Παρασκευή, 19/04/24
Best Of...

Τα πιο “καυτά” ταλέντα της Ευρώπης

odegrard
Μάρτιν Όντεγκααρντ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Γεννημένος το 1998, ο Νορβηγός άσος της Ρεάλ έκανε πέρυσι όλο τον κόσμο να παραμιλάει κάτι που “ανάγκασε” τη “βασίλισσα” να τον κάνει δικό της στοχεύοντας στο μέλλον. Χαρισματικός μέσος που κάνει τη διαφορά στους αγώνες των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ, ο Όντεγκααρντ δούλεψε πέρυσι με τον Ζινεντίν Ζιντάν και στα 17 του χρόνια είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα και στην πρώτη ομάδα. Η απουσία του από τα επίσημα ματς της Ρεάλ είναι αυτό που προβληματίζει προς το παρόν τους “μερέχνες”, οι οποίοι δεν θέλουν να τον πιέσουν μετά το σάλο που έγινε με την απόκτησή του, αλλά να τον εντάξουν σιγά σιγά στην πρώτη ομάδα.

nevesΡούμπεν Νέβες (Πόρτο)
Το νέο μεγάλο ταλέντο του πορτογαλικού πρωταθλήματος είναι μόλις 18 ετών, αλλά ήδη έχει κάνει το όνομά του γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε πρόκειται για το νεότερο αρχηγό ομάδας σε αγώνα Champions League -το έκανε τον Οκτώβριο κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Ο Νέβες αγωνίζεται ως μέσος και διακρίνεται για την ηρεμία, το “διάβασμα” του παιχνιδιού, αλλά και τη διορατικότητά του. Δεν τον φωνάζουν τυχαία, άλλωστε, “Πορτογάλο Πίρλο”. Το φετινό καλοκαίρι τ’ όνομά του θα απασχολήσει πολύ τον Τύπο της χώρας, καθώς ισπανικές και ιταλικές ομάδες εμφανίζονται έτοιμες να ξεκινήσουν τον… πλειστηριασμό από τα €35.000.000 που έχει θέσει η Πόρτο ως τιμή εκκίνησης.

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν)
Ο παίκτης για τον οποίο έχουν γραφτεί τα περισσότερα στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για τον επόμενο “Μπουφόν”. Στα 17 του χρόνια έχει εμπειρία από την πρώτη ομάδα της Μίλαν, με τους “ροσονέρι” να υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για φύγει για λιγότερα από €150.000.000, αφού τον τελευταίο καιρό κάμποσες ομάδες βολιδοσκοπούν την περίπτωσή του. Το ύψος του (2 μέτρα) σε σχέση με την ηλικία του και τα ρεφλέξ του προϊδεάζουν πως θα τον δούμε στο υψηλότερο επίπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Breel-Embolo-2
Μπριλ-Ντόναλντ Εμπολό (Βασιλεία)

Με καταγωγή από το Καμερούν, ο Ελβετός είναι ένα απ’ τα ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δυναμικός, κινητικός, αλλά πάνω απ’ όλα ταχύς και με καλή τεχνική κατάρτιση, ο Εμπολό πληροί όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται η θέση του σύγχρονου επιθετικού. Γιουβέντους, Τσέλσι, Άρσεναλ, αλλά και ομάδες της Γερμανίας έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του. Το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται “καυτό” για τον ίδιο και τη Βασιλεία.

Youri-TielemansΓιούρι Τιέλεμανς (Άντερλεχτ)
Το νέο μεγάλο αστέρι του βελγικού ποδοσφαίρου μετράει ήδη διψήφιο αριθμό συμμετοχών στο Champions League, καθώς αγωνίζεται από τα 16 του στην πρώτη ομάδα. Πρόκειται για ένα δημιουργικό μέσο ο οποίος κινείται διαρκώς στο γήπεδο και ουσιαστικά κατευθύνει ουσιαστικά το παιχνίδι της ομάδας του. Η Γιουβέντους ήδη έχει κάνει την πρότασή της, ενώ κι άλλες ισπανικές και αγγλικές ομάδες αναμένεται να κυνηγήσουν την υπογραφή του το προσεχές καλοκαίρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Με ήρωα τον Τζολάκη στους… “4” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Conference League, με τον νεαρό τερματοφύλακα...
Top10

Μια 10αδα από κορυφαίους… που ΔΕΝ σήκωσαν το ΤσουΛου!

Πολλοί αστέρες έχουν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του Champions...
Top5

Οι… τεμπέληδες τερματοφύλακες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο!

Ανά την ιστορία του ποδοσφαίρου, έχουν καταγραφεί και “τζάμπα” περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πληρώνονταν χωρίς να παίρνουν καν...
Super League 2 U19

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2...

Η Super League 2 U19 φέρνει ματσάρες με την 10η αγωνιστική της, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά...
Ολυμπιακός (U19)

Ραντεβού με την… ιστορία για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη αύριο (15:00) κόντρα στην Γαλλική Ναντ, για μια θέση στον...