Πέμπτη, 25/04/24
Αποκλειστικό!

Αλέξανδρος Αθανασόπουλος

Ο πορτιέρο του Παναιτωλικού U20, Αλέξανδρος Αθανασόπουλος  μιλάει για την εκπληκτική φετινή πορεία της ομάδας του Αγρινίου, τη δουλειά που γίνεται στο Emileon στα τμήματα υποδομής, τις διαφορές με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τους στόχους του συλλόγου.

Που οφείλεται η φετινή πορεία;
Οφείλεται στη δουλειά που έχουμε κάνει τόσο καιρό. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν ξεκινήσει από την ακαδημία U14 και οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ φροντίζουν ώστε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Πέρυσι δεν ήμασταν και τόσο καλοί, μέτριοι θα έλεγα. Όπως είπα, όμως, δουλέψαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Ποιος είναι τελικά ο στόχος της ομάδας;

Δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες. Ξεκινήσαμε και είπαμε ότι θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο κι ό,τι βγει. Η ομάδα έχει μία φιλοσοφία όσον αφορά στις μικρές ηλικίες. Στόχος είναι πρώτα οι παίκτες ν’ αγωνιστούν σωστά και να μάθουν τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου και στη συνέχεια να κυνηγήσουν τον πρωταθλητισμό. Από εκεί και πέρα όταν κάνεις καλή πορεία σίγουρα θα έχεις και κάποιες προσδοκίες. Θα έλεγα ότι ο στόχος μας φέτος θα είναι ένα καλό πλασάρισμα στην 5αδα.

Βρήκες αυτό που ήθελες στον Παναιτωλικό;
Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν θα ήθελα να πω ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλες ομάδες. Ούτε σε θέμα εγκαταστάσεων ούτε σε ποιότητα παικτών. Θεωρώ ότι στην ομάδα υπάρχει ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουμε να δείξουμε το ταλέντο μας. Υπάρχει καλό υλικό παικτών, προπονητών και πάνω απ’ όλα εύφορο κλίμα για να δουλέψει κάποιος και να διακριθεί.

Ποια είναι η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα;
Θα έλεγα ότι φέτος είναι πιο δύσκολο, πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που πάντα πρωταγωνιστούν όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος. Αυτές είναι ομάδες που και φέτος βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, ενώ σε σχέση με πέρυσι υπάρχει και η ΑΕΚ που είναι αξιόλογη.

Σ’ ένα ιδεατό σενάριο μπορεί ο Παναιτωλικός να βάλει τους υπόλοιπους από κάτω στη βαθμολογία;
Αυτό θα το δούμε δεν είναι εύκολο, ωστόσο έχω να πω ότι δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από τις υπόλοιπες ομάδες. Εντάξει σίγουρα ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα και λόγω οικονομικής ευρωστίας είναι ένα σκαλί πιο μπροστά και αυτή τη στιγμή είναι σε μεγάλη φόρμα, ωστόσο εμείς τον αντιμετωπίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Αγωνίζεσαι στην ομάδα Κ20 και προπονείσαι με την πρώτη ομάδα. Πώς είναι τα πράγματα εκεί;
Υπάρχει τεράστιες διαφορές στις δύο κατηγορίες μπορώ να πω. Οι πιο μεγάλες θα έλεγα, αγωνιστικά πάντα, εντοπίζονται στην ένταση και στην ταχύτητα που έχει η μεγάλη κατηγορία. Δεν έχουν καμία σχέση οι προπονήσεις και οι αγώνες με αυτούς της Κ20.

Από θέμα πίεσης;
Η πίεση σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερη, δεν φαντάζεστε. Ωστόσο έχω να πω ότι αυτή η ομάδα έχει κάτι ξεχωριστό. Αγωνίζομαι σε μία ομάδα που έχει άμεση σχέση με την πόλη και τον κόσμο της. Θα έλεγα ότι μέρος της ζωής των κατοίκων της πόλης. Έχει το δικό της σύγχρονο προπονητικό κέντρο, οι φίλαθλοι αγαπούν την ομάδα και εδώ να πω ότι ο πρόεδρος, Κος Κωστούλας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Αγαπάει το ποδόσφαιρο, θέλει τον κόσμο στο γήπεδο κι αυτό φαίνεται. Το προπονητικό μας κέντρο είναι εξαιρετικό για τα ελληνικά πρότυπα είτε πρόκειται για την πρώτη ομάδα είτε για τα τμήματα υποδομής. Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε εδώ για ν’ αφοσιωθούμε στο ποδόσφαιρο και μόνο.

Πώς βλέπεις το μέλλον σου; Υπάρχει κάτι που ονειρεύεσαι να κάνεις στην καριέρα σου;
Όσο μικρότερος είσαι τόσο μεγαλύτερα όνειρα κάνεις. Θεωρώ ότι με τη δουλειά θα έρθουν όλα και μόνο μέσω αυτής. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, παίζω σε μία καλή ομάδα στην Ελλάδα και δεν βάζω ταβάνι στα όνειρά μου. Όσο δουλεύω θα πηγαίνω πιο ψηλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θα ήθελες να είχες την καριέρα του και τα χαρακτηριστικά του;
Χωρίς να το σκεφτώ θα πω τον Μπουφόν. Φοβερός τερματοφύλακας με εκπληκτικά προσόντα και πλούσια καριέρα.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το φετινό Champions League;
Στεναχωρήθηκα που πέρυσι δεν το πήρε η ομάδα μου η Γιουβέντους. Φέτος πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει πάλι η Μπαρτσελόνα. Δείχνει πολύ δυνατή αυτή τη στιγμή και τη θεωρώ ίσως το φαβορί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Super League U17

“Χαμός” στα ημιτελικά της Super League U17 για μια...

Η Super League U17 έφτασε αισίως στα ημιτελικά των μπαράζ αγώνων, για μια θέση στον τελικό που...
Super League U19

Με δυο μεγάλα ντέρμπι έρχεται η Super League U19!

Το πρωτάθλημα της Super League U19 φτάνει στο τέλος του, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μικρό...
Ιταλία

Στη Γιουβέντους μιλούν με τον… αντί – Αλέγκρι!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της Γιουβέντους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τον......
Άρης

Στην Κρήτη για ταλέντα ο Άρης!

Ο Άρης ψάχνει να βρει νεαρούς ποδοσφαιριστές για την Ακαδημία του και έτσι ξεκινά δοκιμές στους μελλοντικούς...
Σαουδική Αραβία

Ο Ράκιτιτς δείχνει το… μέλλον του Μόντριτς!

Ο Κροάτης αστέρας κοιτάζει πως να... φέρει το φιλαράκι του στα λημέρια του, για να συνεχίσει την...