TALENTABOUT.GR | Ανεξάρτητες Ακαδημίες | Βήμα Ακαδημιών | Η “βίβλος” του Έλληνα προπονητή που… πρέπει να έχεις! (photos/vid)
Επίλυση Αγωνιστικών Προβλημάτων

Η “βίβλος” του Έλληνα προπονητή που… πρέπει να έχεις! (photos/vid)

Ένα μοναδικό βιβλίο που ήρθε από… γνώστες του ποδοσφαίρου, σε βάζει στα μονοπάτια του σωστού προπονητή.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 8 Ιανουαρίου 2022 | Talentabout.gr Team

Το βιβλίο “Επίλυση Αγωνιστικών Προβλημάτων” φέρει την υπογραφή του Σάκη και Βαγγέλη Τσιώλη, όπου μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους, σε ένα μοναδικό βιβλίο.

Το βιβλίο έρχεται από τις Εκδόσεις SportsBook και φέρνει μια ρεαλιστική εικόνα των προβλημάτων σε… λίγες σελίδες

Οι δυο τους, έχοντας σκοπό να ενημερώσουν τους προπονητές και μη, ανέλυσαν σε ένα βιβλίο τα κρίσιμα ζητήματα ενός επαγγελματία κόουτς, που σίγουρα μπορεί να αντιμετωπίσει στον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

 

Το βιβλίο παρουσιάστηκε πρόσφατα και κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών, που θέλουν να μάθουν, αλλά και να “εντρυφήσουν” στα δύσκολα “μονοπάτια” του προπονητή, που εκτός από τις επιτυχίες, έχει να αντιμετωπίσει και αγωνιστικά προβλήματα.

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε ένα δείγμα του βιβλίου (ΕΔΩ)

 

 

Το “Επίλυση Αγωνιστικών Προβλημάτων” αποτελείται από τρεις ενότητες.

“Ολική προσέγγιση προπονητικής”

Η Ενότητα αυτή θέτει τις βασικές αρχές μέσα στα οποίες πρέπει να δομείται μία προπονητική μονάδα και η προπόνηση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αναλύονται έννοιες όπως προσέγγιση, στυλ παιχνιδιού, τακτική, στρατηγική και πλάνο παιχνιδιού.

  "Γράψτε ό,τι θέλετε για να προκαλέσετε αηδία, εγώ θα μείνω γιατί το αξίζω"!

“Προβλήματα και λύσεις”

Σε αυτή την ενότητα αναλύονται και παρουσιάζονται ολόκληρες προπονητικές μονάδες βασισμένες σε προβλήματα που είχαμε διαπιστώσει μέσα από τα παιχνίδια. Προτείνονται συγκεκριμένες ασκήσεις για προοδευτική στόχευση και βελτίωση του προβλήματος. Η δομή της προπονητικής μονάδας βασίζεται στην ολική μέθοδο και μπαίνουμε κατευθείαν στις ασκήσεις μέσα από υπο-ομαδικές και ομαδικές σχέσεις πάνω στο σύστημα το δικό μας αλλά και του αντιπάλου. Η προσέγγιση περιλαμβάνει πάντα τη θεωρητική αναφορά στο πρόβλημα, τον τρόπο σκέψης και τη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

 

 

Ασκησιολόγιο

Στην τελευταία ενότητα παρατίθεται ένα χρηστικό ασκησιολόγιο για τον εμπλουτισμό της προπόνησης. Το ασκησιολόγιο αφορά συγκεκριμένες ενότητες του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού όπως: passing game, μετάβαση, τελειώματα, τεχνική-νοητικές ασκήσεις και τακτική.

Ο Βαγγέλης Τσιώλης μίλησε για το βιβλίο του, δίνοντας μια “γεύση” για το περιεχόμενο του

 

 

Αυτό το βιβλίο είναι μια μακροχρόνια προσπάθεια καταγραφής της προπονητικής φιλοσοφίας και μεθόδου προπόνησης του πατέρα μου και προπονητή ποδοσφαίρου Σάκη Τσιώλη.

 

  "Τα παιδιά είχαν νοοτροπία νικητή ακόμη και σε φιλικό"!

Ενός ανθρώπου που όλη του της ζωή την έχει αφιερώσει στο ποδόσφαιρο υπηρετώντας το σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής σε υψηλό επίπεδο με ήθος και ακεραιότητα.

 

Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ τις ιδέες, τον τρόπο δουλειάς και το ασκησιολόγιο ενός εν ενεργεία προπονητή με στόχο το βιβλίο αυτό να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο προς εξέλιξη για όλους τους προπονητές… “ένας οδηγός επιβίωσης προπονητή” όπως λέει και ο ίδιος.

 

Όντας κι εγώ μυημένος στη προπονητική τα τελευταία δέκα χρόνια, η συγγραφή αυτού του βιβλίου μου έδωσε την ευκαιρία να βελτιώσω , να εξελίξω και να αρχειοθετήσω τη δουλεία μου.

 

Χρειάστηκε είναι η αλήθεια πολλές ώρες δουλειάς μπροστά στον υπολογιστή και σε χειρόγραφα χαρτιά για την επιλογή και ενσωμάτωση όλων αυτών των σκέψεων. Έτσι με ευκαιρία τη περίοδο της πρώτης καραντίνας (Μάρτιος –Μάιος 2020 ) που μας καθήλωσε τους περισσότερους στο σπίτι ,κατάφερα να τελειώσω αυτό το βιβλίο μετά από καταγραφή και επιμέλεια κειμένων τουλάχιστον 5 ετών.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ