Παρασκευή, 19/04/24
Plus

Το αγαπημένο σας ποτό… σας αποκαλύπτει!

“Είμαστε ό,τι τρώμε”, λέει το γνωστό ρητό. Μία έρευνα, όμως, διαφωνεί και υποστηρίζει πως, τελικά, είμαστε ό,τι πίνουμε.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Peter K. Jonason και την ομάδα του, το αγαπημένο μας ποτό μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά μας. Μάλιστα, γίνεται να καταλάβουμε πολλά για τον χαρακτήρα των άλλων παρατηρώντας τόσο τι πίνουν, όσο και πού.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.232 Αυστραλοί – το 50% ήταν γυναίκες – και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 45,79 (πείτε 46) χρόνια. Ρωτήθηκαν αν προτιμούν να πίνουν στο σπίτι ή έξω, ενώ συμπλήρωσαν τα αγαπημένα τους ποτά – οι επιλογές ήταν μπίρα, κρασί, spirits, cocktails, μηλίτης και κανένα.

Βρέθηκε πως εκείνοι που έπιναν σπίτι ήταν πιο απελπισμένοι από αυτούς που έπιναν έξω. Είναι πιθανότερο να εμφανίσουν καταθλιπτικές τάσεις, ενώ πίνουν για να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Όσοι προτιμούν να απολαμβάνουν το ποτό τους έξω, τείνουν να είναι πιο εξωστρεφείς.

Εκείνοι που δήλωσαν πως πίνουν μπίρα και κρασί, ήταν οι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και είχαν εσωτερική δύναμη.

Εκείνοι που έπιναν μόνο κρασί ήταν οι πιο ευχάριστοι, οργανωτικοί και οι λιγότερο απελπισμένοι. Οι υπόλοιποι (cocktails, spirits, μηλίτης) ήταν οι πιο αγχώδεις.

Σε γενικές γραμμές, το κρασί είναι συνδεδεμένο με τις κοινωνικές δεξιότητες, την εξωστρέφεια και τη θετική ενέργεια. Αντίθετα, spirits πίνουν τα πιο αγχώδη άτομα – αν όμως τα προτιμούν έξω κι όχι στο σπίτι, είναι πιο ανοιχτοί σε γνωριμίες και τους αρέσει να βρίσκονται σε μεγάλη παρέα.

Η μπίρα, το “ποτό του λαού”, όπως τονίζουν οι ερευνητές, είναι η αγαπημένη εκείνων που ικανοποιούνται με τα απλά πράγματα. Μάλιστα, προτιμούν το συγκεκριμένο ποτό για να χαλαρώσουν.

Πηγή: jenny.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Old Stories

Η Ρεάλ έχασε τον “Λέβα” για… περίεργους όρους που...

Δεν υπάρχουν αυτά που ζητούσε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Ο Πολωνός αποτελούσε για πολλές ομάδες το...
Εθνικές Ομάδες

Η νέα φανέλα της Εθνικής απεικονίζει τη… Νίκη της...

Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση...
UEFA Youth League

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Στον ΤΕΛΙΚΟ του Youth League ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας και την Ναντ! Η ομάδα των Συλαιδόπουλου...
UEFA Youth League

Το γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι στην...
UEFA Youth League

Μεγάλη ευκαιρία για Κωστούλα – “Απάντησε” σε… κενή εστία...

Ολυμπιακός και Ναντ είχαν από μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να...