Σάββατο, 20/04/24
Ολυμπιακός Β'

Ο Λιάτσος μπορεί να… ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό!

Ο Χρήστος Λιάτσος, που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με τις δυο γκολάρες του για τον Ολυμπιακό Β κόντρα στην ΑΕΚ Β, στο “μικρό ντέρμπι” της Super League 2, ως έφηβος είχε φτιάξει σπουδαίο όνομα super talent στην διεθνή πιάτσα σκάουτς κι ατζέντηδων…

Κάπου όμως, έχασε τον… δρόμο (της εξελίξης) του, ενδεχομένως δεν τον βοήθησε σε αυτό και ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με ότι συνέβη με τους Κωνσταντέλια/Κούτσια στον ΠΑΟΚ.

Ο Λιάτσος γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003, είναι 4 μήνες μικρότερος απο τον “Ντέλια” και 5 μήνες μεγαλύτερος από τον Κούτσια. Τα τρία αυτά ονόματα (Κωνσταντέλιας/Λιάτσος/Κούτσιας), όταν ακόμη έπαιζαν σε επίπεδο Ακαδημιών και στις μικρές εθνικές ομάδες, ΤΑ… ΕΨΑΧΝΑΝ όλες οι μεγάλες ομάδες (και όχι μόνο) από τα top ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Ήταν και οι τρεις “χαρακτηρισμένοι” σαν τα κορυφαία ταλέντα της συγκεκριμένης ηλικιακής γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου, με χαρακτηριστικά για μεγάλα πράγματα. Εξ ου και τα συχνά ταξίδια ξένων σκάουτς για να τους σκανάρουν, τα πολλά δημοσέυματα για φλέρτ ευρωπαϊκών ομάδων κλπ, κλπ, κλπ…

Στα 19 τους χρόνια, λοιπόν, ο Λιάτσος έχει κάποιες σπουδαίες εκλάμψεις με τον Ολυμπιακό Β, όταν ο Κωνσταντέλιας πλέον κάνει την διαφορά με τον ΠΑΟΚ στην πρώτη κατηγορία και πολύ θόρυβο στο ευρωπαϊκό παζάρι και… χρηματιστήριο.

​Ο Λιάτσος αντικειμενικά είναι ένας δημιουργικός μέσος (βασικά “10άρι”, που μπορεί και ακραίος δεξιά με ανάποδο πόδι), που διαθέτει πάρα πολλή ποιότητα! Στα προηγούμενα χρόνια ξένοι τον έχουν παρομοιάσει με τον… Έντεγκάαρντ και στα μέρη μας με τον… Φορτούνη. Οι επαφές και τα κτυπήματά του Λιάτσου είναι πολύ ποιοτικά άλλωστε δυο κτυπήματά με το καλό του αριστερό πόδι έκριναν το χθεσινό ντέρμπι στο “Σεραφείδειο”.

Αρκετοί από χθες άρχισαν τους… βερμπαλισμούς, να λένε και να γράφουν πως ο Ολυμπιακός έχει τον δικό του Κωνσταντέλια κι αυτός είναι ο Χρήστος Λιάτσος. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά: ο “Ντέλιας” πήρε τις ευκαιρίες του και στηρίχθηκε στον ΠΑΟΚ κι από τον Λουτσέσκου, κάτι που δεν έγινε (και δεν βλέπω να γίνεται προσεχώς) με τον Λιάτσο στον Ολυμπιακό. Παρότι ο νεαρός μέσος αποτελούσε μεγάλη συμπάθεια του Πέδρο Μαρτίνς, – ο οποίος τον είχε πρώτο-ανεβάσει στην πρώτη ομάδα – και έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης του Ολυμπιακού (μετά τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Καστίγιο) που κάνει ντεμπούτο με τους “ερυθρόλευκους” σε επίσημο παιχνίδι τους.




Ο Λιάτσος έχει την ποιότητα αλλά όπως λέει και η διεθνής πιάτσα σκάουτς που συνεχίζει να τον…παρακολουθεί, το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τις εντάσεις του (έκρηξη κι αντοχή στην ταχύτητα). Έχει τις εντάσεις του επαγγελματικού ποδοσφαιρου σε υψηλό επίπεδο ή όχι. Κι αν αυτές δεν έχουν βγει, γιατί μέχρι τώρα ήταν “θύμα” του ρυθμού και των προπονήσεων στις μικρότερες ομάδες.

Όσον αφορά στην απευθείας σύγκριση ΛιάτσουΚωνσταντέλια, ο δεύτερος είχε… χαρακτηριστικά για Μπαρτσελόνα και τον ήθελαν με επίσημες προτάσεις από τα 15/16 χρόνια του (όπως βέβαια και οι Ιντερ / Μίλαν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Λιάτσο).

Από εκεί και πέρα επαφές, οι επινοήσεις με την μπάλα, η αλλαγή κατεύθυνσης του Κωνσταντέλια δεν συγκρίνονται στην ηλικία του με κάποιου άλλου στην Ελλάδα..

 


ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόσμος

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη – Υπάρχει Ελληνικό στη...

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια εκείνα που φέρνουν αντιμέτωπους, ομάδες...
Ιταλία

Ένα Ελληνόπουλο… στους σκόρερ της Primavera!

Στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Primavera ένα δικό μας παιδί... βγάζει "μάτια" και σκοράρει ακατάπαυστα. Ο λόγος...
Ισπανία

Ο Μπέλιγχαμ θα πάρει… τρελά λεφτά ως μπόνους!

Ο νεαρός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιάσει... αρκετούς στόχους την πρώτη του χρονιά με την ομάδα...
Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...