Πέμπτη, 28/03/24
Ιάσων Κύρκος

Ο νέος “μαέστρος” του ΠΑΣ έρχεται από… τα “σπλάχνα” του! (photo/vid)

Την περσινή σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και έτσι γύρισε το… μάτι του στα ταλέντα της U19, που έκαναν “παπάδες”!

Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιάσων Κύρκος. Ο νεαρός (γεννημένος στις 31/03/2003) μεσοεπιθετικός πήρε το… βάπτισμα του πυρός πέρυσι με τον ΠΑΟΚ και έφτασε στο σημείο να αγωνιστεί βασικός κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Το προφίλ του Κύρκου

Ο Κύρκος αγωνίζεται ως δεκάρι, πίσω από τον επιθετικό, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια της επίθεσης.

Λόγω της θέσης του, ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο είναι να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του και να φτιάχνει φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Ξεχωρίζει για την ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός, όπως και για τις ντρίμπλες του, ενώ η “σπεσιαλιτέ” του είναι οι εκτελέσεις φάουλ, όπου έχει πετύχει αρκετά γκολ με αυτόν τον τρόπο.

 

 

Η μεταγραφή του στον ΠΑΣ

Ο Κύρκος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα μόλις στα 6 του χρόνια για λογαριασμό της ακαδημίας του Ατρόμητου Ιωαννίνων, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2017.

Στα 17 του έκανε το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, μέχρι το… επόμενο, παίρνοντας μεταγραφή στα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις στα τοπικά γήπεδα των Ιωαννίνων δεν θα μπορούσαν να μην “συγκινήσουν” τον Άγιαξ της Ηπείρου, ο οποίος τον ενέταξε αρχικά στην U15.

Στη συνέχεια ανέβηκε στη U17, όπου και ξεχώρισε και το καλοκαίρι του 2020 πήρε προαγωγή στην U19. Εκεί, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, ωστόσο παρά την πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος, κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά με απολογισμό 2 γκολ σε 12 συμμετοχές, με τα τέρματα του να έρχονται μάλιστα στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

Η κλήση του από τον Μεταξά και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο

Τα κατορθώματα του στην ομάδα Νέων εντυπωσίασαν τον Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος αποφάσισε να τον καλέσει στην καλοκαιρινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας, μαζί με τον Μίνα και τον Ρίζο. Η κλήση του στην ανδρική ομάδα συνοδεύτηκε μάλιστα και από το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ, καθώς ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να τον “αφήσει” στην U19 για να “ψηθεί”.

 

 

Η ιστορική σεζόν του ΠΑΣ και η καθιέρωση του στην πρώτη ομάδα

Απόφαση που εν τέλει τον δικαίωσε, αφού συνέβαλε σημαντικά στην πιο ιστορικό σεζόν του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα της Super League U19.

Οι Γιαννιώτες τερμάτισαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 47 βαθμούς, πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, με τον Κύρκο να σκοράρει 6 γκολ σε 18 συμμετοχές.

Όμως η σεζόν δεν είχε τελειώσει για τον ίδιο, καθώς τον περίμενε η πρώτη ομάδα.

Ο Κύρκος κλήθηκε να καλύψει τα πολλά κενά των απουσιών και παράλληλα να πάρει παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. φτάνοντας στο σημείο να κάνει το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ.

Ο φέρελπις ποδοσφαιριστής πέρασε στη θέση του Ντομίνγκες στο ημίχρονο της αναμέτρησης και κατέγραψε έτσι την “παρθενική” του συμμετοχή με τον ΠΑΣ. Όπως ήταν φυσικό, το ντεμπούτο του του προκάλεσε μεγάλη χαρά και το αφιέρωσε στους προπονητές του και στην οικογένεια του.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού με την ΑΕΚ, όπου παραλίγο να πετύχει και το παρθενικό του γκολ στο ξεκίνημα του, ενώ παρέμεινε στο αρχικό σχήμα με τον Παναθηναϊκό, πιάνοντας και αρκετά καλή απόδοση.

Μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία ο νεαρός έδειξε πολλά και κατέστησε σαφές πως έχει πολύ μέλλον, αρκεί να δουλευτεί σωστά. Κάπως έτσι φτάσαμε στο φέτος, που ο νεαρός είναι σε μια κατάσταση… πάνω – κάτω και φορά τη φανέλα της U19, που μέχρι στιγμής έχει σκοράρει τρία γκολ και συνεχίζει…




ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...