Παρασκευή, 29/03/24
Plus

Πως να κάνεις τον υπολογιστή σου πιο γρήγορο;

Όλοι οι υπολογιστές μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα χρήσης αρχίζουν να παρουσιάζουν σημάδια επιβράδυνσης, τόσο στις απλές (π.χ. σερφάρισμα), όσο και στις πιο σύνθετες ενέργειες.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε ώστε να βελτιώσετε την ταχύτητά του υπολογιστή σας και αυτόματα την εμπειρία σας από την χρήση του.

Πάμε να τις δούμε…

Σημείωση: Οι παρακάτω ενέργειες αφορούν την έκδοση Windows 10. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς παλιότερη έκδοση του λογισμικού, καλό θα ήταν να την αναβαθμίσεις.

Επανεκκίνηση

Μπορεί να σου ακούγεται… χαζό όμως η λύση της επανεκκίνησης παραμένει αξιόπιστη. Όμως, πολλοί χρήστες αφήνουν τον υπολογιστή τους ανοιχτό ή σε λειτουργία αναστολής για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μην “ξεκουράζεται” αρκετά και να αργεί.

Τσέκαρε για νέες ενημερώσεις

Τα Windows 10 αποτελούν το λογισμικό της Microsoft που λαμβάνει τις περισσότερες ενημερώσεις από όλα. Συνήθως η ίδια η εταιρεία στέλνει τις ενημερώσεις στους χρήστες μια φορά την εβδομάδα.

‘Όμως όλοι ξέρουμε πως αυτές οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες δεν λειτουργούν πάντα στην εν τέλεια. Για αυτό λοιπόν πάντα είναι καλό να κάνεις έναν χειροκίνητο έλεγχο για τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις, που αφού τις εγκαταστήσεις θα βοηθήσουν αισθητά τον υπολογιστή σου.

Τσέκαρε τις εφαρμογές που ανοίγουν κατά την εκκίνηση

Πολλές εφαρμογές και προγράμματα “τρέχουν” αυτόματα στο παρασκήνιο κάθε φορά που ενεργοποιείς τον υπολογιστή σου και επηρεάζουν την ταχύτητα του.

Για να ελέγξεις ποιά προγράμματα είναι αυτά, ανοίγεις την Διαχείριση Εργασιών, (πατάς Ctrl+Alt+Del ταυτόχρονα), και από το παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις ποιές εφαρμογές δεν θέλεις να ανοίγουν ταυτόχρονα με τον υπολογιστή σου.

Καθαρισμός σκληρού δίσκου

Μια πολύ σημαντική ενέργεια, που ανεξάρτητα από την ταχύτητα του λάπτοπ σου, σου συνιστάμε να την εκτελείς μια φορά το μήνα.

Η Microsoft παρέχει προ εγκατεστημένο πρόγραμμα για την ενέργεια αυτή, που σε απαλλάσσει από τα περιττά αρχεία και δίνει “πνοή” στην συσκευή σου.

Στο μενού της “Έναρξης” πληκτρολόγησε “Εκκαθάριση Δεδομένων” και επέλεξε την πρώτη επιλογή. Επέλεξε τον δίσκο που θέλεις να καθαρίσεις και μετά “ΟΚ”.

Αφού τα Windows ελέγξουν τον δίσκο σου θα σε ρωτήσουν ποια αρχεία θέλεις να καθαριστούν και εκεί τα επιλέγεις όλα και μετά “ΟΚ”.

Απεγκατέστησε προγράμματα

Είμαστε σίγουροι πως στον υπολογιστή σου υπάρχουν εγκατεστημένα προγράμματα και εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς ποτέ.

Παρόλα αυτά, εκείνα καταναλώνουν σημαντικό χώρο στην συσκευή σου και επιβραδύνουν την ταχύτητα της. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα προγράμματα που εγκατασταθήκαν χωρίς να το θέλεις, (τα λεγόμενα bloatware), το πρόβλημα μεγαλώνει.

Ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείς και για να το κάνεις αυτό ο τρόπος είναι ο εξής. Πηγαίνεις στο “Πίνακα Ελέγχου” –> “Προγράμματα” –> “Προγράμματα και Δυνατότητες” και από εκεί ξεφορτώνεσαι τα προγράμματα που δεν θέλεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

This Is Sport... What?

Υπάρχει άθλημα που… τρως Pancakes και πέφτει ξύλο!

Ένα άθλημα που προέρχεται από το… μακρινό 1199 στα Μίντλαντς της Βρετανίας! Λέγεται Atherstone Ball Game και πρόκειται...
Old Stories

Ο Λεβαντόφσκι είχε φτάσει κοντά στον Παναθηναϊκό! – Γιατί...

Αλήθεια, πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν γνωρίζαμε το τι θα είχε συμβεί στο μέλλον; Αυτό...
Ισπανία

“Ο Μέσι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της...

Άπαντες θα ήθελαν να δουν τον Μέσι ξανά στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο υπάρχει και... κάποιος που τον θέλει...
Γερμανία

Γιατί η Ντόρτμουντ δεν “ψήθηκε” για τον… Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος αστέρας είχε προταθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτή δεν το κυνήγησε.
Εθνική Ανδρών

“Ο αποκλεισμός πονάει, αλλά δεν θα πάψουμε να προσπαθούμε...

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έδωσε το... σύνθημα της επόμενης ημέρας, μετά τον αποκλεισμό από τη Γεωργία Ο...