Σάββατο, 27/07/24
Next Big Thing

Το… πουλέν του Γεωργάτου

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Μπορεί η νίκη επί του Απόλλωνα να μην είναι… κατόρθωμα για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ωστόσο το μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα από την πρόκριση στο Κύπελλο ακούει στο όνομα του Κωνσταντίνου Τσιμίκα.

Ο 18χρονος αμυντικός ξεχώρισε με την απόδοσή του, έβγαλε την ασίστ στον Φουστέρ για το πρώτο γκολ των «ερυθρόλευκων» και δείχνει να αποτελεί το next big thing των Πρωταθλητών, προερχόμενο από τις ακαδημίες του συλλόγου. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νεαρό άσο:

«Είναι ένας παίκτης που ήδη προπονείται με την πρώτη ομάδα γιατί το αξίζει. Γιατί μας έχει δώσει ήδη πολύ καλά δείγματα γιατί ξέραμε από πριν βάση της εικόνας που μας είχε δώσει ότι είναι παίκτης που μπορεί να σταθεί άνετα στην πρώτη ομάδα. Είναι η εναλλακτική για τον Μαζουακού, όταν δεν τον έχουμε, έχουμε αυτόν στα αριστερά, εκτός βέβαια από κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να μας βοηθήσει και ο Σαλίνο σε αυτή τη θέση. Όμως είναι ένα παιδί που συνεχίζει να δουλεύει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό γιατί είχαμε πολύ καιρό να δούμε ένα παιδί από τους Νέους να μπορεί να σταθεί άνετα στην πρώτη ομάδα και φυσικά είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε τις ευκαιρίες του όταν αυτός δουλεύει, βάση της καλής απάντησης που παίρνουμε από αυτόν όταν του δίνονται οι ευκαιρίες. Είναι επόμενο να του δοθούν και περισσότερες. Φυσικά, πρέπει να τονίσουμε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, το παιδί αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να δουλεύει γιατί είναι ένας νέος ο οποίος είναι ταπεινός και ο οποίος δουλεύει πολύ και του αρέσει η δουλειά και όταν είσαι ταπεινός και σου αρέσει η δουλειά, είναι επόμενο να μπορείς να εξελιχθείς καλά. Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει γιατί το ποδόσφαιρο που έπαιζε στους νέους δεν είναι το ίδιο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χρειάζονται περισσότερα πράγματα. Πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ αμυντικά. Στην επιθετική του λειτουργία είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί είδαμε ότι έχει βοηθήσει πολύ για να συμβούν τα γκολ στα παιχνίδια του Κυπέλλου που χρησιμοποιήθηκε, όμως θέλουμε να τονίσουμε πως περιμένουμε από αυτόν περισσότερη δουλειά, έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Το talentabout σας παρουσιάζει 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν…

1. Μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση τόσο ως αριστερό μπακ, όσο και ως αριστερό χαφ. Οι δημιουργικές του ικανότητες, του το επιτρέπουν, αλλά στον Ολυμπιακό προτιμούν να τον βάζουν στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

2. Αποτελεί ανακάλυψη του Γρηγόρη Γεωργάτου. Ο «Γκέο» τον ανακάλυψε στον Πανσερραϊκό και τον έπεισε να πάει στο Ρέντη για δοκιμαστικό τον Ιανουάριο του 2014, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πείστηκαν για τις ικανότητές του και τον κράτησαν…

3. Λίγο πριν οι Πειραιώτες τον καλέσουν για δοκιμαστικά, ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είχε εκδηλώσει και ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο μικρός και οι οικογένειά του επέλεξαν τον Ολυμπιακό.

4. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο αποτελεί τον… μέντορά του στα αποδυτήρια, καθώς συχνά πυκνά του μιλάει και τον συμβουλεύει, προκειμένου να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και την βελτίωση.

5. Ο Μάρκο Σίλβα τον έχει από… κοντά, καθώς ξέρει οτι αποτελεί μία τεράστια επένδυση για την ομάδα. Για αυτό και μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα είχε ένα από τα πολλά τετ-α-τετ που συνηθίζει να έχει μαζί του, επισημαίνοντας τις αδυναμίες του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...