Ο Πίρλο αποχώρησε πρόσφατα από την προπονητική λόγω των τελευταίων κακών αποδόσεων και αποφάσισε να επιστρέψει εντός αγωνιστικού χώρου.
Ο Αντρέα Πίρλο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην πολυαγαπημένη του Γιουβέντους, όπου εκεί κατάφερε να κατακτήσει ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας την περίοδο 20/21. Στην συνέχεια ο 44χρονος τεχνικός αποχώρησε από την ”γηραιά κυρία” ύστερα από 1 χρόνο παρουσίας και μεταπήδησε στην Τουρκία για λογαριασμό της Φατίχ Καραγκιουμρούκ.
Ο Ιταλός κόουτς υπέγραψε το καλοκαίρι του 2022 στους Τούρκους, στους οποίους έκατσε επίσης μία σεζόν εκεί, αλλά οι ιθύνοντες της ομάδας είδαν ότι δεν είναι ικανός για τα δικά τους μάτια να αναλάβει την ηγεσία της Φατίχ ο 44χρονος προπονητής.
Η διοίκηση του Τούρκικου συλλόγου πήρε αυτή την απόφαση, διότι διαπίστωσαν τα συνεχόμενα μη επιθυμητά αποτελέσματα που έφερνε ο Πίρλο στην ομάδα και γι αυτό τον λόγο βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας αυτή την στιγμή.
Έτσι ο 44χρονος Ιταλός εγκατέλειψε προσωρινά την προπονητική του καριέρα, καθώς επιδιώκει να κάνει ένα μικρό διάλειμμα πάνω σε αυτό τον τομέα. Άρα ο Πίρλο έλαβε μέρος στο Kings League, το οποίο είναι ένα πρωτάθλημα 7×7 και αυτή την συγκεκριμένη διοργάνωση την ίδρυσε ο Ζεράρ Πικέ.
Η διοργάνωση έχει προσεγγίσει και άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με τον Ροναλντίνιο να ξεχωρίζει από τις συμμετοχές της πρώτης χρονιάς, ενώ ομάδα για την ερχόμενη διοργάνωση έχει αγοράσει και ο Νεϊμάρ.