Σάββατο, 20/04/24
Plus

Πέντε πράγματα που πρέπει να μας φέρει το καλοκαίρι του 2021! (photos)

Το καλοκαίρι του ’94, όταν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ. Το καλοκαίρι μετά τις Πανελλήνιες. Το καλοκαίρι του 2004 που η Εθνική μας θα συμμετείχε ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση -το Euro της Πορτογαλίας-, ενώ η χώρα μας θα διοργάνωνε για πρώτη φορά μετά το 1896 Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο καλοκαίρι μετά το στρατό…

Όσο και να μεγαλώσουμε τη λίστα με τα καλοκαίρια που περιμέναμε πώς και πώς να έρθουν, το φετινό βρίσκεται με διαφορά στην κορυφή της. Και πώς να μην βρίσκεται, άλλωστε, όταν στο μεσοδιάστημα από το προηγούμενο μεσολάβησαν x –έχουμε χάσει το μέτρημα- lockdowns ελέω πανδημίας. Χ lockdowns κατά τη διάρκεια των οποίων στερηθήκαμε τους φίλους μας, τον ήλιο, ένα ηλιόλουστο μεσημέρι σε μια ταβέρνα με θαλασσινούς μεζέδες και θέα την θάλασσα.

Οι στερήσεις της τελευταίας σεζόν έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις μας από το ερχόμενο καλοκαίρι. Προκειμένου, λοιπόν, να μην το βάλουμε στον ίδιο κουβά με το λειψό του 2000, περιμένουμε να μας φέρει τουλάχιστον τα πέντε παρακάτω πράγματα:

1. Ένα συναρπαστικό Euro

 

 

Το καλοκαίρι του 2020 θα διοργανωνόταν το πρώτο Euro, το οποίο δεν θα φιλοξενούσε μία, αλλά δέκα διαφορετικές χώρες. Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα περιμέναμε και το τουρνουά μεταφέρθηκε για φέτος. Το λιγότερο που μπορούμε να ζητάμε από αυτό το καλοκαίρι, είναι οι συνθήκες να επιτρέψουν τα γήπεδα από το Μπακού και το Μπιλμπάο μέχρι το Δουβλίνο και το Μόναχο να είναι γεμάτα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μπαπέ και οι υπόλοιποι σταρς που θα πατήσουν χορτάρι να μας κάνουν με τις εμφανίσεις τους να μιλάμε για το συναρπαστικότερο Euro που έχουμε δει ποτέ.

2. Μεσημέρια στον ήλιο με Πλωμάρι

 

 

Ένα τραπέζι εκεί που σκάει το κύμα. Πάνω του τηγανητά καλαμαράκια, ξιδάτο χταπόδι, τηγανητές πατάτες, τζατζίκι και μια χωριάτικη με πολύ λάδι για να βουτάμε το ψωμί. Ποτήρια με λίγο πάγο και Ούζο Πλωμαρίου (ωραίο το ούζο και στο μπαλκόνι, αλλά στο συγκεκριμένο πλάνο η γεύση του αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο). Τρεις καλοί φίλοι για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια και να τσακωνόμαστε πάνω από τα πιάτα για το ποιος θα πάρει την τελευταία πατάτα και το τελευταίο κομμάτι χταπόδι, όσο ο ήλιος σιγοκαίει το κορμί μας που έχει ακόμα αλάτι και άμμο από το μεσημεριανό μπάνιο. Ακούς καλοκαίρι του 2021; Τέτοιες εμπειρίες περιμένουμενα να ζήσουμε ξανά κατά τη διάρκειά σου!

3. Φωτογραφίες που θα ρίξουν το Instagram

 

 

Τον τελευταίο χρόνο έχει παραγίνει το κακό με τα throwbacks στα social media. Επειδή η τελευταία φορά που φύγαμε από τα σπίτια μας για μια εκδρομή χάνεται κάπου στις αρχές του περσινού φθινοπώρου, έχουν γεμίσει τα feeds του Instagram και του Facebook με φωτογραφίες που τραβήξαμε τα προηγούμενα χρόνια με hashtags #kalokairaki2019, #throwback #to_throwback_to_kalo. Ας μπει κάπου ένα τέρμα. Ονειρευόμαστε το φετινό καλοκαίρι να μας αφήσει να φωτογραφηθούμε ξανά μέσα σε καταγάλανα νερά και σε μπαλκόνια με αιγαιοπελαγίτικη θέα, για να ρίξουμε το Instagram με νέο υλικό.

4. Μονοπάτια σε νησιά

 

 

Έχει λείψει να πηγαίνουμε σε ένα νησί για πρώτη φορά. Να βρίσκουμε τους χάρτες με τα ψαγμένα μονοπάτια του. Να βάζουμε κάποια μέρα το ξυπνητήρι στις 08:00, ώστε να προλάβουμε να τα περπατήσουμε πριν αρχίσει να καίει ο ήλιος. Να ξυπνάμε τελικά στις 10:00 μετά από 15 αναβολές του ξυπνητηριού. Να πηγαίνουμε στο μονοπάτι. Να καιγόμαστε από τον ήλιο, αλλά να μην μας νοιάζει γιατί και την επόμενη μέρα θα είμαστε διακοπές. Και αντί να καθόμαστε να σκάμε που κοκκίνισε η πλάτη μας να πηγαίνουμε με την παρέα μας στο παραπάνω ταβερνάκι και να πίνουμε Ούζο Πλωμαρίου.

5. Θερινά σινεμά

 

 

Πόσο καιρό έχουμε να δούμε ταινία σε σινεμά; Να βυθιστούμε στην θέση μας και να χαθούμε λίγο από τον κόσμο; Ελπίζουμε αυτό το καλοκαίρι να μας δώσει ξανά αυτή την χαρά. Να μας επιτρέψει να επισκεφτούμε- με όποιες προφυλάξεις χρειαστεί- τα θερινά σινεμά της πόλης μας ή των νησιών που θα ταξιδέψουμε για να παρακολουθήσουμε ξανά τις αγαπημένες μας ταινίες.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αστέρας Τρίπολης (U19) - Άρης (U19)

“Φτωχή” επικράτηση για τον Αστέρα! (photos)

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Άρη με 1-0, για την 16η αγωνιστική...
Ατρόμητος (U19) - Κηφισιά (U19)

Ματσάρα με νικητή τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη, επικρατώντας με 4-3 της Κηφισιάς, για την 16η αγωνιστική...
Ολυμπιακός (U19)

“Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται”!

Ο νεαρός Ισίδωρος Κουτσίδης προσπαθεί να... συνέλθει από την διπλή επιτυχία της ομάδας του, στην οποία πήρε...
Ολυμπιακός (U19)

Η ατάκα του Σίνα για τον… Τζολάκη!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του στην ομάδα, που... έστειλε και αυτός την ομάδα...
Ολυμπιακός (U19)

“Περήφανοι για ό,τι πετύχαμε – Ο Ολυμπιακός έχει να...

Ο Σωτήρης Συλαιδόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, με την πρόκριση στον τελικό του Youth...