Σάββατο, 27/07/24
Νότιγχαμ Φόρεστ

Αντρέας Καρó

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;
Βασικά ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από 7 ετών. Αρχικά πήγα στην ακαδημία του ΑΠΟΕΛ για έξι μήνες άλλους έξι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Η συνέχεια με βρήκε στην ακαδημία Nuevo Campo όπου κι έμεινα μέχρι τα 12. Τότε ήταν που πήγα στην Ανόρθωση και τρία χρόνια αργότερα ήρθα στη Νότιγχαμ και στην Αγγλία.

Πώς προέκυψε η Νότιγχαμ και το ενδιαφέρον της;
Αγωνίζομαι από μικρός στις εθνικές ομάδες, συγκεκριμένα ξεκίνησα να παίζω στην εθνική Κύπρου U15. Είχαμε παίξει ένα φιλικό με την εθνική U17, στο οποίο υπήρχαν κάποιοι σκάουτερς από τη Νότιγχαμ, με είδαν και με κάλεσαν στην Αγγλία για να προπονηθώ με την ομάδα του, σαν δοκιμή. Τα πήγα καλά, τους άρεσα και μου ζήτησαν να υπογράψω στην ομάδα.

Πώς είναι να αφήνεις την Κύπρο για την Αγγλία στα 15 σου χρόνια;
Αν και στην αρχή δεν ήμουν και πολύ θετικός, δεν ήθελα να φύγω, όταν το σκέφτηκα αποφάσισα πως ήταν μια καλή ευκαιρία. Ευτυχώς οι δικοί μου με στήριξαν όταν τους είπα ότι θέλω να πάω. Ίσως η μητέρα μου να στεναχωρήθηκε λίγο περισσότερο επειδή θα έφευγα, ενώ ο πατέρας μου χάρηκε πάρα πολύ.

12642732_462005247322355_2341854064031118038_nΗ ζωή στην Αγγλία πώς ήταν στην αρχή;
Στην αρχή ήταν δύσκολα, έμενα σε σπίτι με άλλους συμπαίκτες μου που μου είχε δώσει η ομάδα. Ήθελα και χρόνο να συνηθίσω τη νέα μου ζωή, τον τρόπο παιχνιδιού, να μάθω τους συμπαίκτες μου κ.ο.κ. Τώρα έχω εγκλιματιστεί, έχω το δικό μου σπίτι και γνωρίζω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου και τον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού.

Η ομάδα σου μεγαλούργησε στο παρελθόν, αλλά όχι όσο ήσουν μικρό παιδί. Την ήξερες την ομάδα όταν υπέγραφες;
Εννοείται ότι την ήξερα. Κυρίως επειδή όταν ήρθα εγώ έφυγαν ήδη άλλοι τρεις Κύπριοι ποδοσφαιριστές, οπότε την γνώριζα επειδή έπαιζαν εδώ συμπατριώτες μου. Δυστυχώς δεν τους πρόλαβα, κυριολεκτικά έφυγαν όταν ήρθα εγώ.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει;
Τα πάντα είναι εντελώς διαφορετικά εδώ. Είτε μιλήσουμε σε επίπεδο χρημάτων είτε σε επίπεδο οργάνωσης ή σε επίπεδο προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα. Ακόμη και στις μικρές ηλικίες σ’ ένα αδιάφορο ματς θα δεις 200 άτομα στις εξέδρες, ενώ αν το παιχνίδι κρίνει μια πρόκριση ή είναι με κάποιον σημαντικό αντίπαλο θα δεις πολλούς περισσότερους.

Τι χρειάζεται για να παίξεις ποδόσφαιρο στην Αγγλία;
Το ποδόσφαιρο εδώ είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό. Κατ’ αρχάς για να μπορέσεις να παίξεις μπάλα με αξιώσεις πρέπει να έχεις όλο το πακέτο. Κι όταν λέμε όλο το πακέτο εννοούμε όλο. Ταχύτητα, τεχνική και δύναμη. Αν για παράδειγμα κάποιος είναι άριστος τεχνικά και δεν έχει καλή φυσική κατάσταση δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο. Ευτυχώς εγώ ήρθα μικρός εδώ και συνήθισα τον τρόπο παιχνιδιού.

Ποιο στοιχείο σε δυσκόλεψε περισσότερο;
Δεν με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερο, εκτός της ταχύτητας που έχει το παιχνίδι εδώ. Δεν είχα συνηθίσει. Ήταν βέβαια κάτι που μου άρεσε, επειδή δεν είχαν ξαναπαίξει έτσι και ήταν διαφορετικό απ’ όσα γνώριζα μέχρι τότε.

12322966_447701892086024_1079309387576292380_oΠόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ν’ αγωνίζεσαι στην Αγγλία ως σέντερ μπακ;
Στην Αγγλία τους αμυντικούς τους θεωρούν πολύ χρήσιμους και όλες οι ομάδες θέλουν να έχουν καλά σέντερ μπακ. Θα έλεγα ότι ο στόπερ μάλιστα είναι μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις που κοιτούν οι προπονητές για να στήσουν μία ομάδα.

Μπορεί κάποιος μη Άγγλος να εγκλιματιστεί εύκολα στο παιχνίδι;
Για να σταθεί κάποιος ξένος θα πρέπει πρώτον να έχει δύναμη στο παιχνίδι του. Βέβαια αυτό εξαρτάται κι απ’ τον προπονητή. Αν όμως είσαι ξένος κι όχι Άγγλος, τότε θα πρέπει να έχεις το κάτι παραπάνω για να αγωνιστείς. Υπάρχουν πολλοί Άγγλοι παίκτες που έχουν δύναμη, αλλά όχι τεχνική. Για να παίξεις όμως ως ξένος πρέπει να έχεις τα πάντα.

Αλλάζουν καθόλου το παιχνίδι στο Νησί οι ξένοι που έρχονται;
Αλλάζουν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι της Αγγλίας και στο παιχνίδι των Άγγλων παικτών. Φυσικά κι αυτό συμβαίνει λόγω των ξένων παικτών, ενώ και οι προπονητές έχουν πλέον άλλες ιδέες και αντιλήψεις.

Ποιος είναι ο στόχος για τη φετινή ομάδα;
Αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω από τα πλέι οφς 8 βαθμούς. Αυτός είναι κι ο στόχος μας άλλωστε να μπούμε εκεί, υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη. Σίγουρα δεν κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά το εμπάργκο που υπήρχε το καλοκαίρι στις μεταγραφές δεν μας άφησε να πάρουμε παίκτες. Πλέον η ομάδα ανεβάζει την απόδοσή της.65656

Πώς περνάει η ζωή στην Αγγλία;
Προπονήσεις και ποδόσφαιρο. Καμιά φορά βγαίνω με κάποιους φίλους για ένα καφέ ή να δούμε καμιά ταινία στο σινεμά. Φυσικά η ζωή εδώ με τη ζωή στην Κύπρο δεν έχει καμία σχέση, ούτε χρόνος υπάρχει άπλετος, ωστόσο αν θέλεις μπορείς να τα προλάβεις όλα.

Ποια ομάδα σου λείπει από την Κύπρο;
Αγωνίστηκα στην Ανόρθωση, την ομάδα αυτή την έχω στην καρδιά του και την αγαπάω.

Ποιοι παίκτες ήταν αυτοί που ήθελες να τους μοιάσεις;
Μεγαλώνοντας θαύμαζα πάντα τον Τζον Τέρι και τον Σέρχιο Ράμος. Θεωρώ ότι αυτοί οι δύο είναι φανταστικοί παίκτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...