Πέμπτη, 18/04/24
Γιάννης Αποστολάκης

Ο ΟΦΗ έχει το… ταλέντο που μπορεί να ξεχωρίσει! (photos)

Ο Γιάννης Αποστολάκης (γεννημένος στις 24/09/2004) είναι άπειρος ακόμη, ωστόσο ξέρει καλά το μέλλον του και ο ΟΦΗ είναι αυτός που μπορεί δειλά – δειλά να τον καθιερώσει, χτίζοντας τη μεσαία γραμμή του μέλλοντος.

Φέτος ο νεαρός αγωνίστηκε στην U19 του ΟΦΗ, σε μια καλή σεζόν, καταφέρνοντας να αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια, σκοράροντας 2 γκολ και 5 ασίστ, στο πρωτάθλημα της Super League U19. 

Μάλιστα ο Αποστολάκης που παρακολουθείται στενά από την πρώτη ομάδα, όπως και κάθε νεαρός της ομάδας, έχει “κερδίσει” τον Νταμπράουσκας και του συνεργάτες, που προσπαθούν να τον βελτιώσουν, χωρίς να κάνει μεγάλα άλματα, αλλά κάνοντας σταθερές και ουσιώδες κινήσεις.

Πάμε να γνωρίσουμε τον νεαρό Γιάννη και την ενδιαφέρουσα ιστορία του

 

 

Ο “Ρεθυμνιώτης” που… έκανε μεγάλα άλματα

Ο Γιάννης Αποστολάκης κατάγεται από το Ρέθυμνο, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, στην Πράσινη ακαδημία του Κώστα Ανυφαντάκη στα Μυσσίρια. Ο 7χρονος, τότε, Γιάννης αφού τελείωσε τη βασική του εκπαίδευση μεταπείδησε στον Ολυμπιακό Ρεθύμνου, συμμετέχοντας σε αρκετά τουρνουά της ηλικίας του. Παράλληλα έκανε συμμετοχές με την ΕΠΣ Ρεθύμνου, δείχνοντας τα πρώτα “δείγματα γραφής”. Μέσα σε δυο χρόνια ο Αποστολάκης βρέθηκε στις Ακαδημίες Ρέθυμνο ΠΣ και στις Ακαδημίες του Αστέρα Ρεθύμνου, κάνοντας εμφανίσεις και στην ΕΠΣ Ρεθύμνου, με τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή να δείχνει πως πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο της Κρήτης.

 

 

Η πρώτη του επαφή με τον ΟΦΗ δεν άργησε και φόρεσε τη φανέλα του, το καλοκαίρι του 2008 και ύστερα από δοκιμαστικά, κατάφερε να ενταχθεί στο ρόστερ της U15 της ομάδας. Μάλιστα ήταν η χρονιά που ο ΟΦΗ επέστρεψε στα “μεγάλα σαλόνια” και η ομάδα ξεκίνησε στο πρωτάθλημα της Super League U15, με τις εμφανίσεις του να τον φέρνουν στην U17.

Βέβαια με την φανέλα της U17 είχε ένα… θέμα, ότι τα παιδιά ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερα του, αλλά αυτό δεν τον “χάλασε” και έκανε το παιχνίδι του. Μέχρι να φτάσουμε στο… λουκέτο του κορωνοιού, ο Γιάννης είχε “γράψει” ένα γκολ και έξι ασίστ, με τους συμπαίκτες του να τον αποκαλούν “σερβιτόρο”, καθώς του έδινε συνεχώς γκολ. Την επόμενη χρονιά και πριν το… μεγάλο λουκέτο ο Αποστολάκης είχε πάλι 1 γκολ και 3 τελικές προσπάθειες σε 6 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και μετά…  lockdown.

Μετά το λουκέτο… προαγωγή για τον νεαρό Γιάννη

Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, σχεδόν επτά μήνες μετά, τον έφερε στην U19 και μέσα σε πέντε αναμετρήσεις, έδειξε περίτρανα το ταλέντο του. 3 γκολ και 2 ασίστ σε 5 συμμετοχές με το μεγαλύτερο ηλικιακό γκρούπ και… ο Αποστολάκης αρχίζει τη καθιέρωση.

Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο, ο ΟΦΗ τον κάλεσε, βλέποντας πως δεν έχει άλλες επιλογές, και του βάζει “τζίφρα” σε επαγγελματικό συμβόλαιο, για να μην τον χάσει. Με τις υποχρεώσεις του να τελειώνουν τον Απρίλιο, αυτός κατάφερε να βρει 3 γκολ και 5 ασίστ, τελειώνοντας μια ονειρική σεζόν.

Ο ίδιος ακολούθησε την πρώτη ομάδα και φέτος ξεκίνησε με τρεις συμμετοχές, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό (2), όπου αγωνίστηκε συνολικά 52 λεπτά και άφησε ελπίδες για το μέλλον, με τον ΟΦΗ να ξέρει πως θα τον τελειοποιήσει.

 

 

Σε τι διακρίνεται ο 17χρονος

Ο Γιάννης Αποστολάκης αγωνίζεται στον χώρο τις μεσαίας γραμμής και μπορεί να παίξει καλά στον άξονα, ωστόσο είναι “μανούλα” σαν επιτελικός μέσος, καθώς έχει αρκετό μυαλό και μπορεί με την ταχύτητα του να διαβάσει εύκολα το παιχνίδι. Μπορεί να μεταβιβάζει τη μπάλα με σιγουριά, ενώ είναι… μετρ στις ασίστ, καθώς έχει άψογη αντίληψη του παιχνιδιού, ομαδικότητα και σωστός σε κάθε του επιλογή, προσφέροντας την ηρεμία και την ισορροπία που θέλει κάθε προπονητής.

Για την ώρα αγωνίζεται με την U19 και όταν χρειαστει να “αρπάξει” ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, το κάνει και τα καταφέρνει, καθώς χρειάζεται εμπειρίες για να γίνει τέλειος σε κάθε άποψη. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ο ΟΦΗ μπορεί να τον αναδείξει, το μόνο που μένει είναι… ο χρόνος, να βελτιωθεί και να ηγηθεί στη μεσαία γραμμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός

Ο Τσάμπι Αλόνσο στέλνει… σκάουτερ για νεαρό του Ολυμπιακού!

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο φέρεται να έχει βάλει στο... μάτι τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που...
Εθνική (U18)

Έ”χ”ασε την νίκη η Εθνική ομάδα!

Η Εθνική U18 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη...
Ολυμπιακός

Πρώτα Κωνσταντινούπολη και μετά… Νιόν για τον Κουτσίδη!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί σε δυο... αναμετρήσεις μέσα σε λίγες ώρες, για να καλύψει την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

Η αποστολή του Ολυμπιακού για την τελική φάση του...

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν σήμερα (16/4, 08:35) για την Γενεύη και από εκεί για την Νιόν της Ελβετίας,...
Αγγλία

“Δεν είναι παράλογο να κοιτάζει η Γουέστ Χαμ τον...

Ενας... γνώστης του Αγγλικού πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ για τον νεαρο ποδοσφαιριστη. Στο Metropolis 95.5...