Παρασκευή, 19/04/24
Premier League U18

Μπιέλικ: Ο νέος Βιεϊρά της Άρσεναλ

Τον περασμένο Ιανουάριο η Άρσεναλ απέκτησε τον Κρίστιαν Μπιέλικ από τη Λέγκια Βαρσοβίας, μία κίνηση που περισσότερο έκανε τους πάντες να χλευάσουν τον Αρσέν Βενγκέρ για τα χρήματα που δαπάνησε (περίπου €3.000.000) παρά να πιστέψουν στις ικανότητές τους.

Ο 17χρονος, πλέον, αποτελεί έναν από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες της Άρσεναλ U18, την ώρα που πολλοί κάνουν λόγο για το “νέο Βιεϊρά”, αφού τα κοινά στοιχεία είναι αρκετά.

Πρόκειται για ένα αμυντικό μέσο, ο οποίος βλέπει τον κόσμο απ’ το 1.88μ, είναι αρκετά δυνατός για την ηλικία του, αλλά όχι για το επίπεδο της Premier League και τεχνικά άρτιος με το γκολ στο ρεπερτόριό του, όπως κι ο Βιεϊρά.

Ο Βενγκέρ τον ζήτησε, κι έκανε τα πάντα για να τον αγοράσει τελικά, επειδή είναι την ικανότητά του να μοιράζει σωστά το παιχνίδι από τη θέση του χαφ, κάτι στο οποίο στηρίζεται η Άρσεναλ, ενώ μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία όταν προωθείται, με αποτέλεσμα να τραβάει κόσμο πάνω του και να… ελευθερώνει τα άκρα, ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού της αγγλικής ομάδας.

Ο δεύτερος λόγος της απόκτησής του είναι η ικανότητά του να παίζει εξίσου καλά ως κεντρικός αμυντικός, αφού εάν δυναμώσει λίγο θα είναι απροσπέλαστος, κάτι που σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση δίνει στην Άρσεναλ επιλογές για παιχνίδι από την άμυνα. Σ’ αυτόν το ρόλο έχει αγωνιστεί στην ομάδα U21 και τα πήγε αρκετά καλά.

Σύμφωνα με τ’ αγγλικά δημοσιεύματα ο Βενγκέρ θέλει να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα, ωστόσο λόγω των σημαντικών υποχρεώσεων δεν είναι εύκολο. Γι’ αυτό και προτίθεται να τον χρησιμοποιεί στη δεύτερη ομάδα και να παίρνει εμπειρίες συμμετέχοντας σε αποστολές της πρώτης ομάδας.

Έχει καλή τεχνική κατάρτιση και δύσκολα θα του πάρεις την μπάλα”, είπε ο πρώην προπονητής του, Χένινγκ Μπεργκ, συνεχίζοντας: “Παίρνει σωστές αποφάσεις για την ηλικία του και έχει ισχυρή προσωπικότητα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...
UEFA Youth League

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Στον ΤΕΛΙΚΟ του Youth League ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας και την Ναντ! Η ομάδα των Συλαιδόπουλου...
UEFA Youth League

Το γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην...
UEFA Youth League

Μεγάλη ευκαιρία για Κωστούλα – “Απάντησε” σε… κενή εστία...

Ολυμπιακός και Ναντ είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να...
UEFA Youth League

Η μεγάλη απόκρουση του Σίνα – Κράτησε το μηδέν!

Ο νεαρός τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του, από ένα βέβαιο γκολ σε μια ύποπτη φάση. Στο 15ο λεπτό...