Κυριακή, 08/09/24
Έρευνα

Ποια είναι η καλύτερη ακαδημία του κόσμου;

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ - TRIALS

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα για ακόμη μία φορά αποδεικνύουν πώς όταν έχεις σχέδιο από νωρίς, τότε μπορείς να φτιάξεις ποδοσφαιριστές που θα καθορίσουν την ιστορία του αθλήματος.

Οι Καταλανοί είναι το τέλειο παράδειγμα όχι μόνο για το πώς θα πρέπει να δουλεύουν πάνω στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και το πώς οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα διαπρέψουν στη μεγάλη ομάδα και δεν θα πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς. Πώς βρίσκεις όμως ποια είναι η ακαδημία; Μία ομάδα ερευνητών δημιούργησε μία λίστα η οποία αποκαλύπτει ποια ομάδα δημιουργεί πρωταθλητές, θέτοντας πάντα κάποια κριτήρια όπως σε ποια ομάδα ξεκίνησε ο παίκτης, σε ποια αγωνίστηκε πριν γίνει επαγγελματίας και σε ποια διέπρεψε.

Κι αυτό επειδή κάποιοι παίκτες αλλάζουν ομάδες ακόμη και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έτσι το δείγμα θα έπρεπε να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό θα μπορούσε, γι’ αυτό και συνέλεξαν στοιχεία από την τελευταία 10ετία! Βάζοντας, λοιπόν κάτω τους αριθμούς επικεντρώθηκαν στο να βρουν ποια ομάδα έχει αναπτύξει τους περισσότερους υποψήφιους παίκτες για τη Χρυσή Μπάλα στο διάστημα αυτό, δημιουργώντας μια λίστα.

Σύμφωνα με αυτήν η Μπαρτσελόνα μέχρι σήμερα είδε 8 ποδοσφαιριστές της να ξεκινούν από τη Masia και να είναι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα – οι μισοί απ’ αυτούς αγωνίζονται ακόμη (Μέσι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Πικέ). Προφανώς και οι Καταλανοί είναι πρώτοι και με διαφορά από τη δεύτερη Μπάγερν, η οποία έχει δει 4 παίκτες της (Σβαϊνστάιγκερ, Λαμ, Μίλερ, Κρόος) να διεκδικούν το βραβείο, ενώ στην 3η θέση βρίσκονται οι Σάντος (Ρομπίνιο, Ρίμπας, Νέιμαρ) και Σάλκε με 3 παίκτες. Μάλιστα ο γερμανικός σύλλογος είναι ο μόνος στην ιστορία της Χρυσής Μπάλας που έχει δημιουργήσει δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι (Λέμαν, Νόιερ).

Αυτό ωστόσο που κάνει εντύπωση είναι ότι στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας καμία ομάδα δεν έχει δημιουργήσει περισσότερους από 2 ποδοσφαιριστές υποψήφιους για το βραβείο. Κι όσο κι αν ακούγεται απίθανο η Μάντσεστερ ή η Λίβερπουλ ή ο Άγιαξ μετρούν δύο παίκτες, όσους και η Λίμπερτι Προφέσιοναλς από τη Γκάνα, ομάδα απ’ όπου ξεκίνησαν ο Μίκαελ Εσιέν κι ο Γκίαν Ασαμόα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα

Πήρε νεαρό τερματοφύλακα από τον Ατρόμητο η Λάρισα!

Η Λάρισα προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Ο λόγος για τον 21χρονο,...
Γερμανία

Θρήνος για νεαρό προπονητή της U19 της Άιντραχτ!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θρηνεί τον χαμό του Χέλγκε Ράσε, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...
Παναιτωλικός Ακαδημία

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά που χάνονται”!

Ο Τάσος Θέος έχοντας αρκετή εμπειρία από νεαρούς ποδοσφαιριστές ρωτήθηκε για το "καυτό" αυτό ζήτημα του Ελληνικού...
Εθνική Κορασίδων (U17)

“Χ”αλάστηκε η Εθνική Κορασίδων με την Βόρεια Ιρλανδία!

Η Εθνική Κορασίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Βόρειας Ιρλανδίας στο δεύτερο μεταξύ τους φιλικό...
Νίκη Βόλου

Δυο ταλέντα του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκαν… σε ομάδα της Super...

Στη Νίκη Βόλου θα συνεχίσουν την καριέρα του οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπου θα βρεθούν...