Παρασκευή, 19/04/24
Ισπανία

Στο στόχαστρο της Τσέλσι ο νέος Μέσι

Ο Τσάβι γεννήθηκε το 2003 στο Άμστερνταμ και πήρε τ’ όνομά του από τον Τσάβι Ερνάντες, καθώς ο πατέρας του ήταν οπαδός της Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ντεπορτίβο Θάντερ και μόλις έκλεισε τα 7 του χρόνια η Μπαρτσελόνα τον έκανε δικό της.

Στη Masia έχουν να λένε ότι σπάνια βλέπουν παιδί στην ηλικία του να προπονείται τόσο σκληρά, να είναι τόσο ώριμο ποδοσφαιρικά και να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Όχι μόνο για τις ικανότητές του με την μπάλα στα πόδια, σαν το είδωλό του, αλλά και για τη μαχητικότητα που βγάζει και δύσκολα βρίσκει κανείς σε ντελικάτους ποδοσφαιριστές. “Πρώτη φορά γνώρισα τον Τσάβι στο φυσιοθεραπευτήριο κι όταν του είπα πώς με λένε γέλασε. Από τότε ήθελα να του μοιάσω”, λέει ο Τσάβι.

xaviΟ 12χρονος μέσος είναι ο γιος του παλιού Ολλανδού άσου, Ρετζίλιο Σίμονς, ο οποίος εργάζεται πλέον στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. “Σε κάθε παιχνίδι έρχονται σκάουτερς από όλη την Ευρώπη να τον δουν και μου δίνουν προσφορές που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι που συμβαίνει πλέον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι ψάχνουν ταλέντα από μικρή ηλικία. Για πολλούς γονείς είναι δύσκολο αυτό κι αν κάποιοι έχουν ανάγκη τα χρήματα αυτά, τότε δύσκολα θα πουν όχι. Ευτυχώς εμείς δεν τα χρειαζόμαστε κι έτσι αυτός είναι ένας τρόπος για να πεις ευγενικά “δεν θα πάρω”. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η εξέλιξη του παιδιού κι όχι τα χρήματα που θα μας δώσει κάποια ομάδα”, λέει ο πατέρας του.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τσάβι Σίμονς εμφανίστηκε στη διεθνή σκηνή, όταν έλαβε μέρος με την ομάδα του στο τουρνουά του Μαϊάμι. Εκεί οι σκάουτερς των άλλων ομάδων εντυπωσιάστηκαν με την Τσέλσι να γλυκοκοιτάζει τον πιτσιρικά. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε άμεσα και “έδεσε” τον μικρό στη Βαρκελώνη, όχι όμως για πολύ. Οι αγγλικοί σύλλογοι θέλουν πλέον να επενδύσουν στις μικρές ηλικίες και στην ηλικία των 16 -όταν και ξεκινούν τα ημιεπαγγελματικά συμβόλαια- προσφέρουν πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ότι η Μπαρτσελόνα για να κάνουν δικούς τους τούς αστέρες του αύριο. Αυτό αναμένεται να κάνει και η Τσέλσι

xavi_tourΟ Τσάβι φέτος αγωνίζεται στην Alevin A, με την ομάδα του να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της από τα μικρά ισπανικά πρωταθλήματα. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, αυτοί που υποστηρίζουν ότι η φουρνιά αυτή είναι όμοια με αυτή του Μέσι, του Πικέ και του Ινιέστα, οπότε όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό οι “μπλαουγκράνα” δύσκολα θα χαλάσουν το… γούρι.

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι καθοριστικά για τον μικρό Τσάβι, καθώς θα πλησιάζει την ηλικία στην οποία ο Μέσι έγινε γνωστός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στόχος της Μπαρτσελόνα είναι να έχει έτοιμο το νέο της αστέρι, πριν λάμψει για τελευταία φορά το τωρινό της. Εκτός κι αν η Τσέλσι κάνει τη μεγάλη ανατροπή και τον ντύσει στα μπλε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Τσάβι Σίμονς σε δράση:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UEFA Youth League

Το γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην...
UEFA Youth League

Μεγάλη ευκαιρία για Κωστούλα – “Απάντησε” σε… κενή εστία...

Ολυμπιακός και Ναντ είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να...
UEFA Youth League

Η μεγάλη απόκρουση του Σίνα – Κράτησε το μηδέν!

Ο νεαρός τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του, από ένα βέβαιο γκολ σε μια ύποπτη φάση. Στο 15ο λεπτό...
UEFA Youth League

ΖΩΝΤΑΝΑ η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Νάντ!

Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με την Νάντ κάνει σέντρα, με τους ερυθρόλευκους να κυνηγούν μια θέση...
Ολυμπιακός

Η απίστευτη ηρεμία του Τζολάκη και η… θετική επιστροφή...

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έμειναν... όρθιοι την ώρα που η μπάλα "έκαιγε" σε μια "καυτή"...