Κυριακή, 08/09/24
Οικολογία

Η πιο “πράσινη” ομάδα του πλανήτη

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Η Φόρεστ Γκριν Ρόβερς είναι μακράν η πιο οικολογική ομάδα του πλανήτη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν από τον πρόεδρο έως τον τελευταίο οπαδό της. Βλέπετε η Γκριν Φόρεστ μπορεί ν’ αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, γνωρίζει ωστόσο πως να το κάνει με στιλ. Τι σημαίνει αυτό; Ο πρόεδρός της είναι ο ιδιοκτήτης της Ecotricity, μία εταιρεία παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη Βρετανία κι αποφάσισε στην ομάδα του να εφαρμόσει το επάγγελμά του.

Έτσι, λοιπόν, κατασκεύασε το γήπεδο της ομάδας του προκειμένου να υπάρχει αρμονικά με το περιβάλλον και να μην το επιβαρύνει σε θέματα ενέργειας και πόρων. Το χορτάρι έχει από κάτω του μία ειδική κατασκευή για να μαζεύει το νερό και να το επαναχρησιμοποιεί για πότισμα του χόρτου, ενώ ήδη κατασκευάζεται ένα ειδικό σύστημα για να συλλέγει η ομάδα το νερό που πέφτει από τη βροχή στο σκέπαστρο και να το χρησιμοποιεί για παρόμοιους σκοπούς.

Το χορτάρι του γηπέδου είναι οργανικό, ενώ οι πυλώνες του γηπέδου σύντομα θ’ αντικατασταθούν από φώτα LED, προκειμένου η ηλεκτρική κατανάλωση να πέσει όσο πιο χαμηλά γίνεται. Κάτι τέτοιο συμβαίνει ήδη, βέβαια, καθώς στο σκέπαστρο του γηπέδου υπάρχουν ήδη ηλιακοί συλλέκτες, οι οποίοι έχουν χωρητικότητα 45 κιλοβάτ, ένας αριθμός που θ’ αυξηθεί όταν ολοκληρωθεί όλη η επίστρωση του στεγάστρου.

1374209_522942737791840_1352482867_n

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης Ντέιλ Βινς έχει αγοράσει ένα ρομπότ χορτοκόπτη που κινείται με ηλιακή ενέργεια για να προσέχει το χορτάρι, ενώ τα λάδια από το μαγειρείο καταλήγουν να γίνονται βιοκαύσιμα. Τέλος η Φόρεστ Γκριν Ρόβερς δεν θα μπορούσε να είναι… “πράσινη” αν οι οπαδοί της έτρωγαν κρέας. Έτσι, το μενού που υπάρχει στην καντίνα του γηπέδου της δεν σερβίρει οτιδήποτε έχει να κάνει με κρέας, ενώ στο μέλλον θα σταματήσει να προσφέρει φαγητά ή σνακς που προέρχονται από ζώα, σε οποιαδήποτε μορφή τους (πχ γάλα κτλ).

Δεν ξέρουμε αν ποτέ η συγκεκριμένη ομάδα θα φτάσει στην Premier League, το σίγουρο είναι όμως ότι το New Lawn (σ.σ. το γήπεδό της) σε λίγο θα χρειαστεί ανακαίνιση, αφού τα 5.000 καθίσματα αρχίζουν να φαίνονται λίγα για τους ολοένα και αυξανόμενους οπαδούς της.

Δείτε το video:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...