Σάββατο, 27/07/24
Έρευνα

Ποια είναι η καλύτερη ακαδημία του κόσμου;

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα για ακόμη μία φορά αποδεικνύουν πώς όταν έχεις σχέδιο από νωρίς, τότε μπορείς να φτιάξεις ποδοσφαιριστές που θα καθορίσουν την ιστορία του αθλήματος.

Οι Καταλανοί είναι το τέλειο παράδειγμα όχι μόνο για το πώς θα πρέπει να δουλεύουν πάνω στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και το πώς οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα διαπρέψουν στη μεγάλη ομάδα και δεν θα πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς. Πώς βρίσκεις όμως ποια είναι η ακαδημία; Μία ομάδα ερευνητών δημιούργησε μία λίστα η οποία αποκαλύπτει ποια ομάδα δημιουργεί πρωταθλητές, θέτοντας πάντα κάποια κριτήρια όπως σε ποια ομάδα ξεκίνησε ο παίκτης, σε ποια αγωνίστηκε πριν γίνει επαγγελματίας και σε ποια διέπρεψε.

Κι αυτό επειδή κάποιοι παίκτες αλλάζουν ομάδες ακόμη και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έτσι το δείγμα θα έπρεπε να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό θα μπορούσε, γι’ αυτό και συνέλεξαν στοιχεία από την τελευταία 10ετία! Βάζοντας, λοιπόν κάτω τους αριθμούς επικεντρώθηκαν στο να βρουν ποια ομάδα έχει αναπτύξει τους περισσότερους υποψήφιους παίκτες για τη Χρυσή Μπάλα στο διάστημα αυτό, δημιουργώντας μια λίστα.

Σύμφωνα με αυτήν η Μπαρτσελόνα μέχρι σήμερα είδε 8 ποδοσφαιριστές της να ξεκινούν από τη Masia και να είναι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα – οι μισοί απ’ αυτούς αγωνίζονται ακόμη (Μέσι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Πικέ). Προφανώς και οι Καταλανοί είναι πρώτοι και με διαφορά από τη δεύτερη Μπάγερν, η οποία έχει δει 4 παίκτες της (Σβαϊνστάιγκερ, Λαμ, Μίλερ, Κρόος) να διεκδικούν το βραβείο, ενώ στην 3η θέση βρίσκονται οι Σάντος (Ρομπίνιο, Ρίμπας, Νέιμαρ) και Σάλκε με 3 παίκτες. Μάλιστα ο γερμανικός σύλλογος είναι ο μόνος στην ιστορία της Χρυσής Μπάλας που έχει δημιουργήσει δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι (Λέμαν, Νόιερ).

Αυτό ωστόσο που κάνει εντύπωση είναι ότι στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας καμία ομάδα δεν έχει δημιουργήσει περισσότερους από 2 ποδοσφαιριστές υποψήφιους για το βραβείο. Κι όσο κι αν ακούγεται απίθανο η Μάντσεστερ ή η Λίβερπουλ ή ο Άγιαξ μετρούν δύο παίκτες, όσους και η Λίμπερτι Προφέσιοναλς από τη Γκάνα, ομάδα απ’ όπου ξεκίνησαν ο Μίκαελ Εσιέν κι ο Γκίαν Ασαμόα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Viral

Ο Μέσι αγόρασε… σπίτι γειτόνων επειδή τον ενοχλούσαν!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε από το... παρελθόν ο Ράκιτιτς, σχετικά με τον πρώην συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι. Και...
Viral

Στα… “Πράσινα” ο Τσιμίκας – Δεν το “είδε” ο...

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άρνε Σλοτ, δείχνοντας την θέληση του αν κρατήσει τον...
Πορτογαλία

Η Μπενφίκα είναι… μανούλα στους νεαρούς – Πουλάει ακόμη...

Τι άλλο να κάνει η Μπενφίκα, παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές και βγάζει... τρελά χρήματα από πωλήσεις. Πόσο μάλλον όταν...
Ισπανία

Η Παρί κάνει… ρελάνς για Νίκο Γουίλιαμς – Τη...

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τη... σπάσει στη Μπαρτσελόνα και της "κλέψει" μια μεταγραφή, που οι...
ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν να γράφουν για… Γερμανικές ομάδες και Κουλιεράκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο... ενδιαφέρον αρκετών Γερμανικών ομάδων. Ο...