TALENTABOUT.GR | Ομάδες | ΑΕΚ | Επιστρέφει η… U19 και άλλα δυο τμήματα για την ΑΕΚ!
ΑΕΚ Ακαδημία

Επιστρέφει η… U19 και άλλα δυο τμήματα για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έχει πάρει… αποφάσεις για τις Ακαδημίες της και ετοιμάζονται εξελίξεις!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 1 Οκτωβρίου 2021 | Talentabout.gr Team

Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει αρνητικά –και δικαίως- την απόφαση της ΑΕΚ να διαλύσει το τμήμα U19 και να μην εκπροσωπηθεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Φαίνεται πως οι άνθρωποι των ακαδημιών αναθεώρησαν τόσο αυτήν την απόφαση, όσο και τη γενικότερη προσέγγιση και πλέον προχωρούν σε μια μικρή “επανάσταση”. Όχι απλώς επιστρέφει από τη σεζόν 2022/23 η U19 του συλλόγου, αλλά ο προγραμματισμός προβλέπει διεύρυνση και εκπροσώπηση σε ακόμα περισσότερα τμήματα!

Θυμίζουμε ότι από το καλοκαίρι του 2020, μετά το τέλος της συνεργασίας με το Γρηγόρη Σαράντη είχε αποφασιστεί συρρίκνωση και κατάργηση των “ζυγών” τμημάτων. Δηλαδή συνεχίστηκε η λειτουργία ομάδων U19, U17, U15, U13 και U11 και καταργήθηκαν οι υπόλοιπες (U16, U14, U12 και U10). Ο λόγος ήταν να δημιουργηθούν πιο ανταγωνιστικά τμήματα, μέσω της ύπαρξης των πιο ικανών παιδιών από δύο ηλικιακές κατηγορίες. Για παράδειγμα η εφετινή ομάδα U15 αποτελείται από τους καλύτερους γεννηθέντες του 2007 και του 2008 ώστε να προκύπτει έντονος συναγωνισμός. Μια καλή ιδέα, που όμως στην πράξη δεν δούλεψε λόγω συνθηκών. Το lockdown του διαστήματος Νοέμβριος 2020-Μάιος 2021 δεν επέτρεψε στους υπευθύνους των ακαδημιών να δουν τα αποτελέσματα αυτής της έμπνευσης.

 

 

Το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε αίσθηση και πολλά αρνητικά σχόλια η κατάργηση της U19, με την ΑΕΚ να αξιοποιεί σχετική συμφωνία με τις υπόλοιπες ΠΑΕ της λίγκας, η οποία επέτρεπε σε όσους συλλόγους συντηρούν Β΄ ομάδα, να μην κατέβουν στο (κατά τα άλλα υποχρεωτικό) πρωτάθλημα Super League U19. Τα Σπάτα ερήμωσαν από πλευράς υποδομών, με μόνο τέσσερα τμήματα να προπονούνται (U17, U15, U13 και U11).

Βλέποντας όμως τη δυναμική του συλλόγου να αυξάνεται τόσο με τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στα Σπάτα, όσο και με την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει η U17, πάρθηκε η απόφαση της ολικής επαναφοράς. Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που άλλωστε είχε προσληφθεί αρχικά για να κάνει “κουμάντο” στις ακαδημίες, όμως γρήγορα απέκτησε αυξημένες αρμοδιότητες και αναβαθμίστηκε σε εκτελεστικό διευθυντή. Μετά από συναντήσεις με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών, Ηλία Καλοπήτα και τον διοικητικό υπεύθυνο Νίκο Γεωργέα εγκρίθηκε η διεύρυνση.

Αρχικά επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της U19 και προγραμματίστηκε η δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων τμημάτων, της U16 και της U14, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η U12. Ήδη, μάλιστα, ξεκίνησε η διαδικασία για το πρώτο από αυτά, αφού η ΑΕΚ δήλωσε ομάδα στο πρωτάθλημα U16 της ΕΠΣΑ και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή εναντίον του Παράδεισου Αμαρουσίου! Θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2006, το 2007 και το 2008 που θα μένουν εκτός αποστολής από τους αγώνες U17 και U15 της Super League και στον πάγκο θα βρίσκεται κάποιος εκ των Βασίλη Αποστόλου και Θοδωρή Τριποτσέρη, βοηθοί στην U17 και την U15 αντίστοιχα.

 

 

Με τη διεύρυνση οι άνθρωποι της ΑΕΚ θεωρούν ότι διασφαλίζεται υψηλότερο επίπεδο προπονήσεων, αποσυμφορίζοντας τα γκρουπ που σήμερα αποτελούνται από 28-30 παιδιά. Στην εξέλιξη αυτή φυσικά συνέβαλε η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στα Σπάτα, αφού μέχρι τώρα όλα τα τμήματα των Ακαδημιών ήταν υποχρεωμένα να “στριμώχνονται” και να κάνουν προπόνηση σε… τεταρτημόρια, αφού δύο από τα γήπεδα του προπονητικού κέντρου ήταν δεσμευμένα για την Α΄ ομάδα.

Μέσα στην τρέχουσα σεζόν θα είναι έτοιμο το υπερσύγχρονο κεντρικό γήπεδο των Σπάτων, έδρα των ακαδημιών. Παράλληλα, θα αποπερατωθεί ακόμα ένα προπονητικό στο πάνω μέρος των εγκαταστάσεων κι έτσι θα υπάρχει πλέον χώρος για όλους. Επίσης, η ΑΕΚ θα διορθώσει άμεσα το λάθος με τη διάλυση της U19 και την απώλεια αρκετών παιδιών που εκπαίδευε χρόνια, ενώ θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες για να αποκτήσει και να φιλοξενήσει στις άρτιες εγκαταστάσεις της, περισσότερα ταλέντα από όλη την Ελλάδα.

Από το gazzetta.gr

ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ