Plus

Η συνήθεια που καταστρέφει την μπαταρία του κινητού σας!

Πόσα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που πήραμε το πρώτο μας κινητό; Πολλά, μάλλον. Η τεχνολογία εξελίχθηκε, θεωρούμε τους εαυτούς μας masters των smartphones – ναι, τα χειριζόμαστε εξαιρετικά. Κι όμως, μάλλον τα φορτίζουμε λάθος.

Τα βήματα είναι απλά: Παίρνουμε τον φορτιστή, συνδέουμε το καλώδιο στη θύρα, τον βάζουμε στην πρίζα. Τι μπορεί να πάει στραβά; Αρκετά πράγματα, είναι η απάντηση. Οι μπαταρίες iPhone χρησιμοποιούν τεχνολογία ιόντων λιθίου και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Γιατί μπορούμε να τις καταστρέψουμε, άθελά μας, και να περιορίσουμε τόσο την απόδοση, όσο και τη διάρκεια ζωής της συσκευής μας.

Ο Aseem Kishore, CEO του Help Desk Geek, έχει εξηγήσει τη συνήθεια που έχουμε πολλοί και κάνε μεγάλο κακό στην μπαταρία.

“Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να φορτίζετε το τηλέφωνό σας μέχρι το 100% και να το υπερφορτίζετε. Ξέρω, πολλοί έχουμε αυτήν την ανάγκη να το διατηρούμε πλήρως φορτισμένο όλη την ώρα, όμως αυτό είναι καταστροφικό για τη διάρκεια ζωής της. Κι αυτό γιατί την “ψήνει” και της προκαλεί ρήξη, ειδικά αν τη φορτίζουμε για μεγάλες χρονικές περιόδους – όλη τη νύχτα, ας πούμε”.

 

Ευτυχώς, υπάρχει λύση και είναι πανεύκολη. Αντί να φορτίζουμε τη συσκευή μας μια και καλή, όλο το βράδυ, ας σπάσουμε τη φόρτιση σε διαστήματα, διατηρώντας την μπαταρία μεταξύ 30% και 80%. Με αυτόν τον τρόπο, θα την κάνουμε να διαρκεί περισσότερο.

Πηγή: jenny.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

EURO U17

Στην Κύπρο το EURO U17 – Αυτοί θα διεκδικήσουν...

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας U17 κάνει σέντρα στην Κύπρο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Ανάμεσα στις ομάδες...
ΗΠΑ

“Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα” – Ανακοίνωσε…...

Ο Αργεντινός αστέρας αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και το πότε θα...
Εθνική Ανδρών

“Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία”!

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα στη Γεωργία, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση. Ο Οδυσσέας...
ΠΑΟΚ

“Ενα εξωπραγματικό ταλέντο”!

Ο Προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το μεγάλο του ταλέντο, λέγοντας τα καλύτερα λόγια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε...
Παναθηναϊκός

Τσεκάρει ταλέντο της Φενέρ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να τσεκάρει την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε ο Φατίχ Τερίμ. Όπως υποστηρίζει...