεν θα άλλαζα με τίποτα όλα αυτά που έχει κάνει στην καριέρα του, ούτε τα παιδικά μου χρόνια, ωστόσο ήθελα ν’ ακολουθήσω το δικό μου δρόμο με το δικό μου όνομα.

Για τη Σουόνσι:
Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν η Σουόνσι μου πρόσφερε συμβόλαιο. Ήταν μια φανταστική στιγμή για εμένα επειδή θα έπαιρνα μέρος στην καλύτερη λίγκα του κόσμου. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, να εγκλιματιστώ, να κάνω φίλους ή ακόμη και να αλλάξω θέση: έπαιζα μέσος κι εδώ έγινα αμυντικός για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Το να κατακτήσω το πρωτάθλημα U21 στη δεύτερη χρονιά στην ομάδα είναι μία τεράστια επιτυχία για εμένα. Κάνω τη δική μου καριέρα με τις δικές μου δυνάμεις.

Για τους στόχους του:
Θέλω να παίξω στην Premier League, γι’ αυτό ήρθα εδώ και αυτό ήθελα πάντα. Έχω τον πατέρα μου δίπλα μου και μου δίνει συμβουλές για το πώς θα προχωρήσω σωστά και θα γράψω μία διαφορετική σελίδα στο όνομα Γκόγκιτς. Φυσικά ήταν και θα είναι για πάντα το είδωλό μου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...