Παρασκευή, 19/04/24
Ο... Μπουφόν της Μίλαν

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

Στα 16 του χρόνια έπεσε στα βαθιά φορώντας τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα της Μίλαν, αλλά τα κατάφερε. Ο λόγος για τον νεαρό 16χρονο πορτιέρο των “ροσονέρι”, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ο οποίος φέτος έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος στα 16 του κράτησε σε παιχνίδι της Serie A την εστία του ανέπαφη.

Στο Μιλάνο αποτελεί το μέλλον της ομάδας του, καθώς πολλές ομάδες τον γλυκοκοιτάζουν, αλλά η Μίλαν ούτε ν’ ακούσει για την πώλησή του. Άλλωστε στο πρόσωπό του βλέπει τον δικό της… Μπουφόν, τον άνθρωπο που για την επόμενη δεκαετία θα υπερασπίζεται την εστία της. Ο Αμπιάτι του λέει συνέχεια ότι ο Θεός ήθελε να γίνει τερματοφύλακας, την ώρα που ο πιτσιρικάς είναι ο προστατευόμενος όλων των συμπαικτών του στ’ αποδυτήρια. Είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τη Μίλαν και το ιταλικό ποδόσφαιρο και φροντίζουν να του το δείχνουν.

Ο Ντοναρούμα για πρώτη φορά φόρεσε φανέλα βασικού τον περασμένο Οκτώβριο κόντρα στην Σασουόλο κι από τότε θεωρείται από τις πρώτες λύσεις κάτω από τα γκολπόστ. Σύμφωνα με το προπονητικό τιμ της Μίλαν η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα ματς της Serie A ένας τερματοφύλακας είναι τουλάχιστον τα 20 χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή η θέση του πορτιέρο απαιτεί πρωτίστως σοβαρότητα και στη συνέχεια ικανότητες. Οι περισσότεροι τερματοφύλακες πρέπει πρώτα να αποκομίσουν εμπειρίες και στη συνέχεια να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα, κάτι που ο 16χρονος Ιταλός φαίνεται ότι δεν χρειάζεται.

222Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του νεαρού άσου έχει παίξει ο προπονητής του, Σίνισα Μιχάιλοβιτς, ο οποίος προωθεί τους νέους παίκτες: “δεν κοιτάζω ποτέ την ηλικία κάποιου παίκτη, αν είναι καλός τον βάζω να παίξει, τόσο απλά”, τόνισε σχετικά ο Σέρβος τεχνικός. Ο Ντοναρούμα γεννήθηκε στο Καστελαμάρε τον Φεβρουάριο του 1999. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία και ήδη από τα 10 χρόνια του οι αντίπαλοι προπονητές τού ζητούσαν πιστοποιητικό γεννήσεως επειδή θεωρούσαν μόλις τον έβλεπαν ότι ήταν μεγαλύτερος!

Στα 12 του επέλεξε να αγωνιστεί στη Μίλαν, παρά το ενδιαφέρον από Γιουβέντους, Ρόμα και Ουντινέζε, όπου βρισκόταν ήδη ο μεγαλύτερος αδελφός του, Αντόνιο, ο οποίος αργότερα κατέληξε στη Τζένοα. Πάντα υποστήριζα τη Μίλαν κι εδώ αγωνίζεται ο αδελφός μου”, είχε πει αρχικά, συνεχίζοντας: “Πάντα ήθελα ν’ αγωνιστώ σ’ αυτό το γήπεδο (σ.σ. Σαν Σίρο) και ήταν το μοναδικό μου όνειρο”. Ο Μπουφόν είναι το είδωλό μου. Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα και ν’ ακολουθήσω τα βήματά του. Όλοι θα ήθελαν μία τέτοια καριέρα. Προς το παρόν, βέβαια, δεν ονειρεύομαι, αλλά πατάω σταθερά στη γη”, ανέφερε σχετικά.

Ο Ντοναρούμα τον περασμένο Μάρτιο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο εκπροσωπούμενος από τον διάσημο μάνατζερ Μίνο Ραΐολα και πλέον οι σειρήνες της Ρεάλ και άλλων συλλόγων που ψάχνουν για τερματοφύλακα ηχούν στ’ αυτιά του. Ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος λέγοντας ότι “μου αρκεί να κάνω αυτό που έβλεπα στα όνειρά μου μικρός: να παίζω στη Μίλαν”…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...